Значи од овие афтер царски дешавки не умрам од страв, нема од што. Се подарив пред 16 дена со царски. Денес на влошката имаше цело огромно парче како остатоци од плацента или не знам што е скоро 5 сантима големо . Дали е тоа нормално? Термин кај гинеколог имам за наредна недела, ако не умрам викендов од страв.
плацентата у принцип цела се вади, нема баш некои шанси да се искине како при природен пород. да не било како парчиња згрутчена крв? патем до мајките што се плашат да се средат долу после царски. значи не се плашете надвор и да се сецне чоек тоа е само кожа. далеку е резот на матката
Јас природно раѓав , ама со второто сега имав ја на два пати вакви чуда , првиот пат уште бев во болница и кренав се во воздух од паника го извикаа во сред ноќ докторот на оделение да дојде да ме прегледа И исто ко Лили што ти кажа , згрутчена/застарена крв ми кажаа нормално дека било.
Добро утро од мене Знам пред некое време се збореше на темава ама сега неможам да го најдам муабетот. На едниот крај од раната имам едно задебелување, се викаше некако на К, ама утепај ме не ми текнува. Со првото ми беше совршено рамна раната и толку избледе што не се ни гледаше. Сега ми е катастрофа. Незнам дали има нешто да се мачкам за тоа да се повлече. Тек за 2 недели сум на контрола кај мојот доктор, оваа што ми го вадеше конецот некако не и се објаснуваше многу
Не зезај бе чоек тоа не да зараснало, заборајло дека е сечено плус е далеку од било кој орган. слободно среди си се
Ти пишале веќе тоа се вика келоид и лек нема…имам пишувано низ темава, јас пред царскиот бев оперирана од кила, ама резот ми беше направен на бикини линија намерно бидејќи докторот имаше обзир дека сум млада, и ми рече тамам ако некогаш раѓаш царски ќе се искористи истото место…и тогаш раната ми беше и ми остана две години црвена и ми се направи со келоиди а јас појма немав што е тоа, мислев така треба…па пред пораѓај докторката што ме пораѓаше ми вика ама ти си склона на келоиди? Јас цела прашалници што е тоа…и таа тогаш ми објасни што е тоа а имам и една лузна од мала на колено исто со келоид..и ми вика еве и тоа ти е келоид, едноставно генетски си склона на правење…па за време на царскиот ми ги имаше исчистено келоидите ми ја имаше средено раната ама од едната страна повторно ми се направи келоид, и едноставно се помирив дека таква ми е кожата…читам феминки дека раната им избледила, дека им исчезнала, епа јас не сум во тие среќлии…година и пол по царски е црвена и не верувам дека некогаш ќе избледе…ама тоа е тоа
@V.N. ти си породена сега брзо, а келоидите обично се создаваат бавно неколку месеци по операција. Може не е тоа туку само задебелувањето што е нормално на почеток и на крај од секој оперативен рез. И кај мене беше така и не се создаде келоид самото си спадна и се израмни со другата линија.
Да да, пред неполни 2 недели, ама мислев дека е тоа зошто докторкава што ми го вадеше конецот имаше едно девојче на пракса и и објаснуваше баш за келоид и некако како пример да и даваше. Ти благодарам многу на објаснувањето
Пишав претходно, од првиот царски како да не постоеше веќе, ама сега од сам почеток раната ми е поинаква. Ќе видиме како ќе биде
Жени царици какви гаќи носите дома после царски јас облеков памучни и ставив влошки ко у болница ваљда ок ама се трипам за раната да не не е ок
Памучни али високи ептен. Уште ми е језа ако ми допира на раната, а скоро 4 недели ќе поминат. Иначе претежно навечер ако ја допрам раната уште осеќам као болка, непријатно :/ Кај вас така ли е? Ова од хормониве ли трипам само
Јас 3 недели веќе направив и уште носам гаќи како од болница што даваат мрежести, пробав обични не можам
Непријатно, и без осет. На почетокот многу ме чешаше тој дел ама како на друг да чепкав осет никаков. Еве и после 4ипол г уште ми е така