УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Meне ми е протеински,и ми се згади од јајца и не јадам ништо :puke:
    Како што не сум по месото баш,поготово и јајца..ништо не ми се јаде во овој ден :(

Затоа скробниот ден го обожавм,компир или ориз,мераци [​IMG]
    И не се мерев денес,зошто треба да добијам,и стомаков ми е како балонче,и неќам да се шлогирам од резултат :D

Ај за некој ден ќе се мерам :P
    Позз диеталци :hai:

2. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    неможе без ништо,јади си пример соја свари си и на тостер испечи ја,или пак купи си од тие од виталиа малку соја што е и плус јогурт или пак риба јади.Има голем избор.Позз!

3. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Каснав само црно парче леб,јогурт пиев малце..и толку :lol:
    После само овошје ќе каснам и ако МОЖАМ ќе јадам јајца,ама не верувам.
    Го мразам протеинскиов ден фууу :(

4. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Јас јаглехидратниот го мразам највеќе.А во протеинскиот пак нај ми е ограничено што да се јаде али често јадам пилешко со салата.Јајцата и на мене ми се малку одвртни,ако имаш тефлон тава со маалце маслиново масло така да се нанесе тенок слок и испржи си па ако не немора варени или пак јади ги во комбинација со марула и маслинки.Позз

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Violeta86

Violeta86 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    мене денес ми е девети ден сабајлево се мерев имам ослабено 2 кила

6. MissConnie

MissConnie Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    денес најубавиот ден, овошјееееееее... леснина и свежина :rofl: опремена сум со протокали, киви и јаболки и само си грицкам по нешто... сега ќе одам и да повежбам, не знам зошто ама на овошен ден имам најмногу енергија да вежбам, мешето ми е лесничко и празно и како да ќе полетам во секој момент :rofl:

и утре конечноооооо рибааа... мх мх :lol:

:* поздрав колеги мои :D

7. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Јас сега си ручав, си каснав сармичка без месо со салата и супер си се најадов, дури мислам многу ми дојде :D ама ако ќе си бидам сита до вечер. Не ме фаќа криза за јадење, ме фаќа криза за нездрави јадења, ама ќе издржам! Решена сум да одам до крај. Позз диеталци :D

8. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Е тоа и мене,не сум гладен коа ме фаќа криза туку открив дека било навика.Некогаш приквечер си замислувам хамбургер или пак 2 ланч италиано од Мекдоналдс и нозете ме тераат накај конкорд или веро таму кај го има.Али не,издржувам! :D:D:D:D:D

9. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    дечкииииии....сакате малку мотивацијаа???? :D :D денес незнам што ми текна да се мерам, вчера се мерев, и што да видам.....-1 килце од вчера ??? ќе полетав од радост. искрено не ми се верува дека од 9ти месецов до сега 4 кила и 400грама .....лудило. А и башка треба да добијам. и ова се за 16 дена, од кои 3 ми беа со грицки и благо и пржено, зашто бев болна и нервозна :D

инаку денес скробен ден и еве ми се готви манџичка од компири. ( го пропржувам кромидот со малку лукче во прав, сува пиперка, сос од домати и го додавам компирот ситно сецкан. немав печурки а ме мрзеше да одам да купам, па вака ќе биде. иначе има сол, вегета, зејтин и малку кари.)
    салатата ке ми биде од зелка, нормално зачинета.

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Уфф мајката...леле лигите! :P :D

11. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Моја среќа што немаме ние во мојот град Мекдоналдс :D мене кога ќе ме фати криза одма седнувам или музика пуштам, се занимавам нешто по нет или пак и се јавувам на една другарка додека да помине кризниот период :D

12. Stacey

Stacey Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Јас малку ја утнав диетата, денес ми е скробен ден а јадев едно парче торта, ама што да правам морав, торта од канела не се испушта :D

13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Денес и мене ми е скробен ден пред да одам на училиште изедов само два компири (варени),салата и едно парче леб.Додека бев на училиште изедов само едно јаболко и едно крем бананче :D И Толку.Не вечерав :D

14. Stacey

Stacey Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Јас за диручек јадев две јаболка, за ручек компири со ориз и зелка со едно парче леб, истото и за вечера, само помалку, и торта јадев а и чипс на школо, многу ми се јадеше. :D

15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Леле мене само да знајш како ми се јадеше на училиште нешто благо и после сендвич ми се јадеше,ама издржав :D..Сите јадат то што си сакат а јас јаболко :lol: Ама тоа е мора да се издржува,се задоволив со едно крем бананче :tmi:

16. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    По добри и лоши искуства со диети,пак и се враќам на ун. Колку убаво си се средив,празнициве ме уништија...Касни ваму,касни таму,секој ден на вага ништо не се мења и на крај одеднаш,ооооооооп +5,ајт наздравје. Луѓе,давајте мотивација,готова сум :D

17. Stacey

Stacey Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Мене кога ми снема мотивација ќе си го пуштам Victoria's secret шоуто и мотивирана сум повеќе него што треба, кога ги видам ангелите со тие тенки убави нозе, мислам дека сум способна се да издржам xaxaxa :D

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    denes skroben den za dorucok 1 citron i 2 mali mandarinki, za rucek leka so zelencuk i tursija, za vecera zelen caj so malce med i limon... medot ne mi trebase, ama vo kafic bev, a tamu sluzat caj so med.. :(

19. waRRioR.Zina

waRRioR.Zina Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Nutricionist морам да се пофалам мене денес ми беше 19 ден и вечерва се мерев и шо да видам 4 кила помалку, пак ќе напоменам дека имав и исклучоци некои денови а досега имам држено само еден овошен ден значи поенатата е дека кога се сака се се може :D . Одлучна сум да ослабам едно 20 килограми така да се надевам дека после 3-те месеци ќе бидам блиску до целта....
    Утре 20 ден по правило треба да ми е овошен ама ја ги измешав деновите едно време се испобунив и денес почнав со нов циклус протеински и утре скробен ќе имам убава манџичка со зелка и се радувам на тоа...

Поздрав ;)

20. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    ај кажете некоај финта кога ке ме фати криза за јаденје сто да подлапнам :tmi: (прееска моите јадеја пржени мевциња и ја земав едно го соџвакав и го плукнав колку да ми помине меракот )

и кога смеам да пијам млеко????

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.