Sekako sum patoloska bremenost poradi mojata rabota, ranata mi e vo red, malovo dete celo vreme mi e u race posto sme sami po cel den taka da i da mi kazat da miruvam ne e mozno… ne odam na gak, me vodi dr. Kornelija vo sistina, i so prvoto i sea so vtoroto
Zdravo dokolku prasanjevo ne e za tuka se izvinuvam. Prva menstruacija posle carski rez, temno kafeava boja neregularno tecenje nekogas tece nekogas ne i mali grutcinja krv dali e normalno za prva menstruacija posle carskiot? Dobiv posle 9meseci bidejki dojam
Сакам да прашам тие што биле со закажан царски како оди процедурата. Уште мене рано, 35+6сум но бебе е со глава нагоре. Матичната ми кажа ако не се сврти ќе биде царски. Уште немам отидено на ГАК па ме интересира дали матичната закажува термин за царски или на ГАК со доктор ќе се договараме?
Со првото бев царски, беше карлично поставено, ме фатија болки во 39та недела и одма ме породија. Во меѓувреме си одиш на цтг и прегледи еднаш неделно, се следе циркулација, плодова вода.
Докторот ке ти закаже. Некои доктори пораѓаат во 38ма, некои кога ке добиеш болки, некои до термин чекаат.
И моето беше карлично свртено, се договараш со докторот што ќе те пораѓа. Во меѓувреме докторот што ти е одбран за породување те следи - протоци, ехо, цтг.. Секогаш има опција да се сврти имам слушано стории дека им се има свртено ден пред закажан царски. Иначе мене докторката ми закажа на почеток на 39та недела(до тогаш немав никакви породилни болки), т.е ми даде датуми да си одберам од 38+3 до 39+3.
Мене не ми ги вадеа т е. не се гледаа конци, само на крајот од раната висеше мало конче ама тоа само си падна.
Девојки здраво,породемжна сум со царски рез пред 4 месеци и вчера имав незаштитен однос и се случи мала грешка.Веднаш отидов во вц и нормално темелно миење.Не дека се плашам од бременост туки ми е заради тоа што е многу рано .Инаку 10 год се боревме за дете имаше мал проблем кај мажот ми со спермограмот.Знам дека нема оправдување ама ваљда немам таква среќа од прва да се фати . Некаков совет нешто
Мене после 10-12 дена. Ми рече да дојдам на 10ти ден ама јас сакав он да ми ги извади и некако отидов ден два подоцна кога беше на смена.
Точно 3 недели од царски има поминато, стомак ми е ко 4 месец бремена, само мек знам дека е индивидуално ама после колку време да очекувам да се повлече, по можност скроз и за мидер или што да се носи за да помогне во собирање? Не сум во Мк и тука мислењата се поделени, викаат дека од стегање побавно заздравува внатрешно раната, заради намалена циркулација и дека треба време прво органите да си ја најдат назад местоположбата и дека стегање во мидер не е пожелно. Баш утре ми иде бабицата на посета па ќе прашам за мислење. Какви се вашите искуства, помага ли мидер стварно или треба време без разлика носеле или не?
И мене ми беше таков можеби не толку голем ама, растресен и ме плашеше на секое смеење се нишаше како пудинг мидер не носев ме болеше раната.
Јас носам спортски тесни хеланки со висок струк, доста ми се стегнати на стомак и не чувствувам болка на раната. Дали се повлече без мидер и по колку време кај тебе?