1 ден: П: Д: Две јаболки Р: шоља бистра супа од коцка, три варени јајца, еден домат и кришка црн леб. В: Зелка салата Меѓу вода, незасладен чај. 2 ден: С: Д: Две поголеми мандарини Р: Варен компир, зелка салата и кришка тонус лебче. В: Компир со кромид, хималајска сол, малку масло и оцет. 3 ден: Ј: (денес во план) Д: Две киви За ручек сум во план пица со кечап и некој зеленчук.. порано ја држев диетава и за еден месец ослабев 6кг. Ме интересира дали можам тиквичка и маслинки да ставам на пицата? Сум заборавила што може, што ставате вие? И за вечера ке јадам нешто благо + ред црно чоколадо. Одма по три дена се осеќам поубаво, одма ми се убрза метаболизмот. Во план ми се само 5кг да симнам. Инаку пијам и турско сабајле, многу рано станувам, касно легнувам.. па гледам што повеќе да го одложам овошјето и го јадам тек во 11ч.
Ајде само напред. Нема откажување. Грешки сите правиме, кога помали кога поголеми. Обиди се да не застануваш на вага секој ден. Јас си ја запишав килажата кога почнав и ја залепив на фрижидер. Прво мерење на 2 недели. Планот е на секој 2 да се мерам. Е сега и јас еднаш не издржав, се осетив полесна и рпинав на вага ама па стварно имаше разлика. И те како влијае на килажа дали си пред циклус или после. Не се обесхрабрувај. Штом си го привикнала телото на режимов се полесно ќе ти биде, А и секако повеќе ќе се мотивираш кога ќе се измериш после циклус со спласнат стомак Ќе ти го чекам постот, а до тогаш само напред *И заборавив: обавезно земи јатки за ужинка меѓу оброци.
Витаминскиот го поминав одлично. П јаболки, Р марула со кромидче, В марула со кромитче. Измеѓу 100 гр бадеми. Си легнав во 8 оти ќе изедев некого Вчера протеински. Д јаболки, Р два стека со марула салата и супа, В пола од ручекот. И на крај се зезнав, се врати ќерче од Сити Мол со сладолед и не сакаше да го изеде, па го изедов јас . Рано вечерав и мн бев гладна, место да земам нешто друго ја тоа. Ајде здравје, уште не сум се мерела.
20/90 Ovosje denes Ama nema da mozam da go izdrzam mi pocina braced 47 godini Ostaj dve deca 15 I 14 godini i sopruga 37 gidini ...denes go pogrebavme
Денес јх ден, но уште сум само со доручек така да после ќе пишам како сум поминала. Туку сакав да прашам за овошниот/витаминискиот ден. Овде гледам дека сите тој ден пишувате Д, Р, В, а јас како што имам разбрано се јаде цел ден овошје, сушено овошје, зеленчук, јатки преку 2 саати. Значи дали може да јадам и 5 пати ако сакам? Не ми е логично доручек во 8 сабајле, во 10 ручек и 12 вечера. Јас тој ден си распоредувам се што имам во текот на цел ден преку 2 саати, па сега си помислив да не праам грешка цело време?
Искрено се надевам дека ќе се фалам после циклусот, мада што не верувам. Немам добиено сеуште, да имав ќе се тешев со тоа. Целата потеков, се вратив на старо, а и килограмите ги вратив со камата. Туку, што ќе правиме за Велигден? Мене ми се паѓа јх ден, па за вечерата ми е лесно, имаме слава дома и секакви колачи ќе има, ќе си пробам од сите. Ама за ручекот, мене јх ден а на маса јајца, пржено месо, кифлички, компири, руска салата... Како ли ќе издржам. Наредниот овошен, а на гости сме кај баба ми така што таму нема шанси да ме остават без да каснам нешто. Ако има овошје на маса, супер, ама ако нема... Чаре? Се плашам за тие два дена.
Можеш да си јадеш и 5 пати на ден овошје, не мора да бидат распоредени како појадок, ручек, вечера. Растојание меѓу нив да биде околу 2 ч.
Здраво девојки. Цел живот сум се мачела со диети па матичниот лекар ми ја препорача оваа диета и еве ме. Денес ми беше прв ден Д: Чаша чај од ѓумбир и портокал правен одвечер + 2 портокали. Р: Верен батак + супа + салата (патлиџан, краставица, пиперка). В: Исто но без супа. Ќе ви пишувам секоја недела. Посакајте ми среќа
Welcome to the club! Со среќа нека ти е, убаво придржувај се и секако ќе имаш резултати. Колку сакаш да симнеш? @makedonce20 Ти благодарам на одговорот, така практикував досега, така и ќе продолжам. Ден 15 - Јх Д: 2 јаболка Р: 2 Банички со печурки, ќечап и сенф + салата В: Палачинки со еурокрем
Zenski denes mi pomina denot katastrofa so nekolku greski Ovosen den imav ama jadov Pire od kompiri I piperka so pavlaka Od bolka ne mozev da izdrzam Ajde utre Proteini so novi sili @nessa4j dobre dojde
Жал ми е за тоа што се случило. Не се секирај со диетава, ќе се вратиш во форма, да сме здрави и живи, на вакви маки во животот, промашен ден од диета е најмал проблем.
Здрабо. Денес овошен ден . Почнувам со едно јаболко и покасно овошна салата од јагоди,киви и пола банана +чиа семе . За после тоа не знам @TheGoldenPeach и јас во овошен јадам цел ден , ама баш минатиот пат приметив дека после 2 саата почнува да ми се јаде. Еве и сега ке припазам баш да видам на колку време јадам . @nessa4j со срека
Ти благодарам Иначе сакам да симнам околу 20тина.. Висока сум 1.75 а имам 106 кг.. а имав 115 во Јануари. Супер се осеќам овие два дена
Здраво друштво Денес јх ден Утре овошен Ама пак слабо пијам течности.Прееска облеков фармерките ми се вртат паѓат морав да ги соблечам. Не сум се мерела. Ама диетава стварно е одлична. Добра ноќ...
22/90 Skroben den Dorucek 1 banana Rucek I vecera verojatno vareni kompiri I salata marula,mlad kromid,domat,krastavica I rokvici
10/90 П: банана Р: печени компири В: печени компири 11/90 јх П: 2 портокали Р: варени макарони В: посни колачиња Вода и јас слабо пијам, цедам лимони ама пак слабо оди
Здраво женски, ја сакам да си споделам ја почнав диетата и денес ми е 3 ден Јаглехидратен ден појадив овошје и сега ручав варени макарони со томатело и крставичка. Не чувствувам глад и најадена сум. Една колешка на факултет правевме муабет за диетата и ми рече држи ја но пази да не си направиш проблеми хормонални. Дали некоја од вас има искуство некое такво?
13 den, ne mi se veruva kolku brzo minuvaat denovive Dorucek - 5 suvi smokvi Rucek - 3 jajca, parce tonus, salata zelka i krastavica Vecera - 2 jajca i krastavica hehe