@only44you Нема да мислиш дека си на"диета", и нема толку тешко да ти биде. Памти зошто си почнала! Му правиш добро на твоето тело! Подобро 90дена еднаш да издржам, него ли тие 20+ кг цел живот да ме мачат
15ти ден ПМС ме изеде. Кога сум гладна ко волк, кога ич не ми се јаде. Едвај чекам да се премерам, ако пак намалувам во килажа, ептен ќе се мотивирам. Денес сакав за ручек, ама не ми се оди до маркет. Ке си јадам тестенини со кечапче бе... а вечер уште само 75 дена
Ајде девојки без откажување а и тоа грешките намалувајте ги лека полека јас денес сум на витамини и од сабајле до сега само една гоолемка круша и малку лешници, кафе и околи 1кг вода. А кафето без шеќер почнав да го пијам Ама нешто ептен ми е намален апетитот ептееен што тоа никогаш ми се нема случувано за време на диета ама мотивацијата се поголема и поголема 4/90 а јас -2кг и сега нема мерење барем едно 10тина дена Ајде само и после Оп манекенки пред огледало
Не пазев искрено не мерев, кога осеќав потреба за вода тогаш пиев... некогаш се дешаваше цел ден со две чаши вода да пројдам...не пазев да бидат 2l вода
Zdravo feminki Mnogu sakam da oslabam Bebeto mi ima 5 meseci I sakam da ja pocna un dietata a go dojam deteto Nekoj so slicna problematika ima? Eve denes vaka Smuti is 2 jabolko I sok od 3 portokali I raka aronija ( Ne mozam do rucek so 2 ovoshki) Riba na skara I 3-4 morkovi Vecera planiram pola a kako meguobrok ke ja zemam supata Se nadevam ke uspeam do celta a toa e -25 kila
@ilyan Не е препорачлив,но може. Ако можеш земи си стевиа, природен засладувач е и е подобар и од натрен и од било каков друг засладувач! 12/90 Мандарина и суви сливи 3-4 за појадок Ручек овошна салата со банана,2киви и 1 портокал Вечера салата од цвекло и морков со малку јаболков оцет. Во понеделник сум на слава и ми се паѓа јх, а јас цело време мислев овошен ќе биде Значи кифлиња,салати и благичко..Ох ох
Вчера ја почнав и јас. Сакам да ослабам околу 15кг и најверојатно тоа би било тоа. Планирам да почнам и со фитнес истовремено, сепак многу ми е тешко да се сконцетрирам на било која диета. До сега немам успеано да ја издржам диетава до крај 90дена, а знам дека ќе биде успешна доколку успеам, затоа решив да пишувам тука на темава, кога имаш поддршка од други истомисленици полесно е .
@Troi Добредојде, заедно сме посилни! И за мотивација,и за грешки, за се споделувај си за полесно да ти биде. Барем мене ми е
5/90 протенски Доручек едно јаболко. Ручек зелка со месо, парче интегрален леб, салата од кисели краставички. Вечерата ќе ми биде исто како ручекот но помала количина и без леб. Се напив една чаша цевитана се надевам не е некој голем прекршок. Исто така вежбам на орбитрек по 20 мин. дневно (ќе го зголемам времето на вежбање со тек на време) имам барем 20 кг за симнување.
Во криза кога си навечер, после 20:00h, кога ти се јаде многу, тогаш пиј чај од нане и зелен чај со лимон без шекер, даваат ситост нема да ти се јаде воопшто , но и нема да имаш грешки .
Не грешка е, кафето и чајот само со стевиа , го има во аптеките, во маркетите на Тинекс и Жито маркети можеш да си купиш, и нема да имаш грешки.
Не е многу, довопно е толку , толку и треба до 250/200 гр, тесто за пица . Значи едно цело од малите што се, од Кам например, со неутрални намирници: маслинки, печурки, рендана тиквица, малку сусам и кечап и вкусен ручек и плус салата . Beчерата можеш пола од ручекот, и плус 75/ чоколада / 4 коцки, наместо благо .
За ручек кога јадеш риба, во овој случај , гледај поголемо парче до 200/250 гр- две парчиња, 1 кришка црн леб, салата јади повеќе, супата задолжитено ја пиеш после јадењето. Можеш и печурки да јадеш неутрални се и 5 маслинки несолени . Вечерата пола од ручек, само едно парче риба и салата само , без супа и леб .
@samovila.red. Фала многу на одговорите! 12/90 Доручек 1 круша, 1 банана, Ручек 1 круша, 1 банана, 1 јаболко, 1 кива и 100 гр индиски ореви ( несолени) Вечера рукола салата со патлиџан, маслинки и печена тиквица Не испочитував на 2 саати оброк како ми се јадеше така јадев, многу гужва имав на работа, битно до 8 завршив.
mimiii Појадокот е секогаш две исти овошки, или една банана, и во овошен ден За вечерата, без печена тиквица дозволено е само свеж зеленчук, зачинет со капки лимон, без сол, масло, оцет. Во врска со саатот, може и вака појадок, ручек и вечера битно да е до 20:00h, Појадок две исти овошки, ручек овошна салата со плус јаткасти плодови, суво овошје ( 5 урми, 3 смокви, една рака суви кајсии, брусница, суво грозје плус бадеми несолени непечени или ореви,кикирики итн.) Вечера пола од ручек, без јаткасти плодови и суво обошје. Доколку е зеленчук само свеж, со капки лимон. p.s. Во јх ден, кога јадеш макарони, две раце мериш,колку една чинија 250/200 гр, или околу 80/100 гр шпагети колку една чинија 250/200 гр плус салата. Нормално посни макарони,шпагети или интегрални, со сос: маслинки,печурки и малку кечап и имаш вкусен ручек .
Јас во овошен јадам по инспирација не знаев дека мора во пар, ќе примениме. А за тиквицита мислев дека не е проблем оти ја запеков без сол и без масло. Оти еднаш си правев и чорба од моркови и брокула само со вода вез зачини и масло, дека некогаш ми скиснува само свежо, ќе се потрудам повеќе да почитувам. Ќе се корегирам, супер вака што има кој да ти каже, фала ти уште еднаш.