Почнувам од денес! Држете среќа.. Имам околу 70кг и сум висока 165цм, колку би требала да изгубам кг??
Денес чувствувам болка во желудник.Дали на некој друг ова му се случува? Инаку денес ми е 26/90 скробен Д.банана Р.компири варени +салата В.пола од ручекот
Здраво јас сум нова на форумот имам 75 кила и висока 155 што значи имав 45 пред свадбата а сега многу се поправив и сакам да знам све што треба со Ун диетата би сакала.да ми пишете како и што ви благодарам однапред
Во првиот пост од темава е обjаснето што како. Ако нешто не ти е jасно од тоа, тука се феминките кои ja држат диетата да ти помогнат
Во Ун диетата оброците не се скокаат ,но јас кога не сум гладна си јадам само салата за вечера. 28/90 витамински ,утре воден и конечно мерење!
Од денес почнувам и јас со УН. Имам 75 кг, и висока сум 160. 1/90 Д:банана со кафе без шекер Р:3 јајца со салата В:пола од ручекот (или само салата)
Денес успешно завршен прв воден ден ,полесен од колку што очекував ! Минус 10 кг Продолжувам утре протеински
Zdravo na site.Nova sum i jas ja zapocnav dietava,veke 5 den mi e i mnogu dobro se cuvstvuvam i voopsto ne sum gladna,samo sakav da ve prasam dali ovaa pizzata za vo JH moze da e od testo od tie gotovite od prodavnica ili mora da se prigotvuva testoto doma?
Пауза се прави од три месеци, потоа од почеток, ако ти треба уште да симнуваш килограми. Додека пак, турбо е од вториот месец, кога си на режимот, и имаш застој во килограмите.
Може и готово тесто, да е посно ( пр:од кам маркет ) до 250/200гр за ручек, значи цело мало парче, може и сама да си направиш, битно да е посно тестото... тоа личен избор.
Можеш кроасан за вечера во јх ден или било што друго,што сакаш ( сладолед, еклер, сутлијш...) , а какао тогаш ти е замена, за црно чоколадо.
1 - 2 праски, 2 јајца, 1 парче црн леб и сирење, вечера само салата со сирење 2 - јаготки, леќа и 1 парче леб, салата, вечера исто само без леб 3 - 2 праски, макарони, и за вечера исто макарони бидејќи скроз сакам да го оттргнам благото 4 - разно овошје,лешници, бадеми и тука направив мала грешка каснав малку пченка 5 - 2 праски, туна со салата И шестиот ми е денеска па веројатно гравче тавче ќе се јаде а за поручек една банана .
Во првиот ден имаш грешка, не се мешаат јајца и сирење, со јајца оди супа, а со сирење јогурт. Значи само си требала салата и јогурт да пиеш, наместо јајца да јадеш, бидејки имаш за вечера салата со сирење.