Се придружувам... Не ми е прв пат да ја почнам, неколку пати се убедувам, се надевам овој пат истрајна ќе бидам. Прв ден протеини доручек 1 модра слива , ручек пржени печурки со парче салама и салата од домати, а вечера шопска со сирење . Гледам има феминки што ја почнуваат диетата па ќе споредуваме резултати.
Девојкии го издржав првиот ден! Срцето ми е полно ако ми верувате. Направив ситни грешки, продолжувам напред. Како за прв ден одлично!!! Се придржував до тоа што треба да јадам и колку количински да биде. Денес, втор, скробен.Овој ми е еден од омилените денови, додека пак протеински ми е еден од најтешките . За доручек каснав една голема праска, сакав две но доволно се заситив и со една, многу се големи. За ручек мама денес сака да прави тава ориз и ќе вари стекче. Па јас ќе јадам смо ориз кој го обожавам. И некоја салата, најверојатно шопска. За вечера исто. Планирам да се мерам на први. До тогаш 20 дена, се надевам ќе има резултати.
Prv den dorucek susena brusnica edna raka,rucek pet kebapi i zelka salata,vecera dva kebapi i malku zelka salata.supa ne jadev
Јади салата, без сирење. Тоа ти е веќе протеин, а скробен ден ти е денес. Ќе ти влезе во навика и ќе ти биде уште полесно за некој ден. Со среќа. Јас денес исто така скробен ден. Сабајлево две праски. За ручек ќе јадам ориз со зеленчук и варена пченка. Плус салата. За вечера ваљда исто.
Нормално дека ќе јадам брз сирење. Реков дека нема да мешам протеини и скроб. А и ориз и сирење никако не ми иде. Ама ај реков да не пишувам салата од патлиџан и краставица, скратено ќе пишам шопска.
Кога кажеш шопска веднаш и сирењето го подразбирам Ок. Совет беше добронамерен. Не знам јас дали ти знаеш или не. Затоа некогаш не знам дали да изреагирам, да пишам за нешто или не. Некој навистина не знае па ако не му пишеш не е ни свесен дека прави грешка.
Фала ти за добронамерниот совет. Нема за што да се лутам, моја е грешката. Следен пак ќе се поправам кога ќе пишувам. Туку како ми се јаде сега бурек со месо. Еве некако се воздржувам. Дај ми Господе трпение да не ја утнам работава.
Девојки ај еден совет како спремате пире? Млеко малку додавате или без? Друго нешто со пире конзумирате?
Вчера 4/90, О. ден: Д: Сладолед од смоква (овошје е важно ) Р: Грозје и сливи В: Исто Денес 5/90, П. ден: Д: Грозје Р: Праз со урда и јајца, салата од домати и леб В: Исто Да си ја признаам и грешката од некни во ЈХ. ден . Ќе јадев еклери, немаше, ќе јадев штрудла, пак немаше и на крај јадев сладолед и кроасана. Сладолед инаку не обожавам, ама сега оти треба помалку да јадам, јас сладолед јадам . Туку тоа и не беше голема грешка, ама пица бурекот и те како беше . Ај наздравје нека ми е . Добродојде и поддршка до новите членки и поздрав до старите членки
13 ден ми е протеински.Утрово се мерев - 3кг.Добро е ми треба уште 2-3 и доста е ,слабеам на погрешни места само во нозе и задник ,а стомаче пак си имам. Денес протеински ама го почнав со грешки:издробив диња и заборавив да ја изедам на излегување само 2 3 парчиња од нога каснав.Па кај една тетка поминав слатко од смокви ми стави без прашање и нормално си го каснав,па и тоа е овошје Бидејќи ептен го закаснив ручекот ќе биде готов дури после 4 си каснав околку 3 саатот едно краивче леб со кравја маста(некни ви кажав дека тоа ќе биде мојот грев во диетава ама ќе каснувам само во протеински ден)
Втор ден скробен ден доручек 2 круши ручек 2 тањири боранија манџа (без месо се разбира) со парче препечен бел леб и салата од краставички вечера 1 тањир боранија манџа без леб
Денес на мени проја. Доручекот више цела недела како ми почнува со 2 банани. Вечер некој сладолед и така )
^ Доколку јадеш за доручек банана,тогаш треба да биде само една,не две.Од другите овошја се јаде по две,банана само една смееш. Во витамински ден,максимум две банани може да се изедат. Ова е според правилата во груата на Фб.
Mene mi e denes 74 den.Celta mi e da izgubam 15 kg do sega simnav 13 i 2 konfekciski broja od 42 na 38 (38 pocnuva siroko da mi stanuva) Vezbam redovno i ne se pridrzuvam strogo kon dietata. Na primer proteinski den koga jadam sirenje sekogas jadam so jajca, isto taka si pijam vince, koktelce, koga e jh den za vecera se predoziram so blago itn. Znaci muabetot mi e sekoj da si ja prilagoduva ishranata kako sto mu odgovara. I po 90 den prodolzuvam da se hranam na ovoj nacin bidejki mi go promeni celokuoniot metabolizam i nikogas podobro ne sum se cuvstvuvala. Prezadovolna!
Баш заради тие строги правила многу ја прекинуваат диетата. Мислеш од 2 банани многу ќе се здебелиш. Јас не сум за толку строг режим.
И јас не сум за строг режим.Планирам да правам мали отстапки но ќе гледам што поретко да ги правам. Бананите можат запек да ти предизвикаат,а целта е да се забрза метаболизмот затоа подобро е некое друго овошје за доручек .Инаку според првата страна треба да се избегнува банана и грозје.Јас планирам банани само во овошен ден.Но ако некоја од феминките има деца , многу работа наутро подобро е банана за да може да издржи до ручек но мислам подобро банана и пр 2 сливи или 2 круши (мое мислење инаку кој како сака така нека си ја држи) Јас првите 4 дена си дозволувам отапки, додека да се навикнам на новиот режим.Првиот ден јадев шунка со печурките но само печурки не ми е вкусно баш а со парчето(едно парче само ) шунка превскусно толку се заситив што за вечера само салата јадев инаку планирав пак печурки со шопска плус.Вчера се напив чаша сок, бев излезена немаше како и 3-4 парчиња чипс. Јас денес на јх ден За доручек 2 јаболки за ручек пица (купечко тесто, ставив томатело,печурки,малку тиква,кромид,сусам,маслинки) за вечера не сум одлучила најверојатно сладолед или пудинг +црно чоколадо