Здраво ! Па...што мислите за Јапонија и се во врска со Јапонија (омилена држава ми е )? Јас ги сакам скоро сите јапонски „работички“(како што јас ги викам ,во превод е „нешта“)...
Многу ми е интересна.Посебна култура,не се мрзелива нација некако ритамот од опкружувањето ги прави поактивни.Не ставаат акцент на јадењето,затоа и ретко се забележуваат пополни луѓе,особено оние помладите.Строг но сметам и квалитетен ситем на образование.Се учат на ред дисциплина и поштување.Имаат специфични правила како на пример не смее никој да прави врева или да користи мобилен,таблет за време на патување со автобус,воз,мораат да ти бидат исклучени.На гости,во училиште мораш да ги соблечеш чевлите(во училиштата одат со влечки а патиките ги оставаат во посебни шкавчиња) пред и после јадење имаат посебна фраза која ја кажуваат.Се поклонуваат пред наставниците оддаваат почит но затоа и наставниците се целосно заинтересирани за нивниот напредок.И општо во државата наставниците се многу ценети.Покрај големиот дел од денот поминат во училиште после завршувањето се чистат училниците од страна на учениците.Е сега си има и груги страни на пример е една од најеротските држави итн