Дали после прв циклус на диетава се прави пауза ? Бидејки мене ке ми трева повеке од 3 месеци .. Јас сум 43/90 . Одлично ми иде ,ослабена сум скоро 9 кг , мала стагнација имам периодов но тоа е нормално . Ова е повеке начин на исхрана отколку диета . За оние што грешат од почеток , штом се греши се почнува од протеински .Јово на ново Оние кои ја држат подолго диетава , и прават грешки за нив правило е да продолжат каде што застанале . Но грешките да бидат минимални . Денес на мени подварок, за салата сеуште се мислам бидејки ништо не ми иде со подварок .
Имам неколку прашања: 1. Во протеинскиот ден колку гр месо се јаде? 2. Дали може да се јадат кисели краставички и цвекло од тегла? 3. Што јадете во овошниот ден? Дали е ограничено овошјето?Колку суво овошје и колку јаткасти плодови се дозволени во овој ден?
1. 250 гр месо 2. Може да се јадат ама не претерувај 3. Јас јадам само овошје, смееш до 2 банани, 100 грама јаткасти плодови и сушено овошје. Секакво друго овошје е неограничено.
250gr. Meso sodrzi 55gr. Proteini. I da jades pred spienje nema zijan posto e samo protein. Dietava e malce zabegana. Zosto da ne se jadat proteini sekoj den koga proteinot se pretvora vo amino kiselina i pomaga za pobrzo topenje na salo. Ovosje treba sekoj den za vreme na dieta a ne samo 2 dena vo nedelata. Ovosjeto sodrzi samo vitamini i dextroza i nema nikakva vrska so telesnata tezina.
И во оваа диета се јаде секој ден овошје за доручек. Сега прочитав во групата на фејсбук дека се јадат 8 парчиња суво овшје распоредени во повеќе оброци. Ти колку време ја држиш? Имаш ли резултати?
A koja e pricinata sto ne se vnesuvaat proteini sekoj den bass vo ovaa dieta bass ako mozi nekoj da mi objasni.
Zenski denes mi bese 3 den dobro pominav Izdrzav nekako ...tuku sakam da prasam dali smej da se pie kisela Voda?
Што му се плеткаш на жените ? Си решиле да си држат Ун диета во која секој ден се јаде одрена храна Демек сеа ке ги оправаш ти и ке ги учиш дек асекој ден е важно да се внесе протеин масти ТО у друга тема пиши го убаво е да се знае и да се спревде ама тука не тука е стрикно за Ун диета еве ја цела диета прочитај ја зошто не се јаде секој ден протеин
55 дена никаков напредок во намалуванје на тежината ниту 1 кило. се одев точно по план и ништо. почнав нова диета кето диета и за 2 недели -7кг а исхраната ми е иста само внесувам масти и протеини. се што треба да се направи е да се исфрлат хидратите и телото да влези во кетоза и изворот на енергиа го црпи од мастите!!!
Почнувам денес прв ден, едно прашање- Дали смеам да пијам кафе (без шеќер) пред да го почнам денот со јадење овошје?
Pak jas da prasam Denes mi ê ovosen den ..dali mozi da jadam tikva varena Denes se merev sabajle 70 kg ima efekt Ne mislev deka tolku brzo ke pokazi vagata rezultati
Како бе нема ефект ако јадеш се по план ? не ми е верно ... Секое тело реагира различно може ваквиот режим на исхрана не ти одговара тебе . @martin01 не ти ги разбирам постовиве која е твојата цел овде? Кога пишуваме и сме на оваа диета мислам дека твоето пишување не ни е важно . Ок е да советуваш но ова твоето .. Терај си со твојот начин на исхрана , секој ден со протеини и други работи , не замарај овде.