Боб фризура не излага од мода Но не секој има храброст за таква промена, тука може да си пратиме идеи за боб фризури стил за виткање или собирање па аајдее Попатно проблемите... Имам права коса и ја сакам шишана точно до над раменици. Не ја сушам природно туку со фен ја измазнувам амааа брзо потоа врвовите ми се прекршуваат на надвор Од што? Од што се допира на раменици ли како да се спрeчи тоа?? оваа фризура..
И мене ми се прави така, наверојатно зашто ми е густа косата и не ми е целосно права па не може ни врвовите да останат прави. Најверојатно е тој случајот и кај тебе. Мене ми се свиѓа ваков тип на боб:
Ќе ја сечеш малку пократко, не точно до раменици ако не сакаш да ти се витка (но фризерката да ти ја сече косата пред миење зашто така најдобро се постигнува ефектот). Друг начин нема, евентуално со фен и пегла навнатре да ја навлечеш (ако не ти се скратува должината). А за фризурава конкретно, долго време ја имам носено. Бараше некогаш напор.
Јас ја обожавам фризурава, преубаво стои А пак малце да порасне веќе ми е претешка за сушење и носење хахаха Тоа со врвовите ке го пробам мора да има спас од тие криви врвови
Тешко се одлучувам за промена кога е во прашање коса, но веќе две години носам боб фризура која се постигнува и одржува со редовно стрижење, фенирање и пеглање доколку косата не е природно права. Секој вложен труд и време дава резултат, а со боб фризура тоа е убаво средена коса. Спојлер: . Оваа должина ја практикувам.
Боб сака редовно шишање, штом малку порасне одма губи од формата и на изглед не е убава. За врвовите прво добро сушење и фенирање, после со пегла за коса. Утредента пак истото Се допира до рамената и лесно се витка. Мене најлесна ми е пократката варијанта, брзо се суши и фенира. За 10мин имаш топ фризура
Пред 4/5 год од мн долга коса отидов и се ишишав боб . Ја обожавам и мн убаво ми стоеше ја носев и виткана и пеглана. Мајка ми цел живот има боб .
Јас обожавам боб фризура овие 5-6 години било каква боја на коса да сум имала , така се шишам вака ја носев пред да се шишам уште пократко
Преубаво ти стои Отсекогаш сум сакала ваква, ама никако да се решам да ја скратам. Ми е страв. Цел живот сум со долга и се плашам од промени.
јас до пред 3 години имав долга коса и многу се плашев од промени.Но,кога немав храброст да направам нагли промени во животот реши да го направам тоа со косата од тогаш па до ден денес ја носам кратка. Топло ти препорачувам да си ја скратиш,лесна за одржување,изгледа секогаш средена и подмладува преубаво ти стои
Фала @Kasiopaja221 и @wildqueen И јас се до мои 22 години ја носев долга, црна фарбана се така па така ништо не ми се менуваше, а пороа од кога почнав да се шишам подолга од рамена ја немам пуштено. Сега дури уште пократка ми е, пикси ја носам изгледа со текот на годините човек ете менува мислење , многу сакам да менувам општо и нијанси и должина на косата, монотоно ми е едно исто
jas sakam do ramena prava da ja napravam ama mi e strav deka mi e vitkana ke treba postojana feniraje ili pak peglanje
imam stepeni i kaj so mi e napred stepenot mn ubavo mi stoi ama nikad sum nemala taka kratka kosa mada kosa raste a promena ubava e
@koritsaki колку ти е убава косата, особено на првата слика . Немам убава коса за боб фризура, мека коса имам и тенко влакно, нема да личи на ништо. Ми се допаѓа многу боб фризура.