УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Женски ми поминаа 90 дена.. но сеуште се придржувам на истиот режим наутро овошје, вечера половина од ручекот или салата .. гледам да е само салата, но има исклучоци нели :)

Ослабев 8кг, вежбам и си трчкам .. ќе си продолжам така па се надевам ке има уште малце позитивни резултати.. :)
    Уште две кг ми е ок :))
    Како ви оди на вас?

На Vidi Vini, Риханна990, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    па не е многу голем прекршок, ама гледај следен пат да бидат барем свежо исцедени сокови :)

3. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

2 кила за 2 недели, ама изминативе 2 дена ја прекршив и криво ми е, ама како и да продолжувам од утре пак. Сакам да се натерам да трчам зашто знам дека така побрзо ќе имам ефект, секој ден ист муабет, ај од утре, од утре...

4. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    И мене ми се дешаваше да ја прекршам.. нема шанси 90 дена без прекршок реално да си кажеме :))
    А да, ако почнеш со трчање или вежбање ќе ослабиш побрзо дефинитивно.. колку кг сакаш да ослабеш?

5. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

уште 6 кила за сега, поточно до 58. Си имам зацртано во глава дека тоа ќе ми биде таман и со висината, зашто сум висока метро и 70, ама ако после тоа мислам дека ќе треба повеќе, ете нека биде и до 56. :)

На Vidi Vini и Miss.N им се допаѓа ова.
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Ќе те биде .. на добар пат си :))

На Freya123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Se izvinuvam sto pisuvam latinica, momentalno ne sum vo moznost da pisuvam na kirilica.
    Od vcera na odmor, ama jas si rekov si prodolzuvam so dietata, bas koga ke dojdam da se meram, i toa postrogo ke ja drzam i mnogu fizicki ke bidam aktivna. Ama od planot nisto. I od dietata nisto. I sega mnogu mi e krivo. :( Ne deka se prejaduvam kojznae kolku, ama jadam i toa dosta, ete vcera na rucek pola giro i vecerta cinija spageti so sirenje, vo meguvremeno koka kola i neskafe, katastrofa. A jas si zemav so mene cela kesa praski demek ovosen den. Nisto, pocnuvam dieta od prvi avgust.

8. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    Не си одредуваш ти, воден ден се држи три пати во текот на диетата, 7 циклуси од по 4 дена, па воден, па пак 7х4 па воден и на крај се завршува со воден.

9. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    Браво девојко, јас до пред една недела бев 6 кг ослабена, ама сега зашо сум на одмор правам многу прекршоци, а и тука неам вага да се мерам, па кога ќе се вратам од одмор страв ми е што ке покаже вагата :o После неколку дена со прекршоци вчера ми беше воден, го издржав без прекршоци, и од денес почнувам пак строго, имам уште цел месец па се надевам ќе ослабам уште 4-5 кг, да стигнам до посакуваната тежина :)

На Vidi Vini и Miss.N им се допаѓа ова.
  10. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    Денес мислам 59/90
    д-чаша топла вода со лимон, две праски, кафе
    р-пиперки печени со сирење и јајца, домат салата, чаша супа
    в- шопска.

11. lolitoo

lolitoo Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    327
    Девојки дали смеам да јадам овошно јогуртче во некој од деновите? Би требало во протеински, но незнам дали за појадок наместо две овошки или во ручекот.

12. Vidi Vini

Vidi Vini Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Nikogas ne sum drzela nekoja posebna dieta, no sega sum prestrasena od svojot izgled, klimaksot si go napravi svoeto i vreme e za dieta! Vi blagodaram za ideava i pocnuvam od utre so dietava!

13. Mammina

Mammina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    25/90 протеински ден.

појадок - 2 праски
    ручек - печен свински врат, шопска салата и печени пиперки
    вечера - исто но се на пола.

До сега -5 кг. (hollest)
    Ве поздравувам и одиме понатаму :D

На LivingGlam и Vidi Vini им се допаѓа ова.
  14. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Денес 17ти ден, протеински, печено пилешко со салата. Решив да се мерам на 31ви. Почнав и со трчање, па ќе видиме како ќе биде. Решена сум да ослабнам па што сака нека е:D

На Vidi Vini му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.745
    -3 кг :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MeriB

MeriB Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Како ви оди со диетава ? Јас почнав пред неколку дена, односно денес ми е првиот овошен ден и се придржувам со се до сега. Вегетаријанец сум и сакав да прашам дали место месо или јајца може да се јаде морски плодови или риба бидејќи тоа јадам.. и колку би требало количински риба ( може и конзерва туна) ако знае некој ?
    Друго, јас навистина слабеам ептен споро.. а освен што сум вегетаријанец не јадам ни леб, ниту благо.. само што мешам баби и жаби кога јадам и некогаш јадам 1 во денот можеби тоа ми е пречката заради шокови во организмот :D, па сакав да прашам дали има некој што ептен ептен споро слабее, да ми посочи на што повеќе да обрнувам внимание и како му оди ( имам 68 кг , сакам да симнам до 55 - толку ми е оптимално според висина ).
    Трето, дали пиете некакви суплементи ( витамини и слично ) ?

17. Vidi Vini

Vidi Vini Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    MeriB i jas pocnav sega utre e mojot ovosen den, procitav deka moze riba i morski plodovi, mozete i soja. Za suplimenti procitav deka trena da se pijat multi vitamini, b kompleksi, no mislam onie so poveke iskustvo treba da pomognat

На MeriB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    8ми ден, овошен. Добро ми тргна. Првите неколку дена правев минимални грешки, ама сега кога почнаа резултати да се покажуваат ми е жал да згрешам :D
    Еве нешто за мотивација. Смуди/сладолед од банана, цимет и какао. Ако стои подолго време во фрижидер е поубаво, баш како сладолед.

На simoncelicius, Mammina, Vidi Vini и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Moже ли јогурт/кисело млеко во протеински ден? Мајка ми за ручек има полнети тиквички (со телешко мелено месо и многу зеленчук). Е сега е во дилема - дали може да стави кашкавал одозгора, и дали може tzatziki како додаток? :)

Според мојава логика може, со тоа што ќе се намали количината на месо. Ама да не се премногу разновидни продукти?

20. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    Млечни производи да, јогурт, кисело млеко, сирење, павлака може, со тоа што ќе се намали количината на месото, како што кажа. Е сега, не знам зошто ама сите што ја држат/држеле диетава не препорачуваат кашкавал во ниеден ден, па ни протеинскиот. Јас лично ја немам книгата прочитано, можеби таму конкретно пишува зошто.
    Го отфрлив кашкавалот (иако ми е еден од омилените намирници) и сите сувомеснати прозиводи.

На Vidi Vini и LivingGlam им се допаѓа ова.