Chanell* Штета хахах , ајде вториот круг ке биде така , сега прво да го навикнам организмот ... Денес овошен , сега јадев една банана , какао и грст бадеми и ореви , овошниот ми е најубав ден
Да,ем лесен и не мислиш на готвење ем го чистиш организмот до максимум 83/90 Скробен д:една банана р:ориз со златна мешавина и салата в:истото од ручекот Кога ќе ја завршам уште 2 недели плус ќе бидам на Турбо ун,и после едвај ќе чекам за втор круг
Ориз една пооолна чинија,многу малку салата и не ми беше доста па земав едно парче бајадера и ред и пол милка Кризирам за благо веќе..И нема вечера за денес,ниту па благо за утре.
Девојки, и јас ви се придружувам. Денес ми беше првиот ден од диетата, само што зошто немав овошје кога станав изедов две интегрални бисквитчиња со суво грозје и две мачмелоу. За ручек јадев две варени јајца, салата од марула, една кришка леб и малку сиренце. Истото го јадев и за вечера. Е сега, сакам да ве прашам дали во скробниот ден за ручек може да се јаде компир салата? (со зејтин, оцет, кромидче) Исто за јагленохидратниот ден дали за вечера мора да се јаде баш торта и колачиња секогаш, зошто од кај да најдам торта секоја недела. Не верувам да имам време да си правам торта само за мене, или па да купувам цела торта. Има некои други алтернативи? Друга работа, како го издржувате овошниот ден? Не можам да си замислам цел ден да сум само на овошје, дали може да се вметне нешто чисто колку да не паднам во несвест за јадење? Инаку, јас многу јадам благо, и добро е што барем третиот ден се јадат торти, колачи, чоколадо.. зошто инаку одма ќе се откажев од диетата. Моментално тежината ми варира од 58-59 кг, се имам здебелено околу 10 кг, и тоа на најлошите места, на лицето, горниот дел на рацете, стомакот и градите. Најмногу ми пречи за стомакот и градите, зошто некои фармерки со висок струк почнаа да ме пресекуваат, дури да ме боли кога ги носам. А градите и онака ми се доста големи, сега уште толку ми се зголемија, па почнаа и старите градници да ми се мали. Сакам да намалам на 50 кг, за отприлика колку време се симнуваат 8-9 кг?
Можеш компир салата,а за благо можеш палачинки,или нешто од маркет,некое колаче,чоколада и слично.Колку си висока,имаме слична градба по тоа што го пиша,и јас имам 8 килца за симнување..
@bella.s Да ти кажам право со години немам мерено висина, последно што памтам е во средно кога не мереа имав 157 цм, сега сигурно сум до 165 цм максимум. Тебе кој ден по ред ти е, имаш ли некаков напредок? Ти посакувам среќа и биди истрајна.
Jas nekolku pati ja pocnuvav i prekinuvav,se mislam dali un dali so hrono da probam,vo un mnogu mi e tesko so ovosjeto nautro,ic ne go sakam..pa plus i ovosen den..tezok mi e..ke vidam sto ke odlucam
Не мора овошје во витамински ден, можеш и зеленчук, јаткасти и суво овошје. Е само од доручекот нема бегање Хроно ти е апла без овошје...јас не би можела никогаш да ја држам
Имам некои 8 килца и јас за симнување, само што некако мислам дека психата влијае врз мене и мислам дека не можам да издржам. Секогаш кога ќе почнам, почнувам да чуствувам вртоглавици... Ми треба некако да се мотивирам, физички и не сум премногу активна. Немам ни многу време за тоа. Не сум слабокрвна, се е океј. Инаку најмногу сум здебелена во стомакот и бутовите. Стомакот ми смета премногу. Не знам диета без физичка активност колку би можела да помогне за да го снема салцето....
vo proteinski den moze li da se jade za rucek vareno jajce, a za vecera kajgana ili jajce na oko? i moze li da se pie kakao vo proteinski?
Какао како што знам може само во јх, а за јајцата може, ама подобро за ручек кајгана или на око, а за вечера варено. Јас си се пофалив колку добро ми иде и си се урочив, вчера ја утнав и денес. Утре ќе гледам да продолжам без грешки.
Следната недела 1 ден Велигден кај мајками на ручек , понеделник втор ден кај свекрва ми ( тешко мене ) Недела ми се паѓа овошен , понеделник протеински , вие како планирате , тие два дена ке се придржувате или ќе се оди на таа варијанта дека еднаш во годината е велигден и многу се ретки деновите кога цело семејство се собираме за ручек ....
@Normina Јас денес бев на јх а воедно и на ручек со цело семејство, и пошо "еднаш е" си јадев од се што имаше,и неможам да се издишам се издув целатаи стомакот ми е огромен моментално,мака мачам неможам да заспијам дури. Терај си по редослед,немој да измешаш пошо не вреди за еден ден се да се фрли во вода. Немораш овошје,ама јади си само еден вид храна,не како мене.
Кај мене секако недела протеински ми е, ќе јадам јајца цел ден . Е тешко е кога се прејаде, кај ми е тешко на желудникот, ама па на душата уште потешко ми е кога така се јадам, и не да ја згрешам, ептен ја упропастам (како вчера).
85/90 Овошен Доручек банана Ручек киви Вечера домати и краставички-салата Вчера и завчера утка невидена,упропастени денови до немај каде, и мене душа ме боли ко Ангела Тоа е.
Bi ve zamolila da mi ja pisite dietava sakam da ja drzam i ima mnogu postovi nemozam da ja najdam na stranava bidejki mi kazaa deka imalo nekoi promeni od porano i sega
Тука сум и јас,кога грешам кога не важно не се давам имам повеќе за намалување па се помирив дека ќе терам долго со ун. Денеска протеински мусака со тиквички,вечер на гости па некое мевце или салата ќе видиме. За Велигден 2 дена пауза,без прејадување и без многу мешање ама нема да се придржувам како што треба тоа се знае па да ви кажам и тука
Денес ми е Јх, воедно и најомилениот ден од диетава. Доручек: две јаболки Ручек: макарони со кечап Вечера: два-три колачи од слаткарница Инаку јас и за ручек и вечера си јадам по една кришка леб, зошто кога веќе е стигнато времето за вечера јас сум прегладнета, дури лошо ми станува, па не би можела да издржам само на една кришка леб... Првиот ден го утнав, зошто во изминативе страни прочитав дека не смеело да се меша јајца и сирење, ама на првата страна пишуваше ако се преполови количината на јајцата, може и малку сиренце. За утре дефинитивно ќе ми треба среќа да го издржам овошниот, така да вечерва ќе навалам на колачите. Намерата ми е да ја држам диетава еден месец, зошто толку и сакам да ослабам, па се надевам дека брзо ќе помине.
Скробен : доручек 1 банана ручек , салата со морков , краставица , цвекло , марула и младо кромидче , 1 печен компир и пропржен праз мх мх мн вкусно многуу .. Инаку наместо во минус да одам јас сум плус 1.300 кг дали дека сум пред добивање , дали големи ми се порциие нз битно има нешто хаха