Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Мајки 16 дена после царски примав клексани, до вчера, денес испитував д димери 1000 ми се а толку во бременост ми беа. Утре сум на матичен ама до тогаш во паники сум зашто така да се покачени..

2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.313
    Допаѓања:
    12.975
    Скоро два месеци после царски се боцкав. Прекинав кога дојдоа на 560. Правев пред некој ден и паднале на 300.
    И мене ме фаќаа паники, имав огромни отоци, значи еден глужд ми беше како два споени. Лице издеформирано, огромен стомак, отоци и на раце.
    За 10 дена, полни 4 месеци од пораѓај и полека почнувам да се враќам во нормала. Никако не можам да се помирам со моменталниов изглед, едвај чекам да поминат 6 месеци да почнам со вежбање.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Има.
    Ти ставаат клизма и одма трчаш во тоалет :D
    Мене ми веше незгодно уште пред да ми стават, и и реков на сестрата “морам во тоалет”
    Ми беше срам бе,ццц, ко да сум единствена :D

Не боли,само е непријатно.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Заборавив да напоменам што ми беше нааајнепријатно. Додека бев 2 часа на интензивна кога попушташе анрстезијата ме чешаше цело тело до лудило. Ми кажаа дека нормално и често се случувало. Да не се плашите.
    Катетар ми ставија додека бев под анестезија значи ништо не чуствуваш,а ми го извадија другиот ден,исправена брв и само повлече сестрата,секунда нелагодност

На Coco31 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  5. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Мајки за тие што се породени во болница Чаир дали конците ги оставаат на вас или треба да ви ги извадат ? Секој што сум прашала различно кажува , а таму никој ништо не ми кажа само колешката што беше со мене во соба рече дека сами ќе си паднат е сега колку е вистина тоа незнам :^)

6. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Незнае ли никој? :(

7. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Сами ќе паднат да само чворче што имав ми го секнаја, друго ништо не чепкаа.

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Јас не сум во чаир ама еве ќе ти одговорам. Јас бев една недела после царски ми ги извадија.

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Мене веќе ми падна едниот конец од едната страна, а од другата пола падна и уште пола е тука па и тоа ќе си падне сигурно.

10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    па ако се отвори зошто да оди на царски?

11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    секунда нелагодност за ваѓање ама фала богу што не знаеш каква е нелагодноста за ставање. Мене во припремна соба пред сала ми ставија катетер понезгодно е катерет да ти стават него ли ко ќе ти прават вагинален преглед со рака.

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.891
    Катетер мене ми ставија пред анестезија, убаво се сеќавам баш од таа собичката каде ми ставија катетер сама сосе него враце одев до родилна за да ми стават анестезија. Не се сеќавам дека нешто особено многу ме болело.
    Но, вагиналниот преглед што го имав во 7ми месец, никогаш нема да го заборавам.

13. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    море ни тоа ни тоа ама пак нелгодно е и во двата случаи

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    женички кои се породивте скоро со царски,да споделите искуство ќе може? Кај нас до септември нема анестезиолог. Денес на преглед докторот ми рече дека имам тесна карлица така да вероватно џабе се надевам на природно. Па да видам да слушнам каде и какви услови нудат по другиве градови.

15. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ете ти причина за царски пошто горе ме цитираше :D

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Јас во ноември се породив. Контракции на 10 минути константно 3 дена, од кои 2 ги поминав во болница. Инфузии, инекции џабе, никаква промена. Контракции на 10, 7, 8, 6 минути. Ми го пукнаа водењакот, ми ставија катетер на цтг и итно во сала. Ми ставија спинална но се осеќаше па брзо ми ставија маска на лице и ме успаа. Се разбудив кога завршуваа, прашав за бебе бидејќи го пропуштив моментот да го видам :rofl:. Ноќта ја поминав на хируршко, сабајле ме однесоа во соба пред визита. Прво станување ме болеше после не многу. Со рана немав никакви проблеми фала Богу, после една недела од како излегов бев да ми ги извадат конците и така. Тоа е моето искуство со царски. Некако предосеќав цела бременост дека ќе завршам со царски. :D
    Иначе ова во ку во болница, иако сум од тука требаше врски да бараме за да ме породат а водењак ми бил заматен уште кога ме примиле во болница и тие чекале а што не ми е јасно. После бебе ми примаше терапија бидејќи се напило плодова вода но тоа е друга тема.
    Зависи како ти се погоди персонал. На една жена многу и викаа, ја навредуваа додека беше на бокс. Катастрофа (facepalm) Ај да не забегувам многу ако размислуваш за овде пиши лп.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    да се прашувам јас воопшто не сакам по болници во други градови. Единствено скопје ради што имам фамилија или некаде западна македонија каде што ми е поблиску

На Watermelon96 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bojanama

bojanama Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    81
    Јас се породив со царски пред 12 дена. Добар е бебуш. Добра и јас само имам оток на левата страна од резот, поточно кај конците. Некој со слично искуство?

19. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    584
    Site imaat ne se sekiraj, ne e toa otok. Mi rekoa ke se povlece so tek na vreme ama i posle godina i pol, mi stoi. Navodno tamu podvrzuvale za pogolema zastita od kila.

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Беше на контрола и иставање конци на 7 дена?