Денес и јас си ја подигнав мојата прва нарачка од Али . Презадоволна а пред се пресреќна . Нека се обесат нашиве бижутерии ,не знам со кој памет ланчево го продаваат по 2000 ден кога на али е 200 ден. Ми стигна за 33-34 дена во совршена состојба и без фалинки. Од селеров си ставив уште работи во wish list во план сум да нарачувам пак од него а воедно и ви го препорачувам ако нешто ви фати око од неговата продавница. http://www.aliexpress.com/item/1712...e-pop-Necklace-dress-necklace/2050623874.html
Како бе минимум му е 10 долари Сериозно,добар селер е ?? ставам работи во кошничката,еден куп убави ситници видов за ич пари шо се вика,пак не можам да дособерам за 10 долари..
Девојки нарачав нешто уште на 16/12/2014 и ја пратам пратката се е во ред на 20ти стигнала ако добро сватив Е сега, да не знае некоја да ми каже за колку време ке стигне во пошта и ќе ми пратат картонче? Благодарам
I mene mi pisuva isto @Candid neznam dali treba da prasame vo posta ili ke ni go donesat na domasna adresa
Prashuvam zasto na 19ti naracav nesto i uste vika awaiting shipment a kinezot se nema ukluceno celo vreme e offline
@Catherayn добар си е продавачот, би требало да ти го испорача, ама ако за секој случај пиши му ти порака да ти го испорача производот побрзо, и види колку дена има рок за да го испрати, ако не го испорача во тој рок, се исклучува нарачката автоматски и парите секако ти се враќаат на сметката
Си чеката картонче или порачката на домашна адреса. Оти ако не им е заведена ќе ви кажат дека не е стигната.
има ли некоја купено палета сенки? ептен ми се допаѓаат неколку, се мислам дали да порачам, претходните две пратки не ми стигнаа..
Јас пак беља напраив..Кај е картица за мене ух.. На логото на продавницаата пишувало 5 долара јас се залетав купив едно ланче од 0.40 и дури отпосле видов дека минимум имала продавницата..И сеа,како,можам да си нарачам други ствари и да добијам фри шипинг или отиде бродот ??? Минимумот бил 5 долара,забораив да напоменам Сега пред малку купив и други работи од неговата продавница,мислите во исто паковање ке ми стасаат или како ?Нема да има проблем/
Oд тој селер јас погоре што го постирав исто му пишува као мин 10 долари му е за нарачувње ама јас нарачав само едно ланче од 3,88 долари и ми стигна со фри шипинг без да ми наплатат дополнително.Вчера повторно од истиот нарачав менѓуши само од 1,60 долари и на крај сумата ми пишуваше дека повторно е со фри шипинг без дополнително да доплаќам нешто. Пред да нарачуваш провери Тотал сум колку ти пишува и ке видиш дали може или мора точно за 5-10 долари да нарачаш за да ти биде со фри шипинг.
Работава и волкот сит и овците на број Фала ти сепак,од памет се извадив да не ми земат повеќе пари за шипинг-мислам ако си приметила на тоа секогаш поскапо шо е авионското(секогаш наплаќаат над 100 и кусур долара за да ти донесат што си нарачала)
Му напоменав дека ми треба за ептен брзо време-и одма го пуштил ланчето.. А овој другиов кај што си нарачав прстенче,уште го нема од пред неколку дена го чекам да одобри,тој цело време е оффлајн,му пишав неколку пораки пак не враќа..
Некои селери, доколку не го исполните нивното барање, праќаат линк за плаќање на дополнително 2 долари за шипинг. Додека има селери кои испорачуваат без проблем и без да се задоволи минимумот.
Јас направив порачка но некако селеров мистои прилично нов нема feedback-ови и чуден ми е цело време е исклучен. Е сега почна да ми одбројува времето има 56дена останато прашањето ми е ако не ми стаса порачката за тоа време додека истече треба да притиснам open dispute и ќе ми ги врати парите? Се работи за две порачки по 4 долари. И чудно ми е што traking бројчето е само со бројки додека кај нормалниве селери е мешан со букви. Или тоа нема врска? Може ли сите линкови што се за следење на пратката да ми ги дадете најдов само еден да си проверам дали порачкиве се навистина пуштени.
диспјут се отвара пред да истече protection time, ако истечст тие 56дена џабе ке отвараш после. Линкови за следење прелистај 2-3 страни назад на ттемава ке најдеш. Конкретно за трак број без букви не знам линк ама прашај го селерот кај можиш да ги следиш, да ти прате линк. Ако не ти одговара неколку дена отвори диспјут.
Toa order number so brojki e-ne mozes da go sledis paketot so toa Mora da ima drug traking number toj e meshan i so bukvi i so brojki..
Destination Country-Macedonia 2015-01-25 00:00 Macedonia Arrive at Macedonia Airport-(Yanwen's Track End) Ова што значи. Не е можно да е стасана има уште 54 дена. Надоле има ова 2015-01-24 00:00 BeiJing Handled by Airline,Flight No. LX197 2015-01-23 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch 2015-01-22 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center 2015-01-22 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received 2015-01-20 20:00 ShangHai Despatched from ShangHai Yanwen Sorting Center 2015-01-20 18:00 ShangHai Arrived at ShangHai Yanwen Sorting Center А на другиве не ми дава такво ми дава not found?