Денес ми е 9. ден - протеини. Ручав туна мала конзерва и половина краставица...Дали може нешто друго за вечера да се јаде, или мора пак туна? Не можам пак истото, мислам ќе ми се слоши Дајте предлог...
@d.Darla доколку си јадела месо за ручек треба и за вечера исто. Е сеа ако ти е лошо од туната можеш да јадеш само салата направи си во некој огромен овал и ке те засити.Пример мене во протеинскиот ден некогаш за вечера не ми се јаде месо и само салата јадам и ок ми е,ама до сеа не сум јадела риба од конзерва зошто многу ми е тешко после од нив.
Менене ми е проблем место два пати, ама туна....знам дека ќе ми биде тешко. И јас така си мислам салата да направам за вечера
Јас згршиб вчера, изедов сладолед на стапче, овошен и едно мини кроасанче (( . Ептен ми беше падната енергијата, немав сила, на жешково и притисокот ми е многу низок, аман...Денес продолжувам со скроб, тоа е тоа...Инаку 10. ден ми е, пред два дена имав само едно, 1,5 кг намалено, вчера се мерев сум си го вратила не знам зошто не слабеам воопшто
Мери се во обем.Не ја гледај вагаташ јас така се откажав од 20 дневната диета, па сега се каам, имам ненормален апетит, а досега слабичка ќе си бев.
Ај денес баш ќе се мерам, па понатаму да видиме, еве пример дали за наредните 10 дена ќе има разлика Се надевам, инаку лесно губам надеж )
Zdravo na site .....Jas sum nova ... dietava mi izgleda izdrzliva posto sum mnoguuuuuuuuuu lakoma )) od utre planiram da ja pocnam .....podrska ve molam ako zaglavam negde ke baram soveti ...ne sum vo MK , ovde se zdebeliv 6 kila za 4 meseci i ke se otrujam ... naskoro odam doma i nekam vakva da se pojavam '''''
Веќе денес 14/90 и верувате или не ама секој ден сум според правилата како што треба но нема никакоб резултат... Што да правам помош
Mozebi e premnogu rano za rezultati, sepak dietava se drzi 3 meseci a ti ne si ni na pola. Prodolzi i ne se demotiviraj. Jas ja pocnuvam od prvi juli.
Jas pred nekoe vreme ja drzev 10 dena i oslabev 2kg so dosta greski, prekinav deka imav rodenden, pa ne bivase da ne jada , sega pak pocnav pred 5 dena ne sum smalena ic ama ke bide
Шо праиш ти деновиве, ајде постирај оброци во групата. Едвај чекам да видам што ќе зготвиш. Ајде, нема веќе утре, утре. Утре е денес, дојде.
Срам ми е да кажам дека не почнав уште, сега јадам се и се и сешто, плус газиран сок многу пијам.Неможам без него, или да почнам со диетата и сок да пијам Неможам да се рамнам со некои жени таму прекрадно готват и декорираат шо мене слабо ме бива за декорации. А што може да зготвам од прв ден селско месо со пилешки стек, со многу зеленчук габички и томатело.Да не мислеш сирење ќе јадам хах. Шала на страна ќе ја прекршувам џабе и да ја почнам.Ај овошниот што ќе ми е тежок и јх вечерата дали да јадам благо или од ручекот па и замена за сок немам, освен шумливите таблети. Ти пак од ново ли ќе почнуваш, уште колку сакаш да ослабеш ? Ако ја почнуваш ќе ти праам друштво ќе се потрудам еве
Почнав втор круг, ама онака лајт, без зарекување, фалење, помпа и слики на ФБ. Сакам да дојдам до 58, па колку време ќе ми треба ќе видиме. Не сум се мерела, треба да сменам батерија на вагата и да видам ситуација. Дали е нешто вратено или не. Вака не ми изгледа за вратено дека имам.
Здраво девојки Стигнав до 38 ден и прекинав денес, од утре почнувам од почеток но правилно. Се освестив дека правам стварно многу грешки и се залажувам самата. Да ја држев по строги правила сигурно ќе ослабев многу. И сега не е лошо но не сум задоволна. Во овие 38 дена го откажав газираното и брзата храна, и ни на крај памет нема да ми текне да се вратам на тој режим некогаш. Кој ќе ме дружи од утре? Почнувам со 73кг / 167 висока.