Da da sega sum na dietata i prethodno koga bev okolu mesec dena se naviknav ama koa prekinav pak si jadev mn blago
пресреќна сум, искрено помина подобро од очекуваното ама со еден мал прекршок (изедов неколку кришки бејк ролс).. денес се мерев и за овие 4 дена сум ослабена 1.200кг.
На нет читав за разни диети и оваа најмногу ми се допаѓа. Не ги сакам брзите диети. Можеби и не се штетни ама како што не сум се здебелила преку ноќ така и нема да ослабам преку ноќ. Многу размислував за ова. Се прашав дали сум задоволна со својов изглед, дали сум среќна кога јадам толку многу. Не сум. Сфатив зошто сите досегашни пробувања да ослабам се неуспешни. Бидејќи јас не го правев тоа за себе. Или поради околината што поатојано ми вели мораш да ослабеш или поради некој дечко. Глупости. Сега сакам да ослабам за себе. За своето здравје и да бидам задоволна со својот изглед. Па затоа започнувам утре со вртоглави 82-3 кг.
13/90 протеински многу касно станав немав време за појадок ручек: пилешки џигер со кромидче и морков и 2 кришки интегрален леб вечера: пола од ручекот+краставички вчера ми идеше да се истепам сама! цел ден на овошје се убаво си беше и воопшто не бев гладна , ама коа си отидов дома страшна главоболка имав и јадев.. интегрален леб со чајна и св.врат Ама од денеска си ветив нема да има грешки никакви, и затоа си продолжувам, иначе јас како јас можев да ја прекинам и пак свашта да почнев да јадам па ќе ослабнев на Св.никад! btw мотивација ми беа панталони кои едвај ги облекував и салото ми се прелеваше од сите страни а сега сум бонбона во нив Идемо даље
Дај кажете како се справувате со диетава во ПМС? Ми иде слон да изедам, 4 дена грешки праам, и тоа на п ден јас пица јадев и тоа вечерта во 12, на с ден коцка чоколадо, на јх ден ручек во 1 сега во 4 пак огладнав и сега што? Мотивации имам од жениве на фб што постираат во групата на УН, и да грешиш ќе се оправиш и ќе пак нормално ќе си тече диетата. Уште се немам мерено, 15 ден ми е и многу лесно се осеќам. Вие како, до каде сте?
I jas sum od tie sto na fb veli deka pravi greaki jas vo eden proteinski den ne rucev ama za vecetq imav sorenje posle posle lazanja posle telesko i na kraj torta taka da tesi se so mene a imam rezultati vo dr denovi za vecera jadev jagodi i toa mn a i znaev da apnam biskvita ili kikiriki i imam rezultati taka da ne se otkazuvaj
Море се тешам јас ама па криво ми е зошто попуштам! Ме фаќа инат аааа со душа овошниот го чекам "да се исчистам од гревовите"
Auu isto i jas a prethidno koga bev na dietata najlesen mi bese vodeniot den od utre rekov bez greski pa ke vidam kako ke bide
Ај ќе се тешиме ние, грешниците Денес на менито: смути од малини и банана рано сабајле, сега една праска и неколку несолени непечени индиски ореви. немам апетит воопшто. Сууупеееер!
Диетава ја држиме јас и син ми. Син ми ослабе од 116 на 108 се измери сега пред малце. Мислам не знам како е можно некои 8 кила за неполна недела да намали а јас покачив од 84 на 86 ;/ Во рамките на диетата пиеме по 2л вода и пешачиме секој ден, а воедно син ми носи и појас за слабеење по 2-3ч на ден.
Da prasam,edno gevrece(vareno ili obicno) vo JH den moze li? Ne mozam da jadam pici so peceni zelencuci a od makaroni mi e veke preku glava.