Знам дека има и такви но сепак дали лично познавате такви луѓе, со која вакцина се вакцинирани и како го поминуваат вирусот?
Познавам такви луѓе, со различни вакцини, генерално лесно со симптоми на настинка, растечен нос, болка во грло, покачена температура.
Татко ми е еден од нив, вакциниран во мај со втората доза и моментално позитивен. Многу кашлаше а не е пушач да речеш ама буквално ко јас ко ќе испушам повеќе цигари дента па сабајлето ќе се скинам кашлајќи. Температура имаше мала, до 37.8 најмногу, и беше ептен омалаксан доста, имаше изгубено апетит, вкус мирис беше океј. Океј помина да кажам. Мислам со Синофарм е, во Србија се вакцинираше. Човекот од кој што се зарази исто вакциниран со две дози е.
Пишав и во другата тема за еден мој близок случај, да не препишувам пак. Исто така познавам уште 3ца вакциниеани со Синофарм, околу 55год., но со хронични болести, имаа благи до средни симптоми кои траеа кратко, по што се чувствуваат добро. Друга постара жена на околу 70год., имаше само темп. до 38 неколку дена, ништо повеќе. Во странство познавам човек на 80год., боцнат два пати со Модерна, помина само со малку кашлање 2 дена и толку. Исто во странство познаници со по една доза Фајзер и Модерна поминаа баш лесно, но освен блага обезност, немаат други коморбидитети колку што знам. Сега се сите добро
Еден ден малаксаност, температура 37.7, кашлица и болка во грло, немање аптетит и уште цела недела само кашлање и затнат нос. Плуќа чиста, крв супер. Две дози фајзер во мај ревакцинирани.
Јас имам пријател вакциниран со Спутник кој беше позитивен. Според него вакцинтаа супер му влијаела. Немал некои страшни симптоми, како обична настинка си поминал. Самиот вика да немав примено вакцина поетшко ќе помиве сигурно зашто јас и при обичен грип лошо поминувам и завршувам со антибиотици од комликации на плуќа. Сега немало потреба од антибиотик или слично нешто. Крвната слика му била добра и се останато.
Тетка ми и тетин ми се имаа вакцинирано со Фајзер и се заразија минатиов месец , имаа кашлица, затнат нос неколку дена и толку. Ако не беа вакцинирани кој знае како ќе поминеа и двајцата се на возраст околу 75 години
Мој роднина вакциниран во Германија не знам со која вакцина, дојдоа на одмор во Македонија се зарази и за две недели почина во жан митрев.
Posle kolku vreme od primena vtora doza se zarazi,dali znaes? Drugarka moja vakcinirana so sinofarm vo juni ona i mazot se zarazija i pominaa 5 dena so temperatura do 38.5 i malku zatnan nos..gi lecea so pancef vitamini.
Почетокот на мај се вакцинирал, а крајот на јуни почина. А во исто време и жена му беше заразена бидејќи заедно дојдоа, она без симптоми беше.
vcera isto eden covek sto pocinal bil vakciniran so 2 dozi fajzer pred nekolku meseci (od sosednoto gradce e) , ova denes maticniot na majka mi i kazal i i rekol da ne stavame vakcini ,mama bil da prasa za tato zosto ima dijabet
Ако умрел невакциниран ќе ги советуваше да примат? Господ да ве чува кога веќе немате нормален матичен
Свекрва ми е со дијабет, хипертензија и слабо срце. Прими фајзер во мај. Никакви последици немаше од вакцината.
Татко ми со Фајзер, во јуни, месецов се зарази, лесно помина. Снаа ми со Синофарм во мај, сега помина малку потешко, со наод на бели дробови ама без намалена сатурација, веќе се опоравува. Верувам дека удел има вакцината, оти има коморбидитети.
nemal nikakvi bolesti no toa e, ne se znae kako organizmot ke reagira na virusot bilo vakciniran ili ne
ama tato nema uste ni 46 god i koga pred pred nekolku nedeli se proveruvme za antitela imase antitela a ne bese zarazen ili bil bez simptomi i so ogled deka nikoj od rodnini ni bliski ni podalecni nema dijabet rekoa moze mu e toa posledica od virusot,mu bese epten visok nad 20 bese i odma na insulin bese ,sega mu go soprea i mu dadoa apcinja realno neznam