@ija и BlaBlaCar автобус би требало да има, поволна опција е и тоа. Препорачувам Omio за преглед на опциите, нуди на едно место и воз и бус. Јас пред 2-3 години патував од Базел до Стразбург со воз, така беше некоја цена нецели 10€.
По правило од 1 литар ми имаат кажано и дадено на еден аеродром.. Во пракса, каква имаш ... 20тина цм на 15-20цм
На пример, во ДМ има еднолитарски ама во сантиметри е поголема 20 и нешто беше, а некаде како да прочитав дека треба да е 20х20, ваљда нема да е проблем
Имам лет за Италија наскоро баш кога ке почне ова новото од 12 октомври, знае ли некој процедурата како што треба да се прави треба да се поднесе нешто
Од тоа што прочитав, ќе треба само порано да бидеме на аеродром сега за сега. На пасошка контрола ќе треба да оставиме отпечатоци од прсти и face scan, и тоа е сè. Понатаму ќе се воведе и тарифа за патување во земјите од ЕУ за нас што не сме членки на ЕУ. Таа апликација ќе се поднесува онлајн и ќе чини околу 20 евра со важност од 7 години (не ме држете за збор, можно е информацијата да не е целосно точна). Засега, ова сè уште не е имплементирано.
Патувам на крај на октомоври исто во Италија, не гледам никаде дека до тогаш ќе се плаќа, би требало понатаму да е..
За колку дена ви вратиле за прашање пратено преку claims? Тука вика максимум 30 дена..има шанси да биди побрзо?