Девојки кажете ми како да ја затегнам кожата на лицето? Немам вишок килограми, а сепак лицето ми е, да не речам буцкасто и воопшто не е затегнато. Пробав со масажи и не бива. Дали има некоја алтернатива ?
Вежба за лице: 1.пет пати крени ја левата веѓа, после пет пати десната, па на крај уште пет пати двете заедно. 2. пет пати насмеј се силно, отпушти. 3.намигни со едното око шест пати, после уште шест со другото и на крај мрдај со ушите колку можеш повеќе (мала шала) Побарај на интернет има многу масажи за затегање на лице, плус тие треба да се прават подолг период за да има ефект, а креми за затегање не би ти препорачала на 16 години.
http://www.youtube.com/watch?v=7WOI1Ce5L4A&feature=fvst Најдов, има уште многу, ама овие ми изгледаат интересни и ефикасни.
како да ја ослабам фацата ? девојки дали некоја знае како мозе да се ослабнат образите и гушката која што ич си ја нејќам ?
како да ја ослабам фацата ? образите не верувам дека може и јас си ги имам ама за гушата мн се нервирам слаба сум а имам гушка,а образите ми се наследни од татко ми не сум БУЦО ама имам така пуни образи.
како да ја ослабам фацата ? Биди среќна што имаш полни образи, зашто тоа асоцира на младост. И кога ќе бидеш постара нема да имаш брчки. А за гушата прави вежби за вратот, гледај какви им се грациозни вратовите на балерините, од држење на вратот во правилна постура.
како да ја ослабам фацата ? И јас го имам истиот проблем и мислам дека не можи, освен да станиш булимична така сегде ке ослабиш знам од една другарка ама вервај поубавко е вака. Кога некој те штипка по образи , а можда некој неќи..
како да ја ослабам фацата ? Неточно! Скроз! Баш булимичарките имаат подуени лица, зашто доа]а до пореметување на паротидните жлезди! И внимавајте со вакви макар и иронични и на шега сугестии околку булимија/анорексија/binge eating и слично зашто страшен е податокот на девојките и жените кои патат од овие состојби.Особено од булимија!
Обратете внимание на тоа како ги нанесувате сите препарати за лице, пудрата и најмногу кремот за лице. Имам од Америка прилично скапи креми за лице во кои во целата колекција имаше дадено упатство како би требало правилно да се нанесуваат кремите за да бидат најмногу ефикасни. Секако, тоа не важи само за тие креми туку и за сите. Има по интернетот многу објаснувања но зависи и од типот на кожата: каква кожа - такво нанесување. Треба да се пронајде идеалната комбинација од нанесување но и од масажи и вежби. Инаку, тоа е природна појава. Дури и атлетичарите кои имаат толку затегнати мускули им се познава при трчање. Тоа не е некој проблем туку самата кожа и нејзиниот состав и еластичност.