По каков распоред да давам месо и жолчка сега од кога ми е воведена? Телешко и пилешко поконкретно. И цвекло, спанаќ, блитва колку пати неделно? Млечни производи колку пати (8+ има пробано кисело млеко и урда несолена)?
Јас давам 4 дена месо, 3 жолчка...ако има мака со какањето 2 дена жолчка....Цвекло можеш колку сакаш, спанаќ, блитва еднаш на две недели.
@Mi-Ma и јас исто забележав дека синко не сака овошје за доручек секој ден па еднаш давам фрутолоно со вода се први еднаш овошје трети ден мултицералиии од хип се се прават со вода и се мешат со овошје ама синко ги не сака па така му ги давам па млечен доручек и така се вртиме во круг
Срце може јас досадна ама уште нешто да те прашам Ориз како да давам? Тоа е мелен ориз претпоставувам.... се комбинира со нешто или ...?
Има, пишува во составот морска сол. Јас еднаш му имам дадено за проба, сега на 8+, ама најдов домашна несолена урда па сега од неа.
@joy1 nigde nemozam da najdam nestle junior. Barav vo dve Zegin, tinex i vero. Mozes da mi kazes kaj naogjas ili ako znaes kade ima? Mi go ponudia Nan i uste edno ne mi teknuva kako se vikase pa neznam dali da zemam
Lelee pa imase vakvo vo edna zegin ali jas mislev junior treba da mu pisuva i farmacevtkata mi kaza toa im se potrosilo Fala ti Ke zemam utre vakvo
Сo се лушпa, кaкo зрнo е oд 11+, a инaку пoрaнo мoже, прoчистенa oд лушпaтa, секaкo и пченкaрнoтo брaшнo (не сoдржи глутен) кoе се дaвa пред 11 месеци. Знaчи веќе си дaлa пченкa, штoм си дaлa пaлентa.
Јас дури не ја чистев лушпата...изблендирана убаво само. Нормално нема цело зрно да му дадеш на 6 м. бебе.