Дечки гледате ли Балкан бенд, мене на почетокот многу ме нервираше, ама сега ја обожавам серијава омилени лик ми е Џоконда, мислам дека е една од најдобрите хумористични серии во нашата држава. Се емитува Од Понеделник до Петок во 01:40 часот Балкан Бенд е откачен феминизиран музички секрет, кој е ангажиран да свири во типична балканска крчма. А балканска крчма не е англиски паб ниту француско бистро, туку е универзитет, парламент и втор дом. Балкан Бенд е македонска комичарска репрезентација Овде се добро познатите актерки Гоца-Гоце Тодоровски Благојка-Благоја Чоревски Дада-Владимир Ангеловски Ванеса-Ванчо Петрушевски Џоконда-Ѓокица Лукаревски Маца-Димче Мешковски Унџелина-Емин Унџел Спојлер
Сум ја гледала оваа хумористична емисија кога се емитуваше во 2010-та година за првпат на Тв,,Сител,, и многу ми беше смешна,забавна и интересна бидејќи глумците се облечени и се однесуваат како жени,а всушност мажи се,а исто така и хумористичната емисија ,,Хихируку,, којашто е режирана од Иван Карадак исто како и ,,Балкан бенд,, ми е многу омилена и го има истиот хумор и истите песни како и во ,,Балкан бенд,,И сега ја даваат повторно на ,,Сител2,, и пак почнав да ја гледам за да се потсетам како било и за да се изнасмеам убаво!Секоја чест!Навистина смешна,интересна и забавна емисија и затоа ќе продолжам да си ја гледам и понатаму секогаш кога ќе можам за да се изнасмеам и забавувам убаво со оригиналниот и уникатен хумор на нашите талентирани и реномирани хумористични актери!