Имаме тема за слики од домашни миленичиња, па да не ја полниме таа тема со слики од улични/туѓи животинки решив да отворам нова. Не знам за вас, ама јас кога ќе сретнам животно по улица обавезно го поздравувам и сликам. Ми го разубавуваат денот. Не мора да се ограничиме на куче и маче, можеби имате некоја слика од село, фарма, зоолошка и слично. Не мора да се професионални, темата е за забава.
Во ресторан го најдов. Ова е крадена слика од сестра ми, ама греота е да не се сподели. Ѕирка бе, потскокнат. Еве и едно мече.
Ох јас имам еден омилен лепотан на работа. Секое утро ме чека да дојдам, stalking me, we eat together
Оваа лепотица ми беше верна пријателка во секојдневните прошетки секаде одеше со мене и трпеливо ме чекаше пред маркет,аптека.Јас и дадов име Леа.Малиот кога беше бебе кога не можев со количка до аптека да се качам него го земав со себе,а она ми ја чуваше количката не даваше никој да се доближи, така правеше и на семафор кога ќе чекавме и пропратно по неа уште едно 5 кучиња ќе не следеа.Торбата ја полнев со храна за неа и другите нејзини другарчиња да јадат.Секогаш ме чекаше пред двор или кај паркот и како да ги знаеше моите чекори одма стануваше трчаше скокаше по мене и обавезно главата во количка да го ѕирне бебето.Со кола кога ќе одевме некаде и таа сакаше да влезе во кола, ќе трчаше по колата се дур не искочиме на главна улица.Еднаш ми се има налутено има влезено во двор кај една баба и ја украде кокошката, едвај ја спасив кокошката дури со вода ја замивав да ја повратам од стрес преживеан и ја вратив на бабата.Следниот ден бабата не чекаше по истата улица и ми ја удри мојата крзнена пријателка со стап.Се карав со бабата и мојата пријателка ми се налути и само ме погледна и си продолжи во друга насока тоа никогаш не го направила ја барав во паркот не ја најдов.Цела вечер останав мислејќи ја.Следниот ден ме чекаше пред двор и си се радувавме една на друга иако беше бркана многу од свекрва ми она пак си доаѓаше да ме чека.Секогаш ми беше жал кога мораше да ја оставам надвор да си седи, а и двете сакавме да можеме и заедно да живееме.Многу ми беше жал што не можев дома да ја чувам, но се најде еден добар човек што ја зема дома да ја чува.Ми недостасува многу.Извинете на долгиот пост. Овие пријателчиња ги прибиравме од парк на гости да се бањаат и јадат и дремнат малце.
Супер тема @Ugly Duckling Многу ги сакам уличните животни. Често се дружам со нив и се трудам да им помогнам колку можам. Еве еден пантер од мене Тука сакам да ја спомнам Турција, како земја пример како треба да се третираат бездомни животни. Еве неколку слики од "Главниот град на мачките"
Секако имам и друг лепотан, во последно време ми е чуден. Имаат своја вода ама сака да пие од мојата чашка. Овој е брат му на тој пуфкастиот погоре. Ептен ме дружат преку цел ден. Иако имаат храна јас им купувам паштети,конзерви,грицки. Некогаш месо им давам. Многу ги сакам.
Пред се убава тема браво @Ugly Duckling Обавезно во ранец носам храна и ги хранам и мачиња и кучиња и искрено најубавиот разговор ми е со нив.