Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Јадете ли додека готвите?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Liljana15, 26 ноември 2012.

1. Liljana15

Liljana15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    9
    Значи навика која ја имам, а најмногу ме нервира, е тоа што додека готвам постојано ставам нешто во уста |( и после кога сите гладни ќе седнат на маса, јас не можам ништо да јадам бидејќи сум веќе заситена и најчесто 'бутам' на сила :rofl: Ви се случува ли и вас истото или јас сум фрик ? :D

2. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
  3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    НЕ !!!!!!!
    И навика која сериозно може да ме натера да истепам некого :swear: :punch:
    Мојата бифша свекрва го правеше ова постојано и ме нервираше многу.Многу пати ќе ми дојдеше и јадењето да го исфрлам.Не сакам кога некој ми се плетка додека готвам, а уште повеќе да бута прсти во јадењето.Незнам дали ќе ме прогласите за психопат ама кога ќе ми ги јадеше работите кои ги сечев за во јадењето ми идеше да и ги напикам во грло дури не се угуши.Ете толку многу ме вадеше од кожа.Колку пати не јадела од јадењето кое го спремив затоа што била сита од глупостите кои ги јадела претходно во кујна.Кој и е крив, згора на тоа се жалеше како доцнело јадењето па неможела да се воздржи.Аман бе жено само што влегов дома и јас, сакаш да дувам во релната па да се стопли побрзо? И како да ја бидне работата јас спремам ти јадеш. |(
    Јас сечам таа лапа, ненаситна.Неможеше како човек да се стрпи да се зготви јадењето.И мезе кога спремав за гости каснуваше од ваму од таму, дури да го однесам на маса чинијата полу празна.
    Многу,многу,многу го мразам ова.И не го правам никогаш.Редовно ми се случува само малку да пробам ако се сомневам дека му недостига сол или нешто друго.

На senza.parole и dlove им се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ми се случува малку да пробам за да проверам дали е доволно солено, или пак дали е готово (доволно печено или варено). Но јас имам друг проблем. Самиот мирис додека се готви јадењето мене некако ме заситува и ми се одјадува (посебно ако е тоа некое месо). После кога ќе седнам на маса немам апетит, ама ич не ми се јаде.

5. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Не, никако. Никогаш додека готвам не лапнувам освен ако не треба да го проверам вкусот, дали е пресолено, преблаго, прекисело итн. итн т.е дали нешто му фали на јадењето да се додаде или одземе (да се направи поголема количина).
    Сакам да седнеме на маса како луѓе и да ручаме. :!:

И јас ако нешто мразам е тоа додека готвам некој да ми се мотка низ кујна и да ми прилапнува....сум исецкала и ќе дојде ќе ми излапа, па пак да сецкам |( :@ пр. кога пржам компири, кога правам салата било каква...
    Не дозволувам и бркам, дури и се карам....ова најчесто со мм.
    Стојам и си ги дрвам нозете, демек јас не сум гладна, а тој ќе налета и ќе ми излапа...ма немој...ако мајка ти те пуштала, јас не пуштам, јас не сум мајка ти ]:)

Во почетокот и се расправавме, неколку пати ми се има случено да си излезам од кујна и да го оставам ем да се налапа |( ем да си го доправи јадењето :!: ....сега веќе знае дека се лутам и ако ептен сака да се дограби до некое компирче ја праќа ќерка ми-кажи и на мама да ти даде некое компирче....демек финти ќе ми прават :lol: ама јас неа директно во устето, а тој ќе си чека....лоша сум знам ]:)
    Како и да многу лоша навика.

На LilBaby и zhap4e им се допаѓа ова.
  6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Не,никогаш.Најмногу што мразам е да јадам додека готвам или да пробуваат додека готвам.
    Единствено што јас некогаш пробувам е поради вкусот да видам дали е доволно солено,зачинето.

На lepadama и london-girl им се допаѓа ова.
  7. AliceInWonderland

AliceInWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    10
    Пробувам само за да видам колку е зачинето и дали е зготвено.

8. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Пробувам..

9. belisima88

belisima88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    105
    Не пробувам никогаш.го викам мм дојди да пробаш како е :D ,ма зависи што е пр мн.се :@ кога пржам компири,мм доага по неколку пати ми дограбува е тогаш мн.ме нервира :@ и само :swear: . :) ;)

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.131
    Допаѓања:
    36.358
    Многу ретко. Маж ми кога и да ме начека да јадам додека готвам, ми вика - полека ма. Ќе го изедеш јадењето пред да го направиш. :D

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    најчесто пробувам,но се случува понекад и да по повеќе пати да пробам :D

12. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    ejj секако :D и да не сум гладна и да сум гладна по неколку пати си пробувамм и си сее воодушевувам од вкусовите одново и одново :D mmmmm

13. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    643
    Баш тогаш ми е најслатко :D

14. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Дааа, обавезно си пробувам, да видам дали е убаво. :lol:

15. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Секако, секако по 100 пати си пробувам. :lol:
    И јас потоа се чувствувам заситена, ама повторно си јадам. :D

16. TheKitty

TheKitty Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6

Паа, мора да се пробаа :$
    Иначе и јас исто како тебе, потоа заситена.. :worried:

17. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Навика ми е особено кога правам торта, некој колач или без разлика некои ситни колачиња обавезно пробувам од смесата за печење, од филот и потоа откако ќе бидат готови и спремни за јадење повеќе не ми е вкусно воопшто.

18. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
  19. tofi

tofi Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012