По 2 м депилација. Грозно чуство. Така ми е грозно до ден денес. "Бебе" во октомври ќе полни 4 години.
Нешто пред 40 дена, бев на на контрола на гинеколог и тогаш се средив. За мене не беше ништо страшно.
Зависи како е ситуацијата. Јас се породив среда царски во петок бев отпуштена ама поради инфекција кај бебе седев до понеделник.
I jas sakam da znam posle kolku dena bevte na depilacija? Tie sto imate zakazano carski, preubav moment ve ocekuva, so pesna da vlezete so nasmevka da si izlezete. Nepoln saat e se na se. Ako si odite spremni i pozitivni se ke pamtite. A ako mislite kako ke bide sto ke bide, vo grc ke ste. Mene dva dena pred poragaj za spinalnata dve majki koga gi slusav mi velea, lele kolku boli, pa toa iglata ogromna kolku moze da te osakati, ne znam sto mi velea. Ic ne me bolese spinalnata, mora da si go slusate koncentrirano anestet. Vadenjeto na bebe priceless, bash kako Simba sto pisa nekoja pogore
Да и јас мислам се зависи како се мајката и бебето.Имам познаничка која остана 15 дена поради бебето кое имаше некоја инфекција добиено.
Тоа ме интересираше дали има посети, додуша јас лани се породив таму немаше опција да земам апартман, ме интересираше дали можеш да земеш апартман и дали има посети?
Колку што сум информирана нема никакви посети, ни во соба ни во апартман. А и искрено, мене ми нема некоја разлика соба/апартман, секако се двајца, тв, тоалет, фотељата што е екстра... Добро е што ретко се користи 41 собата, што се 5-6 кревета ко во касарна...
Mene vo cetvrtokot me porodija so carski rez a vo nedelata me pustija ama oti jas insistirav da si odam porano a sega da sum so toj um ne bi insistirala da si odam porano od bolnicata
Mene ponedelnik sabajle vo 7 me primija , cetvrtokot vo 13h ne pustija. Nedelata polesna hrana, sabajleto ponedelnik nisto, gladna zedna trebase da odam.’ Taka da treba da se vnimava na hranta den dva pred carskiot
Да во приватна. Другарка на Гак што се породи, исто беше како мене. Може зависи од рана, болки, бебе, не знам
Јас заради бебе се задржав 6 дена, 5 ноќи, примаше антибиотик затоа не знам за колку дена регулар пуштаат на ГАК.
Девојки, имам две прашања од кои едното е глупаво... Прво глупавото: -Откако завршува царскиот, и нели со катетер, те носат во шок соба, тогаш треба да ставиш влошка, нешто, или тие ти ставаат? И второ, После колку време ви се пуштија нозете?