AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    После колку дена може да ја следите пратката? Јас порачав пред 3 дена, но сеушт не добивам резултати со Tracking бројот кој м го дадоа

2. Aniston90

Aniston90 Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Стално нарачувам, имам добри искуства со него, еднаш не ми стигна маска за телефонот и ми ги вратија парите. :)

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    Девојки, јас одамна немам порачувано од Али (освен едно сатче ама тоа ми го пратија во плико и си го најдов во сандаче, заедно со сметките :D). Има некоја промена во врска со процедурите околу царинење, подигнување од пошта итн или се си е по старо?

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.204
    Допаѓања:
    81.744
    Некаде низ темите прочитав дека се царинеле пратки над 22 евра. Ме интересира нешто повеќе околу тоа, затоа што мене никогаш не ми се случило ова, иако сум нарачувала многу нешта над 22 евра. :?:

Мислам дека cè уште важи она дека не се царинат пратки под 45 евра, а оние под 22 евра се ослободени од плаќање ДДВ.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Мишелке незнам точно над која сума е, и како нашиве сами си измислуваат закони. По закон си стои над 45.
    Ама последен пат ми царинеа пратка од 40е, мислам немаше ни толку.

Е сега се работеше за Асос, каде си стига фактура.
    А на али секогаш пишува некоја скромна сума.
    Имав порачено два пара патики од по 40$, на пакетот пишуваше некоја смешна сума од 15.
    Плус можеш да му нагласиш на селерот, да ти напише мала вредност, не прават проблеми.

На Nausicaa и Mishela им се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.204
    Допаѓања:
    81.744
    Ах, значи тебе сум те читала во темата за Асос. Толку се изнервирав, што не се ни потрудив да запаметам кој пишал и каде, па мислев дека сум прочитала тука некаде низ темава.

Минатиот пат пратката (од Асос) за малку не ми надмина 45 евра, не ми царинеа ништо.
    Инаку, повторно очекувам пратка од таму, отприлика нешто помалку од 35 евра, па ќе видиме како ќе ме „покрстат“ овој пат, откако го прочитав ова, очекувам сешто. :)

А за Алиекспрес навистина не сум имала потреба од преговарање со селери, затоа што најчесто нарачувам ситници со ниски цени - добро е да се знае, во секој случај.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Јас земав телефон од 64 усд, што е некаде околу 58-59 евра....претходно се договорив со продавачот да ми го пише како 35 усд и немаше никаков проблем

На Nausicaa и Mishela им се допаѓа ова.
  8. Згодната

Згодната Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    311
    На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Никогаш немам порачувано нешто преку интернет, па еве планирам да порачам нешто од алиекспрес.
    Ќе може ли некој да ми објасни како одат постапките на порачување до пристигнување на порачката. Прочитав нешто дека доставата била бесплатна и дека не царинеле за мали суми.

Ако некој би сакал да ми објасни би му бил благодарен.
    Поздрав.:)

10. Згодната

Згодната Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    311
    ^ Одбираш каков производ сакаш (со бесплатна достава, со пари,) да има фидбек (мислења од тие шо го купиле) за да се осигураш дека ќе ти стигне ист како на сликата, царинење нема, јас имам порачувано до 500 ден. а за нагоре незнам :)

На buli.buli и Mr. Right им се допаѓа ова.
  11. Ana Chio

Ana Chio Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    203
    Али се одлични за накит и слични работи како маски за телефон и слично сега не ми текнува да не набројаувам , сум порачувала многу пати и секогаш сум имала супер искуство. Еднаш не ми стигна мислам беше ланче и ми ги вратија парите , но исто така порачав шминки и беа со низок квалитет јас секако го очекував тоа но не до толку многу чудно мирисаа и така си ги фрлив ама океј е беа по многу поволна цена. муабетото ми беше дека за продукти порачување за хигиена и слично не е препорачливо .

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Ве молам мене неука да ме оправите во живот.Пробав да нарачам со VISA elektron на Стопанска банка ама ми се појавува ова.
    Screenshot_2.png
    И сега каде е проблемот?:worried:

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Луничке , не можеш со обична Виза на Стопанска, они си имат посебна картичка за онлајн, па затоа тии ја одбиле. :)

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.417
    Девојки да не знаете како оди сеа со попустов ако порачаш од мобилен? Нели има апликација и има од 6 до 60% попуст, ама кога стискам на некој производ да го порачувам и има цена 14$ и пишува 6% попуст ама после тоа не се намалува цената, останува пак иста 14$. :(

15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Ќе ве замолам ако може некоја да одвои неколку мин да ми прати линк од алиекспрес од маски за телефони и футроли.Не можам никако да најдам.Ви благодарам однапред.

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.279

http://www.aliexpress.com/wholesale...e_id=AS_20150915000015&SearchText=phone cases

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Девојки сакам да порачам стикери за на ѕид и ми треба некој проверен селер.

18. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    866
    Ве молам ако некој може да ми помогне
    Нарачав нешто и го платив ама после верификација на плаќањето го најдов истиот производ кај подобар селер со 100% задоволни купувачи и 2000 и нешто нарачки додека првиов кај што порачав имаше само 30 нарачки и немаше фидбек за производот.Дали ќе ми ги вратат парите ако стиснам cancel order(I dont want this product anymore)додека е во processing order??Досега никогаш немам откажувано нарачки ниту отворано dispute,секогаш ми стигнувало се што ќе нарачам.Што да правам?

19. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    105
  20. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    жени ај ве молам ако има некоја искуство со селери на патики нека ми прати линк.
    Ме интересираат просечни патики за во теретана и да не се многу скапи.
    Тенкс.