Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    11.382
    Некако се чувствував дека можев.А и сестрата дојде една по една не креваше...и беше тешко да,ама успеав...после секое наредно ми беше полесно.Може е било прерано станувањето ,што знам,ама бидна веќе.,помина добро се..
    :clap:
    Илиевски,вториот пат кога дојде да ме види,вика ајде порбај да станеш ,викам ааа бидна веќе,станував...(facepalm)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Јас вториот ден во болница се свртев на страна, многу ме болеа грбот и вратот бев укочена, па полека се свртев, на едната, па на другата страна. После две- три недели сакав на стомак да спијам, ама за да не ми се запушат каналите со млеко, избегнував. Биди смирена и со позитивна мисла.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Јас кога легнував на страна си ставав нешто под стомакот зошто онака ме болеше а уште во болница се местев лево десно на грб зошто се на грб не се долежува. Ана стомак не знам кога не паметам. Со лесно се ќе помине. Јас имам добро искуство со царскиот, лесно се опоравив како и голем дел овде. Со среќа!

На stevemila, Skorpija25, DELFINA81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. skorpija.1989

skorpija.1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
    Posle 5 nedeli se depilirav, go izbegnavme delot okolu rezot sekako

5. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Леле ме потсети сега, после операција додека ме шиеа ми го ставија на мене малку и го однесоа готово јас морав на интензивна два сати п испитувања не можев да се подмрднам ниту да осетам нешто од анестезијата, ама пукнав за бебче да го видам цело време умот ми беше кај него.
    Еве сега го гледам цел ден и цела ноќ. :D:D

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. s.maja

s.maja Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    805
    Здраво девојки:) ако може да споделите искуства за доктори на клиника би било супер. Јас сум бремена со близнаци 24н. со една ниско всадена плацента и скратен цервикс 27мм и дефинитивно ќе се пораѓам со царски. Па најдобро е да бидам спремна за секој случај. Кој доктор би го предложиле за мојава ситуација? Фала ви за секоја информација:hug:

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Здраво мила, со лесно и среќно! :l: Немам искуство со ваква проблематика само ќе ти споделам мој впечаток, во претходната бременост одев почесто на преглед во ГАК, ми се паѓаа различни доктори и докторки. Како еден од подобрите го сметаат, а по односот негов се уверив дека е точно, Игор Самарџиски се вика докторот. Профеционалец и неверојатно коректен, трпелив во објаснување.
    За породување ми се погоди друга докторка, Елена Ѓеоргиевска Николовска, која по однос ми беше многу ладнокрвна и еднаш ме расплака ради тоа, ама породувањето помина во најдобар ред и раната ми е сошиена одлично, еве после 8 месеци едвај се познава.

На s.maja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    После цела бременост едвај го дочекав моментот да легнам на стомак, кога легнав едвај се свртев на страна а не па одма на грб како 200 кила да имав ставено и да не можев да се поместам и сега си спијам пак на страна или на грб стомакот го заборавив :D

9. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мајќи има ли некоја мајка што се породила царски во 36,37 недела? Како завршило на крај. Дали се беше во ред со бебето?

10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    35 недела, бебе 3.400 здраво и право.

На Skorpija25 и Starlič им се допаѓа ова.
  11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мило ми е. Да си растете живи и здрави.

12. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.758
    4 ноќи бев во болница, спиев само на грб, но откако дојдов дома, после 2 дена почнав и на страна да спијам. Бев на договорен царски. Совет: што побрзо станување од кревет и туширање (уште наредниот ден). Ќе биде болно станувањето, но штом еднаш се исправиш, после е многу полесно. Ако планираш да доиш, не им дозволувај да те одмараат и да ти го носат бебето кога они сметаат дека треба. Нека биде со тебе цело време (освен навечер, кога измеѓу доење, ќе можат да го земат малку за да поспиеш). Skin to skin уште од сам почеток и ставање бебе на града. Освен painkillers, нека ти даваат и многу stool softeners зашто само така ќе успееш да одиш во тоалет без проблем после царски. И многу течности пиење измеѓу.
    Штитници за брадавици Медела, ланолин и силоконски облоги што се ставаат откако ќе се оладат во фрижидер се must, доколку планираш да доиш, зашто тоа може да биде многу болно искуство, иако е различно кај секого.
    Едит: и менструални влошки (од најголемите), 2 пакувања, “бабски” големи памучни гаќи со висина над папок и 2-3 спаваќи (не пижами), комотни и широки (со копчиња напред, доколку сакаш да доиш).

На LucyLu и s.maja им се допаѓа ова.
  13. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    37ма, 2720 бебе, здраво/право

На Skorpija25, Pacient srna, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. s.maja

s.maja Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    805
    Фала ти мила, со лесно и среќно на сите мамички:inlove: многу ти благодарам за објаснувањето:hug::*

На Keri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Двете едното 37ма другото 36та недела. Царски
    Одлични беа

На Moce19 и Starlič им се допаѓа ова.
  16. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Мајка, немој да имаш грижи, тое е раѓање во термин, после 36та недела и да е царски нетреба да се секирш,бебето веќе би требало да си е сосема подготвено за живот надвор од утробата на мајката.

На Bicka77, Starlič и Watermelon96 им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ме советуваа докторите дека е најдобро 38,39 недела. Бебето тогаш е поспремно за излегување. Имам болки доле во вагината. Кога се движам или да се свртам ме боли. Изгледа бебе е наместено за излегување и притиска. Затоа прашав за да слушнам искуства и да си барам доктор за порано да ме породи. Бидејќи вака пакост може да се направи.

Ви благодарам на сите за споделеното искуство.

18. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Јас исто од 36та недела + некој ден, почнав да чувствувам таква силна болка долу во вагината, што предходно небев осетила такво нешто, исто така започна многу да ми се стврднува и стега стомахот, да се свртам в кревет неможам, морам првин да станам па да се свртам....еве сега сум 37 + 5, значи недела ипол терам вака, докторот ми закажа следната недела кога ќе сум 38ма +3 некаде, ако во меѓувреме недобијам силни болки или пак ако пукне водењакот. Инаку да така е, ако се може да се издржи после 38ма недела тогаш е најдобро, но немај грижи штом си веќе 36/37ма недела.

На Skorpija25 и Starlič им се допаѓа ова.
  19. macufkam

macufkam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    221
    Некој искуство породена пред 3 -4 недели скоро на гак еден конец имам дали треба да идам да ми го извадат или сам ке падне пошо никој ништо не ми кажа а ниту па патронаѓна сестра дојде до сега

20. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Нема потреба од вадење, на Гак користат рибарски конец, сам си се распаѓа.

На macufkam му/ѝ се допаѓа ова.