Ve molam kazete mi kako odi postapkata za so wizair, prvpat patuvam. Kartite mi se kupeni i gi cekirav 24 casa pred letot, imam kupeno Priority karta, so rance i kuferce od 10kg za gore. Kako odi celata postapkata na aerodorm, dali treba da odam i dole za cekiranje ili samo gore odam direktno?
Кај нас обично треба да се помине и на шалтер за да ти дадат испринтана карта, освен ако они сами не ти речат да одиш директно горе на проверка.
Ти можеш да ја испринташ ама кај нас на шалтер ти ја даваат како на правоаголно картонче картата. Најубаво е на лице место да прашаш зошто кај нас обично и со онлајн чек ин сум одела на шалтер, а во странатво обично ако немам куфер чекиран, директно ме пуштале на пасошка.
Само за Германија ако леташ со визер мора на шалтер за да ти дадат boarding pass. Инаку, за другиве летови на визер самата апликација после чекирање ти генерира дигитален и со него (ако немаш куфер за чекирање) одиш директно на пасошка.
Ako sum kupila karti od eden acc megjutoa izgubam pristap da receme, moze li nekoj od drug account so confirmatiom code da mi gi chekira kartite?
Да, confirmation code и презиме се доволни за да се чекира и симне бординг картата од било чија друга апликација