фала на поддршката, јас сум 170 cm. со 78 kg... иначе грешно сум пресметала си направив цела листа од "први" понеделник хахаха и понеделникот гледам 30ти бил
jas veke nedela dena kako da sakam da pocnam so dietata i nikako da pocnam hihih.. ili eden den ke pocnam so proteinskiot den i koga ke pomine denot mene mi teknuva na nesto blagicko i taka sve ide u propast.. ama kazav od drugata nedela strogo .. sakam da prasam se slabee li od dietata ili taka samo imeto i e golemo ... ne sum mnogu debelka, ama koremce napred visi malku pa da go prebereme... kiss do site srcki
Јас сум нова овде ама редовно ве читкам па од среда 1ви ја почнувам па да ве прашам. Дали може мусли да се јадат за доручен во некој ден (овошни имам и со чоколадо) ?
Појадокот за сите 90 дена е ОВОШЈЕ! Мусли можеш во јх ден за вечера. @babyybo алкохолот е забранет, бидејќи го успорува процесот на слабеење. 9/90 п: ананас р: печен стек и салата, парче интегрален леб и бистра супа в: стек и салата
Фала ти, Јас вчера разлистав 30тина страни али едноставно има многу за читање али во глобала тоа е главното што се јаде што не. Знам ќе речете на прва страна има се објаснето али еве вакви работи нема
Jas bev na dietata mesec ipol i oslabev 7 kg taka da ima efekt... samo so jas posle gi vrativ so izgovor nemam dobieno i ne sum vo makedonija pa 2 nedeli bev doma i jadev se i vrativ 5 kg sega sum ama posle ke vnimavam poveke !
Bas mi e milo sto ne ima poveke vo grupata bidejki se razocarav vo posledno vreme nikoj ne pisuva Mene denes mi e 11 den i za ovie denovi imam simnato 1.600 taka da super e celta mi e 58 i da bidam na odrzuvanje imam uste 6.500 za simnuvanje taka da ve molam pisuvajte da se motivirame edna so druga... kiss do site
Vie sto imate oslabnato,kilogramite ne li se vrakaat brzo,ne se moze nonstop da se jade ovosje sekoe utto i da se ima ovosen i voden den?zayoa mislam deka brzo se vrakaat
Sto imam citano posle dietata e vazno da se odrzuvas da ne se prejaduvas a kilogramite ne se vrakat brzo
10/90 скробен п:банана и кафенце р:грашок и салата в:веројатно само салата пошто сум на работа втора смена Се немам мерено за овие 10 дена, а искрено и не знам со колку кг ја почнав диетава, ама отприлика 75 кг, со тоа што веќе приметувам промени, стомачето си се намалува, и го нема веќе тоа непријатно чувство на надуеност и гасови Има време рано е уште, ќе ослабнеме сигуpррррно
Нешто многу важно за диетава за сите што ја држите или пак сте во план да ја почнете: 1. Со диетава се слабее и тоа доста (али под услов ако сте така покрупнички - имате над 90/95кг). А кај тие со помал вишок кг знам дека одело побавно намалувањето на кг. 2. За поубави резултати препорачлива е физичка активност, па макар и тоа било пешачење (еднаш дневно е доволно). 3. Ако после диетата се вратите на "стариот начин на исхрана" и не пазите што се внесувате и јадете, ќе ги вратите килограмите. (ова се што ви го напишав е најдобронамерно и е општо, што значи дека немора да значи - него е индивидуално и зависи од човек од човек а највеќе тука игра метаболизамот.)
Би ја демантирала точка број 3 - од лично искуство!! Со држење на диетата 90 дена + 90 дена појадок овошје доаѓа до ТРАЈНА промена на метабилизмот и килограмите не се враќаат.
Ако нема проблем слободно Јас па баш на крајот напишав дека е индивидуално Инаку, да не испадне дека правев анти-реклама за диетава -- баш напротив. Само го посочив тоа што го знам од моја призма пошто познавам доста луѓе (пријатели, роднини и блиски) што ја држеа.
И јас имав добронамерна цел, охрабрувачки и поттикнувачки, зошто навистина ама баш навистина се губат трајно и се менува метаболизмот. Не ко други диети краткотрајни резултати. Инаку јас често навраќам на темава и ко падобранец само ќе лупнам некој коментар со поттик за нови диеталки баш да изрошкам слики пред и потоа треба... А ти ја држиш, си ја држела..??