Брза и лесна подготовка на сокови и компоти

Дискусија во 'Рецепти' започната од Ivaivana, 6 јули 2017.

  1. Ivaivana

    Ivaivana Истакнат член

    Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    24
    Пол:
    Женски
    Се со цел да си го олесниме животот, бараме поедноставни и побрзи рецепти. Па така компоти, салца и други работи, некои ги ставаат во рерната од шпоретот. Состоjките во теглата убаво затворена, и право во рерна на одреден степен на температура.
    Дали сте правеле Вие вакво нешто? Дали сте за или против?
    Можете тука да споделите и некоj рецепт.

    Компот од кајсија
    Сецкани кајсии на половина и наредени во тегла, се става 4-5 л.рамни шеќер, се дополнува со вода и се става во машина за садови на 70* машината да не се отвара 12 часа, да се изладат теглите во неа.
    Само да се поправам не на 70* туку на 65*
     
    Последна измена од модератор: 7 јули 2017
  2. kuc

    kuc Форумски идол

    Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    53.723
    Пол:
    Женски
    Јас воопшто не сум задоволна направив исто како што имаш пишано и немаше направено вакум теглата се отвараше многу лесно ..
     
  3. Dust

    Dust Game Over Член на тимот

    Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    129.192
    Пол:
    Женски
    Не сте слушнале за шпорет?
    #ПрашањаКоиМеМачат
     
    На Mr. Right, buba4e89, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Ivaivana

    Ivaivana Истакнат член

    Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    24
    Пол:
    Женски
    На колку степени ги стави во машина ?

    Пиши испробан рецепт подготвено во шпорет :)
     
    Последна измена од модератор: 7 јули 2017
  5. MamacitaBuena

    MamacitaBuena Популарен член

    Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    24.865
    Пол:
    Женски
    Не е возможно да се направи добар компот во машина за садови од проста причина што точката на зовривање на водата е 100 степени.Ниту ќе се свари,ниту ќе се вакумира на 65.

    Пред некој ден правев компот од сливи,едноставно миеш овошје сецкаш,ставаш вода и шеќер од око колку сакаш и на шпорет да вари пола саат откако ќе зоврие.Уште жешко го полниш во тегли,затвораш па во фрижидер и се вакумира сам.Тоа е.
    Не е лансирање ракета.
     
    На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.