1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки во долниот дел на стомакот

Дискусија во 'Бременост' започната од Irene93, 17 мај 2024.

1. Irene93

Irene93 Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Добар ден девојки,
    Би сакала да ве прашам за мислење.
    Бремена сум 17 недела +5 дена и веќе 4ти ден имам болки во долниот дел на стомакот (пределот од едниот до другиот јајник). На почетокот болките беа навистина јаки, делумно како тапа болка со повремено нешто како бодежи. Бев на преглед кај матичниот генеколог, ми рече дека се е во ред со бебчето и дека најверојатно е бешиката, да направам крвна слика, црп, урина и уринокултира. Ги добив резултатите и нема присуство на бактерии во урината, се е ОК со уринокултурата и крвната слика освен што црп е доста покачен - 27.
    Докторката се враќа тек во понеделник, треба да почекам до тогаш да видиме што понатака.
    Болките почнаа да се намалуваат за разлика од пред некој ден, но сеуште имам повремени - тапи и бодежи но не се константни.
    Дали некоја била во слична ситуација? Ме фаќа анксиозност што треба да чекам цел викенд дур да се врати докторката.
    Ви благодарам однапред.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.050
    Допаѓања:
    124.026
    Отиди на дежурен не чекај !

3. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    613
    Јас сум 13та недела и сум секој ден со болки. На преглед се ок, пијам магнезиум. Сепак оди на лекар.

4. Ивана Ивче

Ивана Ивче Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Да не се секираш, јас сум 16 недела и некој ден исто осеќам се шират лигаментите зошто веќе 5 месец ќе се поткрева бебето нагоре. А Црп , седиментација секогаш во бременост се високи и тоа да не му мислиш. Со лесно и убаво само