1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Влијание на форумот во секојдневниот живот

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Ladybug98, 6 август 2020.

1. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.095
    Допаѓања:
    4.231
    Во последно време станав зависна од форумот и си размислував какво влијание имаат коментарите и мислењата од сите членки. :)
    Колку реално ги применувате советите кога барате помош за одредена ситуација? Баш ми падна во очи скоро коментар на членка дека за џабе пишуваме и се трудиме да укажеме помош и решение кога потоа секој си прави како што тој мисли, а пишува и бара совети секојдневно.

Јас самата се приметив дека добив некако сила од форумот и полесно се борам со тоа да бидам директна и отворено да кажувам што мислам без да се срамам и во секојдневието, а не само на форумов. Гледам како размислуваат поширока маса на луѓе, а не само на тие околу мене што ги знам и некако станав по open-minded :D А за тоа колку информации и нови нешта научив, да не зборувам. Мене ете ми влијае секое мислење на добро или лошо незнам :D

Не најдов ваква тема, ако има слободно ставете клуч

На simoncelicius, zemzela91, Rozevata и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    17.510
    Вежбаш здрава дискусија, учиш да го браниш својот став, сфаќаш дека треба да се погледне на нештата од друг агол, учиш да сочувствуваш и го намалуваш егото. Има паметни луѓе на форумов.

На simoncelicius, Ugly Duckling, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.647
    Има влијание со тоа што овде луѓето тука си даваат поголема слобода во однос на искажување на мислењето. Подрастично се поставуваат во однос на своите ставови и позиции затоа што се анонимни, па дури и си даваат право да навредуваат. Нема дебатирање со аргументи туку само со навреди. Да не си во ситуација да побараш помош или мислење овде, може подолу од лајно да те направат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.922
    Допаѓања:
    81.393
    Ако тука некој ми помогне за некоја дилема, ми разјасни нешто што имам да прашам, ако даде препорака за книга/филм/храна... Ако прочитам нови информации, ако дознаам или научам нешто ново... Тоа е влијанието врз животот кога ќе се одјавам.

5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.317
    Допаѓања:
    133.192
    Со оглед на тоа каков е станат форумов, не треба да влијае на никој.

На Трагедијаупмм и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.842
    Допаѓања:
    14.400
    Нема некое влијание освен што се чудев колку млади се на антидепресиви. Никогаш не би помислила дека е таква ситуацијата во Македонија.

На simoncelicius, Maryy. и halfasoul им се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    16.191
    Форумов не е реалност, реалноста не е форум. Кој сфати побрзо, подобро.

8. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    310
    Мене позитивно ми влијае форумов.Многу лесно носам одлуки со него,само малку прогуглав :)

На Maryy. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    1.891
    Добро е да имаш место каде што знаеш дека веќе некој поминал/поминува низ истото што и ти.

На Ne znam koj, Maryy. и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.412
    Imam nauceno i sfateno dosta raboti opsto. Za mene ne primenuvam ni od bliski. Gi slusam sovetite i gi imam vo glava. Ako resam nekogas ke primenam nesto. Od ovde nekoi raboti imam primeneto. Koga prasuvam samata pogotovo za nesto.
    Inace ne bi prasala.
    Porano ic nisto ne slusav. A vaka ne mi vlijae na zivotot. Ista sum i na forum i vo zivo. So mali prilagoduvanja :rofl:
    Ama ne moze nikoj da me navredi, rastazi, moze samo da me stapne nekoj mn loso. :!:

На Tanjamm и Antebellum им се допаѓа ова.
  11. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.948
    Допаѓања:
    7.765
    И те како ми помагаат одговорите кога прашувам (глупости) во "општи прашања".

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    497
    Јас дека немам фб,инста веќе 2 год прво коа станувам сабајле од коа завршувам со спремање за на работа, си правам кафе и се оклучувам тука (зависничка) :drunk: Па си читкам,си прашувам,си давам мое мислење ,учам нови работи ,прифаќам добронамерни совети итн . Ве поздравувам сите :)

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    3.527
    Форумов е 5ка. Одлично место да размениш и прочиташ секакви мислења од рандом луѓе, шо во живо не можеш да зборуваш за се и сешто. Го читам некогаш повеќе, некогаш ќе ме снема па онака на 10мин да одвојам и читнам како луѓето размислуваат.
    Би сакала поголема активност од многу луѓе да не можеш да се допишеш дури.

На anuska_dzuli му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    46.184
    Па зависи дали си инфлуенсерка или не... :D

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.453
    Допаѓања:
    6.694
    Иако не сум запознал никој од форумов, сепак читањето и пишувањето овде секојдневно ме релаксира и не оттрга од лоши мисли. :sun: