Доаѓа сезоната на празници за многу од нас најубавиот период од годината кога одвај чекаме да ја наредиме елката, да ја украсиме целата куќа да светка и уживаме да сме дома со најблиските. Сите сме гледале барем неколку Божиќни филмови, дури и оние кои не се љубители на fairytales stories, но познавам многу кои одвај го чекаат периодот баш за Божиќните филмови, да земиме топло капучино, да седнеме пред екран и да уживаме во магична новогодишна еуфорија Епа бидејќи една од нив сум и јас, решив да ја отворам темата и да се преброиме кои сме и колку сме среќни за периодот што следува. Мојата идеа беше да набројуваме кој Божиќен филм сме гледале оваа сезона и оцена за него 1-10,па така на крај ќе видиме кој е победник што изгледал најмногу филмови и кој филм е победник по гледаност. Нормално дека може и постари филмови, а може и нови Еве го мојот прв филм за оваа сезона,нов е на нетфликс Meet me next Christmas (2024) Давам оцена 6/10
Мој избор секогаш овој период се Home Alone, How Grinch stole Christmas, и Пиратите од Карибите иако нема врска со зима. Секад ги гледам у овој период.
1.The Christmas Chronicles 8/10 2.Home Sweet Home Alone 5/10 3.Violent Night 6/10 4.Jingle All The Way 7/10
Јас Декември решив да гледам Божиќни филмој така да идам тука да ви крадам предлозите. До сега еден изгледав, ✨ violent night ✨ и да бидам искрена ми се бендисва ваков Дедо Мраз.
1.The Christmas Chronicles 8/10 2.Home Sweet Home Alone 5/10 3.Violent Night 6/10 4.Jingle All The Way 7/10 5. Dear Santa 8/10
1.Hot frosty 8/10 2.The princess switch 1 10/10 3.The princess switch 2 10/10 4.The princess switch 3 10/10 5.Meet me next christmass 8/10 6.Merry gentleman 7/10 7.Our little secret 10\10
1.The Christmas Chronicles 8/10 2.Home Sweet Home Alone 5/10 3.Violent Night 6/10 4.Jingle All The Way 7/10 5. Dear Santa 8/10 6. The Christmas Quest 7/10
1. A Cristmas Carol (1984) 2. Scrooged 3. The Santa Clause 1 и 2 4. Groundhog Day 5. Love Actually 6. The Holiday