УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Tebe koj den ti e? Jas vezbam sekoj den no saloto tesko se namaluva :D

2. imelde

imelde Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    E dobro ti odi prodolzi ke imas super rezultatm m

3. Оксана Свифт

Оксана Свифт Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Па незнам... сакам само да си го оформам телото.. всушност имам добра градба, но малку ми се познава мешето ии во бутовите сум подеблека.. :rofl:

На Н-А-Т му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Н-А-Т

Н-А-Т Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Денес ми е 3ти ден од диетата а со вежбање почнав пред 2 недели. Да се надеваме на резултати :D

На d.1990 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BibeStoj

BibeStoj Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Иако ве читам подолго време, никогаш ништо неам искоментирано. Е денес ми се деси нешто (добро, не е којзнае што) и си викам ај ќе си споделам со вас, па може и ќе му помогнам на некој кој се двоуми за водениот ден. Вчера ми беше 29 воден ден и затоа што сум решена да ослабам, решив да не го прескокнувам денот, туку да си го држам како што и налага диетата. Да напоменам дека ја држам доста строго, со само една грешка во јх ден и тоа изедов количински малце повеќе пица, оброците гледам да не ми се сиромашни, туку доволни, вода си пијам со литри и кога не сум на диета. И така си поминав вчера со мноооогу вода, чаеви и кафе, си легнав без многу кркоренции во стомакот. Сабајле си станав, си испив шишенце вода, па со сласт смачкав две јаболки. После некои четири часа, додека мајка ми спремаше стекче, јас викам ајде да направам салата и почнав да сечам марулки, кога наеднаш почна да ми се повраќа, па точки пред очи и наеднаш темница ( ми ојде шеќерот у бестрага ). Ги исповадив моите од памет, фрчеа шеќери, води, чоколади и закани дека ако пак држам воден, татко ми лично ќе ме обеси :D Денес сум цел ден без енергија, а до сеа ми се немаше случено тоа, си ја држев диетава и се чувствував многу убаво. Од утре продолжувам, ама втор воден тешко дека ке држам. Него се натерав да пишам затоа што глеам дека многу јадат количински малце, скокаат оброци... Луѓеее јадете, но здраво, без здравје џабе ви е и најзгодно тело. А, и носете си секогаш со себе бомбонче, чоколатце во случај, не дај боже, да ви се счучи истото што и мене ( добро е што бев дома). Се извинувам за долгиов пост, ама сакав да ви ја доловам целата ситуација. Поздрав и се читаме

На Eli23 и Winter Lady им се допаѓа ова.
  6. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Auu mn loso... jas nemam nekoe loso iskustvo.. zasega dosega imam drzano 2 vodni dena.. a dietata ja drzam 35 den mi e denes ama moite obroci se normalni i plus imam napraveno greski.. imam jadeno bonboni ako osetam deka mi se prejaduva edna lazica med orevi ponekogas... a obroci da skratuvam toa ne...se nadevam deka si podobra... a za tie denovi kolku oslabneta?

7. BibeStoj

BibeStoj Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Ма и моите оброци се обилни, со мнооогу салатка, ама ете, се случи. Помина како и да е, сеа сум супер ( после два реда чоколада у протеински, како да бидам ) :D Шала на страна, до прееска од кревет не ми се стануваше, ама сеа сум ок. Да не должам, да ти одговорам на прашањето, за 30 дена -6кг, почнав со 74кг и 167цм, сеа сум 68.Да дојдам до 60 ќе бидам прееесреќна :)

На Н-А-Т му/ѝ се допаѓа ова.
  8. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Ajde samo dobra volja i jadi poveke meso vo proteinski nema da napravis nekoja greska.. pozdrav i ubav den :)

9. BibeStoj

BibeStoj Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Па може и тоа ми е грешката, не јадам баш месо, некако се терам ради диетава, а јајца више ми се смачија. Како и да е продолжувам денес со скробен и се надевам на уште минусирани килца :) Поздрав и до тебе и убав ден исто така :)

10. saymyname

saymyname Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Девојки,во протеински ден како го подготвувате пилешкото?
    Кај мене секогаш е со компири или ориз па често утнувам ги мешам..:/

11. Eli2289

Eli2289 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Најдобро е пилешкото да е варено или печено во фолија но без компир или ориз, само со салатичка.

12. Eli2289

Eli2289 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Вчера јаглехидрати:
    П:едно јаболко
    Р:баничка мала со спанаќ
    В: топло ладно и еден сладолед

Денес овошен:
    П: една банана
    Р: салата од еден домат и една крставица
    В: повторно салата

На Н-А-Т и d.1990 им се допаѓа ова.
  13. Н-А-Т

Н-А-Т Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Мене денес ми е 5/90 и добро ми оди иако сум во период на ПМС:

П: Половина диња
    Р: Пилешко месо со зелена салата
    В: Половина од ручекот

Јас пилешкото денес го подготвив на следниот начин:
    Исеков бело пилешко месо на мали коцки и додадов зачини како сол, босилек, вегета и црвен пипер. Исто така додадов малку соја сос и сето тоа го измешав и го оставив да се одмори околу 10тина минути. Потоа на тава без масло ги ставив коцките пилешко месо и мешав да се запечат од секоја страна. Потоав ставив малку вода и ги остваив да крчкаат околу 20тина минути на средна температура.
    Поради тоа што не тавив масло месото беше малку суво но сепак беше доста вкусно. Следниот пат ако немаш идеја пробај го ова. ;)

14. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Denes jaglehidraten den
    Za dorucek 2 krusi
    Za rucek makaroni
    Za vecera cokolado za gotvenje i sladoled
    Ama se mi bese mn kolicinski :( utre voden i od naredniot proteinski poveke ke vnimavam!! Vetuvam!!!

15. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Овошен ти е, не воден. Водениот ден е секогаш после овошен, односно после 7 циклуси од по 4 дена

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    da da pogresiv denes mi e ovosen pa naredniot ciklus mi e voden :)

На artemidis му/ѝ се допаѓа ова.
  17. saymyname

saymyname Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Девојки а што ќе биде ако наместо водниот ден држиме овошен бидејќи страв ми е да не дојде до вртоглавици и сл..

18. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Pa preskokni go i odi so proteinski ako mislis deka nema da izdrzis..

19. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    еве ме пак од утре и јас пак почнувам со диета и тоа строга се надевам дека сега ке биде ок...

20. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Denes mn golemi greski napraviv mi bese proteinski ili trebase da mi bide za rucek okej za vecera katastrofa bev na degustacija na pivo ispiv edna casa pivo potoa bev da jadam sendvic so kompir so se! I na kraj cokolado!!! I sea mi e i krivo i tesko i zatoa sega ke drzam voden den po kazna! Bidejki mn preterav :(