@gicka јас многу рано ручам околу 12 . Станувам во 7 30 секој ден . До кај 9 овошјето ми е изедено . ПА во 12 ручам а вечерам во 5 ... и после евентуално криза ако ме фати каснувам некој зеленчук само со сол.Но после 7 сум ангажирана со дете ,јадење,бањање ,успивање и ретко кога имам време да мислам на јадење .Легнувам најкасно 11. Со мало дете тоа е ручекот доручек а вечерата ручек
Јас со јадење само пуканки цела недела и пиење на вода од течности, ослабев 2 килограми за една недела и сега се чувствувам многу подобро. Сега оваа недела ќе јадам само потпечени лиснати, па повторно наредна недела само на пуканки.
Девојки како да си направам распоред? Од 9 до 17ч сум на работа, немам многу услови таму да носам се и сешто. Најверојатно ќе треба од вечерта да си зготвам или пред работа.
Zavisi do organizmot. Odi na oset. Ako 3 nedeli gledas deka nemas promeni, togas napravimu sok na teloto. 1 nedela smeni malku na ishranata i posle vratise po staro.
Првиот пат кога ја држев диетава 3 месеци, секој месец слабеев . Првиот највеке , после поспоро ама слабеев . Се на се 11 кг . Но во обем бев многу ослабена .Овој пат еве за месец дена 6кг. Ке видиме како ке биде понатака .. @Pinkgirl.22 јас си готвам од вечерта и на работа си носам. Салата некогаш правам од дома и во сад си носам. Некогаш на работа си правам.Зависи какви услови имаш на работа. @RAF Camora само пуканки цела недела?
Да само конзумирав пуканки. Првите два дена е тешко и се чувствуваш гладен, но подоцна се навикнуваш. Јас имав проблем и со дигестивниот систем во првите 2 дена, но сега се чувствувам одлично. Исто така и физичката активност ми помогна да ослабам колку толку, секој ден во просек трчав од 10-15 километри.
здраво ме интересира колку оброци во денот имате?јас ја почнав диетава во 10 ч јадам овошје во 1300 ручекот и вечерата во 18 дали е тоа правилно?
На протеинскиот ден на 4 часа,на скобен 3 часа,на јаглерохидрати 2 часа а овошен ден кога сакаш и колку сакаш може
@unigue30 @VedaG10 На скроб и јх е по три часа,грешно сум напишала.. Да така треба да е правилно но неможеме секој ден да сме точни на време
да се приклучам и јас редовно ве читам има еден месец точно кај што ја држам диетава , вчера ми беше воден ден и успешно поминат. за еден месец сум -5 кила со некои ситни грешки но постепено. од 80кг паднав на 75 се надевам за уште два месеци ке успеам да исфрлам уште 10 кила со срека на сите
Иако не се однесува на мене, да знаеш дека водениот ден воопшто не е тежок како што изгледа. И јас бев скептична дека нема да го издржам, ама помина и тој ден. Пиев цел ден чаеви, вода помалце, бидејќи и не сум љубител многу, ама чај па може 3 вангли испив. Ме фати стрв накај 7-8 саат, ама не, решив од инат да издржам.