Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Afroditas

Afroditas Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    И грбот ме болеше ама болката почнуваше од главата и накај грбот продолжуваше. Одмарајте колку можете. Треба одмор и за бебе и за вас најмногу.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.588
    Можеби задниот дел од главата? И мене така во бранови од глава низ ‘рбет и кичма ме сече. Вака јако глава никогаш во живот не ме болела. :x Почнав да се сомневам на тумор. :|

3. Afroditas

Afroditas Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    Јас мислев дека сум се укочила од лошо спиење но после ми кажаа дека тие болки се од спиналната. Првин почнуваше од главата па задниот дел на главата и грбот. Многу јаки болки имав неколку дена, мислев ќе ми експлодираше главата. Во гак ми рекоа да земам кафе поради кофеионот. Кофеинот имал некои влијание на тие болки. Но јас не земав па кога се вратив дома имав уште болки. Само кога ќе лежев ми поминуваа. Мислев дека нема да прекине...Ама после 5-6от ден прекинаа. Според тоа што ми кажаа др. кај сите различно би траела болката. Кај некои може и без. Само да биде со лесно и живи и здрави да сте. АКо нешто се сомневате консултирајте се со доктор.

На nevermet18 и Yowannty им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Кога отидовте после царски на депилација?

5. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Каков мидер носевте и по колку време? Само околу стомакот или и со долен дел, како ѓаќи? Стомакот речиси ми се повлече, ама си велам, да поносам некое време за секој случај.

6. Forbidden

Forbidden Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    После отприлика 50 дена, само им кажав да не ме депилираат близу раната кај срамната коска. Уште ми е страв бидејќи имам болки при истегање иако поминаа 2.5 мес.

Не сум носела мидер. Најмногу ми помогна пилинг на стомакот, не ја тријам раната туку сите останати места и одма имав видливи ефекти, се собира кожата, ама пак си треба време после толкав стомак :D

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    Во државна дали прават царски рез доколку сам тоа го одбереш или ептен ако има нешто што не е во ред па не може спонтано?

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Царски ако одбереш само ако подмитиш доктор и ти се погоди на смена.
    Инаку те чекаат природно да се отвориш, провокација може да ти дадат, па ако не успеат со тие две, последна опција е царскиот.

Јас се мислам дали би помогнало неког појас да земам. Да го поткренам стомакот нагоре, се осеќам како да ми се истурени цревата надоле.

9. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Nema poglupo neshto od toa da ne mozhesh sama da izberesh carski.
    Vo privatnive mozhe da si izberam da se poragjam so carski, i bez medicinska indikacija, taka?

На Honny и Eli23 им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Знам.
    Само ќе ти кажам, имав мислење од матичен гинеколог и гинеколог од Гак за препорака за царски, првиот пораѓај ми беше со царски поради индикации, па сепак сега со пукнат водењак повеќе од два дена ме држеа и не ме правеа царски. Иако инсистирав.
    Не им бил таков протоколот.

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159
    Веројатно може, иако по правило не би требало да е дозволено. Лекарот што пораѓа носи одлука за начинот на породување, а не пациентката.

На Erika.greeneyes и Mantub им се допаѓа ова.
  12. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Takov im bil protokolot?!?!
    Gluposti.
    Dva dena te drzhele so puknat vodenjak?!
    Moja i samo moja odluka treba da e kako ke se poragjam (normalno iskluchok e kade pacientki ne mozhat da rodat prirodno, pa moraat carski). Inaku, dali ke odam na carski ili ke ragjam prirodno treba da e stvar na izbor na pacientkata.

На Honny и Eli23 им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159
    Зошто тогаш сама дома не се пораѓаш? Зошто бираш лекар и болница за породување ако треба сама да одлучуваш како ќе се пораѓаш?

На La-loca, JuLleE, unearthlysarah и 7 други им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.891
    А ако тргнеме со желбите и ако ти текне тебе во 33 та недела сакам сега да раѓам не можам веќе мачно ми е, и ај важи да ти речат еве одма.

На JuLleE, unearthlysarah, Tiny Love и 2 други им се допаѓа ова.
  15. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.757
    Ако можеш во приватна болница да бираш како да се породиш зошто да не можеш во државна болница?
    Јас лично не сакав да се породам природно и си побарав царски.
    А знаеш колку имаше како мене многуу...
    Знам медицината вика дека природно породување е подобро ама едноставно сметам дека секоја жена треб да има избор БЕСПЛАТНО да се одлучи како ќе се породи.

На Honny, Saf, tatjanasakalieva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159
    Ама не може жената сама да одлучува. Лекарот е тој што следи ситуација и одлучува како ќе тече породувањето, дали природно, дали царски. Многу компликации настануваат и во двата случаи, затоа е лекарот тука да одлучи што е најдобро. Ако нема медицинска индикација, зошто да се прави операција која не е ни малку наивна?
    Пример, што ако си алергична на анестезија? Ако нема анестетик на кој не си алергична, како тогаш ќе бираш царски?

На unearthlysarah, danichap, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  17. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.088
    Пораѓање царски пошо ви е страв од природен пораѓај е глупост. Што остануваш трудна тогаш. Доколку има индикации секако дека да, но тоа треба да е исклучиво одлука на докторот.
    Многу сакав природно да се породам. Пробав и не успеав па завршив царски. Ко воз да ме прегазил бев првиот ден. Помина да, се заборавив ама при здрав разум никад не би одбрала царски.

На Grungie, le.soleil и Anturium им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Јас ваква бев со природен пораѓај. Еден месец не можев да се опоравам.

На Lady D ❤️, The_Doctor и januari19 им се допаѓа ова.
  19. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.088
    Не викам дека со природен е лесно. Сигурни има многу со тешки опоравувања, но мислам дека генерално подобро е природно. Мое мислење и најдобронамерен совет. После секој пораѓај треба време за телото да се опорави. Тие 40 дена не се само за бебрто, туку и за мајката.

20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.418
    Допаѓања:
    27.518
    Воопшто не е глупо да одбереш царски било од којаа причина.21 век сме технологијата и медицината напредуваат и се бара полесен начин за се. Нормално е. И јас сакав природно до последен момент кога се онесвестив. И потоа царски. Жената што лежеше со мене беше природно и стануваше се движеше ама неможеше на газ да си седне. Останавме во контакт после болницата и се допишувавме. Јас уште третата или четвртата ден веќе бев нова дома и шмукав и бришав и џогирав а она се жалеше цели два месеци од раната доле што ја шиеја .

На Lady D ❤️, The_Doctor и januari19 им се допаѓа ова.