Здраво,породена сум со царски пред 2 месеци. После 40 дена ми престана крварењето,бев на контрола и се беше во ред. Сега еве 2 дена имам густ бел леплив исцедок на бришење, што може да е, дали е нормално ? Инаку немам добиено менструација, и бебето го дојам
Mozno e da e ovulacija, moze ke dobivas jas prvoto bebe isto go doev dobiv posle 2 meseci i posle redovno imav
Ставате ли појас после царски? Ако да, кога се почнува? 10 дена сум после царски, стомаков е значително намален, ама го осеќам тежок некако. Со првото мислам не ставав, сега заборавив да прашам при испис, а мислам дека може да се носи.
И имаше ефект во поглед на побрзо собирање на стомакот? Немам некој вишок, ми останаа 3,5 кг плус од кои мислам дека пола ми се во градиве огромни, ама пачест и тежок ми е стомаков.
Јас дома си дојдов уште цела подуена. Ми се врати стомакот и тоа за ептен брзо време. Обичен мидер носев. Само над резот ми стои малце како надвиснато, тоа не знам дали ќе успеам да го израмнам некогаш
Мислам никогаш. 6 години после првиот царски си го имав, а сега е уште поизразено. Ужас. Си го гледам стомаков и си плачам. Две години што се мачев да постигнам отиде низ вода. Уште ни две недели не се поминати, конциве не се паднати, а јас со душа чекам преглед на 6 недели и да ми дозволи да се вратам во теретана. Вчера осмомартовски ми се плачеше за Водно.
Jas sum so carski pa ne mi dozvolija da vezbam vo teretana do 6 meseci,rano bilo mozelo kila da si napravam.Samo na lenta I na orbitrek vezbam ,toa mozelo do 6 meseci.Taka mi preporaca I maticnata I Dr sto me operirase .Edvaj cekam I Jas da SE vratam vo normal
Мајки.. Дали некоја имала сличен/ист случај. Царски пораѓај, од кога ми ставија спинал легнувам и ги кренав доле малце нозете после тоа почнаа да ме сечат осеќам, кога почнаа да го буткаат да го извадат осеќав преголема болка дури и викав на сет глас и им зборев да ми стават нешто за болка, одкако го извадија не памтам ништо, до интензивна и таму околу пола саат, дали паднав во шок од преголема болка или? Сакам да знам зошто имав такво искуство дали е нормално дали не пошто ми е траума за следно, а имав и премногу ризичнс бременост и кога го фатив во раце се оставив така “не допрашано” но како минува времето сакам да знам, извинете на долгиот пост..
Ne e normalno da osekas bolka.Se custvuva samo pritisok koga go vadat bebeto,I od koga ke ja zavrsat operacijata isto barem Jas pocustvuvav pritisok vaginalno I koga me pritiskase na stomakot da ja isprazni matkata ,no bolka ne pocustvuvav.I veke koga si kazala deka imas bolki trebalo da ti pustat celosna anestezija,najverojatno spinalot ne ti deluval.
pamtam samo svetla okolu mene i mi se vrteshe cela soba, zatoa znam deka ne e celosna kje nemashe ni toa da go pamtam i zatoa ne mi e jasno shto ustvari mi se sluchuvashe
Kako mozhe spinalot da ne deluva? Posle toa nemozhev da si gi krenam nozete, stvarno ne mi e jasno nishto..