УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Со лесно @Eveline :D
    Јас денес овошен ден, изедов 2 јаболки за доручек. Пиев кафе, си јадев фстаци, 4 урми и цеден цитрон. Сега за сега ми е супер, ќе видиме до вечер.

На Eveline му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    http://www.recepti.dijeta.net/pecurke-punjene-svezim-sirom-i-spanacem-ili-blitvom/
    http://www.recepti.dijeta.net/bastenska-musaka/
    http://www.recepti.dijeta.net/grcka-salata/
    Не ми се пробани рецептиве но се надевам дека ќе ти послужат.Исто и во овој ден мислам дека можеш соја да јадеш :)

3. Sanimk1

Sanimk1 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    97
    Пред 3 недели почнаа да ме болат зглобовите од прстите на деснава рака и да ми отекува. По некој ден еден по еден почнаа да се вцрвенуваат и да болат. Мислев дека ми е од премореност бидејќи во тој период пишував многу. Потоа црвенилото и болките се префрлија и на другите зглобови од прстите на раката (постепено во период од 2 недели).
    Ја одмарам од тогаш, но вчера после цел ден работа низ дома, дури вечерта кога седнав да одморам ми се појави црвенило со чувство на топлина и пецкање и на горниот дел од дланката, а и на левата рака (црвенилото на зглобовите сеуште постои).
    Вчера ми беше протеински ден. Читав по интернет и видов слики што одговараат на мојава алергиска реакција. Мислам дека ми е од диетава, јајца, риба и млечни производи. Денес ќе одам кај матичната и ако е поради диетава ќе си пукнам од мака. :@ Како и да е, ќе ве известам. :)
    Дали кај некоја од вас се појави некаква алергиска реакција?

Последна измена: 10 април 2015
    На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Дакноманиак

Дакноманиак Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    Оди провери се, ако веке си алергична на протеински производи од животинско потекло ти ја препорачувам Vegan Diet, - можеш слободно да пребараш на интернет за диетава ефикасна е многу а и здрава, или пак докторката нека ти даде некој режим на исхрана ако веќе е во тоа проблемот.

На Sanimk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Еве ме и мене на пола пат со диетата. Денес 46-ти ден ама не ја почнувам турбо Ун ,задоволна сум со резултатите и не ми се брза. Сабајле се мерев ,сум симнала точно 10 кг со едно 100-200 гр. Презадоволна сум, имав физичка активност во повеќето денови,пијам многу вода и ја имам прекршено еднаш само,кога бев на веридба на овошен ден :D

На okcenzi и macence4 им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.274
    Допаѓања:
    91.955
    48 ден јх :) Сосот со печурки е готов а макароните се прикрај :lol: Утре овошен а се сомневам дека ќе го издржам.Ме чека ручек кај баба ,понеделник ручек кај мама,вторник ручек кај свекрва :D охоо многу :D
    Ќе ја прекршам диетата секако а највероватно ќе фатам и некој нов правец ,така што ќе завршам со Ун но затоа ќе ве известам на време не се секирајте :lol:

7. Sanimk1

Sanimk1 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    97
    Денес 48/90 :) Витамински ден пошто почнав турбо ун на 46 ти :)
    Продолжувам со диетава се додека не се констатира дека алергијата ми е од неа(после 10 дена).
    Уште од сега знам дека нема да ја прекршам за Велигден, пошто на толку месење и правење благо ни залче не пробав :) Само од миризбата си се најадов :)

8. Sanimk1

Sanimk1 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    97
    @Viktorijaaa5 ништо од турбо ун, а? :D
    Уживај во макароните :)

9. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Денес 23 ден јаглехидратен од диетава. Дома секакви јадења, ептен вкусни, ама јас си сварив шпагети и тоа јадев. За вечера имам торта од Канела, едвај чекам.:D Синојка бев и во кафана, сите јадеа се и сешто јас само вода и не ми беше мака. Супер ми иде диетава, само понекогаш кога сум многу гладна јадам маслинки и сончоглед. Завчера на протеински грицкав смоки малку и пуканки зошто бев на гости и ми се грицкаше и мене нешто.:|

10. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Јас имам 63кг сега, сакам да симнам докај 57 барем. Никогаш не сум успеала, цело време симнувам докај 59 и се откажувам, па ондак пак од почеток истата борба.
    Сакам да прашам дали би имала резултати со диетава, со оглед на тоа што сфаќам дека некако треба да се стартува со малку повеќе килограми?

Фала ви.

11. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    @Izaabella мислам дека треба да имаш повеќе вишок килограми за да има ефект диетава.
    Денес овошен ден и глава ме боли цел ден. Исцедив 2 портокали и 2 лимони и си ги испив до ручек. Потоа изедов банана и малку индиски ореви. Сега изедов салата краставици со парче фета сирење затоа што немам ич енергија, морав нешто да изедам. Многу ли е страшно? Пешачев денес, ми удри сонцето во глава и ете направив прекршок...:(
    Утре конечно ќе пробам од велигденските јајца.

На MonoDot му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mecence3636

Mecence3636 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Devojki..bracedami saka da ja drzi dietava a ima samo 14 godini ve molam za vase mislejne :)

13. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Jas od sreda ja pocnuvam od pocetok. Do sea imam simnato 12,5 kg bez pazenje I maksimalno prekrshuvanje mi falat uste 20kg I happy :)

На macence4, Sanimk1 и barbiegirl.24 им се допаѓа ова.
  14. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    @Avokado за колку време симна толку килограми? Јас сакам уште 10-15да симнам, денес на овошен направив бајаги прекршоци и се нервирам.
    Да ве прашам девојки, 29 ден пишува дека треба да е воден. Само вода цел ден?? Мислам ќе се онесвестам. Прочитав дека после ручек треба да се зема некоја таблета со витамини минерали, дали пиете такви шумливи таблети? Да си купам утре ако може, таман како замена за сок ќе ми биде.

15. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Od 20ti januari pocnav eden mesec terav ama posle izgubiv red so denovite pa pazev malku so jadenjeto,pa doruckuvav so mi teine, zatoa utre od pocetok pocnuvam.

На barbiegirl.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MonoDot

MonoDot Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Дечки почнувам со голготата :)
    Денес се мерев 73,5 кг. Моја идеална цел 62кг. Мора реална цел 65кг.
    Ден 01/90.
    Поздрав за сите кои се трудат да се подобрат.
    Имајте убав ден.

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    Vcera ja pocnav po vtor pat, ali ovoj pat za dorycek banana jadam, inaku zeludnikot znae da me zdoboli. Kafe isto sabajlecki e samo problem e toa mlekoto, ih probav so bademovo ama ic ne mi se sviga :) za rycek i vevera napraviv zelka vo rerna so mali pleskavici, i mesto supa imav sollja jogurt.
    Denes gravce :)
    luge koga moze quinoa??? vo jaglehidrati li? si imam preybav revcept za tabule so kinoa pa zatoa prasyvam :)

18. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Денес скробен ден, синојка мајка ми ми направи чорба со компир, леќа, моркови и тоа ми е за ручек и вечера денес. Цел ден ќе бидам во движење, нема да имам време да мислам на јадење. Се мислам 29ден да ми е воден, се издржува ли?

19. Sanimk1

Sanimk1 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    97
    Се издржува ако штипниш залак два лепче :P

На barbiegirl.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MonoDot

MonoDot Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Ден 02/90.
    Еден збор Зорт.
    Не сум научена на овошје за доручек.
    Цел ден до 4 и пол жива гладна. Се надевам дека ќе се навикнам. Вчера цел ден бев нервозна.
    Денес сум малку посмирена, ама сепак гладна.
    Девојки кажете некое искуство за исхраната од сабајле. Како ја темпирате?
    Денес грашак за ручек.

Поздрав за сите кои се трудат да се подобрат.
    Имајте убав ден.