Втор царски после 3 години, закажан за 39 недела породена Поради 1 царски морало и 2пат на иста линија, државна Прилеп
Скоро 6 недели од царски.. На контрола сум следна недела. Не ме боли ништо освен тапа болка ако некој ден претерам со кревање тешко. Знае и некад да зачешка, али ретко. Иначе вака ја гледам раната, ми личи ок заздравена. Едино што ме мачи е што приметив дека над раната не чувствувам допир, како под анестезија. Површината без чувство е еден прст широка. Под раната си осеќам се нормално. Има некој со слично искуство?
Е за ова не бев спремна, ужасно ме нервира добро, барем да знам дека не е нешто невообичаено, фала ти
Кај секого е различно , но кај повеќето како и кај мене тоа чувство е изгубено или намалено ♀️ Јас сум лепена ,не сум шиена
. Исто беше и кај мене како што опиша, само на 8 недели го чуствував местото и ми спадна отокот. Сега веќе 10 недела терам, како да не сум имала операција на местото.
3ipol god od carski, eve bremena za vtoro. Ne go osekam mestoto, dr mi kaza deka nervite od so se sečeni, zatoa se gubi čuvstvoto na dopir
Од првиот царски никогаш не ми се врати чувството над раната.. вториот царски е на истото место, и исто не очекувам да ми се врати чувството.
Zdravo devojki posle kolku vreme od poroduvanje te simnuvaat vo Soba i posle kolku vreme te pustaat doma so bebeto? Vi blagodaram
На интензивна бев неколку саати и ме качија во соба. Во недела се породив во среда ме пуштија. Едит: Ова во Чаир.
Ме симнаа после 2 саати во соба, откако можев да ги свијам нозете во колено, на некои им се потребни и до 3 саати. Дома не пуштија 5тиот ден после утринска визита, броејќи го и денот на пораѓај. Ако бебето има жолтица, знаат да задржат и повеќе. Ова за приватно кажувам