УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Денес и јас сум на овошје уф се надевам дека ќе го истуркам до крај. Водата со лимон не ми помага Викторија :( киселината ми го раздразнува желудникот ( осетлив желудник имам за многу работи )
    Вечер ќе ви пишам како сум поминала :sweat:

2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    91.891

Каснувај си суво овошје за да те засити ,и по потреба гицкај си семки или сончоглед по потреба непечени и несолени :lol: најмногу 50 гр :)
    Ајде нема откажување како ќе дојдеш до посакуваниот резултат ако се откажуваш :) Среќно :*

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86

Јас си земав суво овошје , ке се позанимав со него сега :) попладне ке јадам салата :)

4. teacher91

teacher91 Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Порздрав форумџики :)
    Јас сум нова на форумов(па и не е толку битно хехех)
    ја видов диетава благодарение на вас и почнав да ја држам, денес ми е 8ми ден - овошен, и ослабена сум едно килце :D иначе си ја прекршувам диетава бидејќи не сум навикната навикната помалку да јадам ама се трудам колку шо можам. Имам едно прашање до вас дали смеам да јадам тестенини наместо благо третиот ден? и не планирам да се откажам макар и со прекршци сакам да ослабнам барем 12кг (висока сум 157, а сум дебелка 64) :D држете ми среќааа

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Леси се враќа дома. :D После проба со диетата на Жан Митрев,сфатив дека не сум јас за неа,храната е супер и се,ама двата слободни денови ме уништуваат и одам само напред назад.

Деновиве припазував на храната и симнав вака така уште кило и 200 гр. и сега се надевам со Ун за месец-два да намалам уште 9 кг. и после да ја одржувам тежината.

Така што,од денес пак се дружиме. Ден прв. :D

На KalaV и teacher91 им се допаѓа ова.
  6. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Јас го преживеав мојот овошен ден :rock: Што изедов незнам :x ама знам дека грешка не направиви...Едвај чекам мевце утре :inlove:

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    zdravo feminki, jas sum nova na sajtot, vi gi citav komentarite za ovaa dieta veke 2 nedeli, i se resiv da ja pocnam, denes mi bese 4 den ovosen den, i nekako i jas ja izdrzav, so 2 banani, 2 jabolka, salata marula so mnogu mlad kromid(mnogu sakam kromid) :lol: i malku soncogled pecen, dali moze da se jade soncogled i malku maslinki crni nesoleni, :^). denot pomina bez mnogu glad, nitu pak da me fati strv za jadenje, plus toa vo petoci, postam i treba posna hrana, da jadam, a poposno od salata i ovosje nema :rofl:
    inace treba da oslabam nekoi 10 kilca, za da se vratam vo normala.....

8. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    46/90 Скробен ден
    појадок: 1 портокал
    ручек: полнети пиперки:D
    вечера: истото од ручекот..

47/90 Јагленохидратен ден ....

појадок: 1 портокал
    ручек: макарони
    вечера: 3 парчина торта :)

9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Како оди диетата,диеталки,слабо пишувате резултати?!
    Мене незнам што ми се случува,па ако имал некој сличен проблем,нека ме посоветува!
    Купив нова вага,дигитална од нептун.Ама вагата на колку различни места ќе ја ставам толку различни кг покажува.Се пофалив имам 60,8 кг ама утредента се мерев ми покажува 62,3 па 64 па на др место 61,5 па 60,8 и се различно.И сега на која бројка да верувам? На најмалата,секако :rofl:

Уште од кога ја купив различно ми покажува,ама се мерев и со др па споредував ама сега стварно незнам што да правам.Сум слушнала дека треба да стои на рамно,и на рамно е,а ја поместувам за неколку цм и различно покажува,а и батеријата. нова од таму што ми ја дадоа.
    И за крај да не сум оф топик,денеска ми е 62,веќе 63 ден и на ред е овошје.Ама што ми стана незнам,ама многу нешто ме тера да ја прекршам,да си каснам нешто недозволено.На протеински изедов парче торта,ама веќе нема!!!! Ветувам! :*

10. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    jas eve kako nova da kazam deka za 4 dena do sega oslabev nekade okolu 700 grama, sto e dobro, i stvarno e super koga si na dieta, si velis ne, ne smeam toa da go jadam toj den, i tocka,,, :@ inace denes mi e proteinski den, denot go pocnav so 2 portokala, pa posle mevce, mislam jaresko ke bide, i salata, i za vecera ako ostane od mevceto :lol: ako ne ke jademe samo salata...a imam 78 kila,, ;( sto znaci dobro sum polnicka :lol: i treba barem 10 kilka da oslabam, ke bidam zadovolna..

11. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Ние сме на ист ден :) Ајде ке се ориентираме една со друга, само што јас имам повеќе за губење ;)

Денес протеински 5/90 :rock:

д: кафе и јаболко
    р: пилешко и салата
    в: исто

Ќе одам на гости се надевам ништо нема да стават на маса што ќе ме излаже :@ :fubar:

12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Мери се наутро,гладна,без да имаш пиено течности и со претходно отидено во вц. Пробај намести ја на рамна подлога и ако уште ти покажува различни бројки собери ги цифрите и подели ги со бројот на мерења што ги имаш направено,така ќе добиеш средна вредност,тоа е 62.1.

Само има удел тоа дали се мериш наутро или навечер. Исто пред добивање мензис потешки сме затоа што организмот ни задржува вода. :)

13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    15/90 Јаглехидратен

Појадок:Кафе и Јаболко
    Ручек:Макарони со кечап и маслинки
    Вечера:Парче торта ( ми го чуваат 2 дена) :lol:

Инаку јас уште сум си -2кг,а прилично строго се придржувам,а и вежбам по 1ч секој ден.
    Како и да е,не се откажувам,ќе дојдам до славната 60 :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    91.891
    Иам грижа на совеста морам да споделам со вас малку да ми олесни :(
    Направив грешки.... вчера ми беше овошен ден до пладне имав јадено само 1банана и пола круша ама накај 6 саат изедов 1кесе смоки :x
    Денекса ми е Протеински ден не бев во можност да готвам нешто јадење и каснав пола геврек со чашка јогурт :|
    А до вечер ако осетам глад ќе јадам само салата ...

Ама ветувам дека од утре продолжувам како што е редот затоа што МОРАМ !
    Значи имам волја имам инат во мене да издржам и наеднаш се ми паѓа во вода по ваква грешка :(
    Морам да се мотивирам одново и да издржам како што треба и да ви кажам дека уште сега знам дека после 90 ти ден ја почнувам пак од почеток па шо сака нека биде ]:)

15. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    mene vcera mi bese polesen den otkolku denes, vcera znam deka sum na ovosje, i ne jadam nisto drugo, a denes cel den go mislam mesoto, ;( a ljubitel sum na meso,, taka da poveke me faka strv za jadenje i povekje sum gladna, ama nekako ke uspeam, kasnav malku supa, i malku mevce, pa do vecer ke vidam kako ke bide...

16. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    zosto si kasnala smoki, poarno da si kasnala malku soncogled, eve jas vcera taka go zablaziv gladot,,ili cveklo salata, ili nekoj morkov, so ke ti se najde od zelencuk...ali jas sum pocetnik, gledam deka ti ja drzes odamna...

17. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Немај гајле не е страшно. Гледај од аспект дека пак си внела помал број на калории и сепак е помалку одколку што си јадела пред да бидеш на диета. Геврекот е лебче и јогурт :) ништо страшно...продолжи си...
    Мекушка јас бев пес гладна од вчера :$ и се разбудив рано па ручав во 12.00, гладна бев и си реков подобро да се најадам сега одколку да почнам да збеснувам и сите да ми се криви. Еве уште не сум гладна си велам накај 6 ќе вечерам само салата пошто си каснав мевце бааѓи :$

18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Не е страшно според мене,не е некоја огромна утка.Јас некна си каснав коцка црно чоколадо,оти ќе си умрев без благо,па никому ништо :D
    А за овошниот ден ако многу ти се јаде,испукај си пуканки,една чинија има околу 100 калории,не се многу,а ќе те заситат ептен. Можеби само за скробниот бива,ама јас си каснувам некогаш и на овошен,кризи се во прашање :D

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Waka-Waka целосно се согласувам со тебе.
    Мене не ми пречеја слободните денови, не ни стигнав дотаму да издржам. :D Премногу бев гладна уште од вториот ден и милион грешки направив и си продолжив Фри стајл до крајот на неделата. :D :D
    Од понеделник ви се придружувам и јас бидејќи дефинитивно најмногу ми одговара диетава. :D

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mystique

Mystique Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    38/90 Протеински
    д-2 киви и кафе
    р-туна лебче и салата