Форумџика на годината

Вработување преку Агенција за Администрација

Дискусија во 'Барање работа' започната од Deni87, 9 април 2018.

1. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    485
    Здраво,

Ќе ве замолам, доколку некој/а се има пријавувано по огласите од Агенција за Администрација, да ми одговори на неколку конкретни прашања:

1.Ако на одреден оглас не се пријават кандидати или пријавените не исполнуваат одредени критериуми, дали тој оглас повторно ке биде објавен? ако го објават за колку време?
    2.Како се добиваат бодови од првата фаза? по кој метод?
    3.За втората фаза, каде се полага ипитот, дали на испитот треба да се пријавам или по дифолт ми се одредува термин за полагање?
    4.За третата фаза, дали поставуваат стручни прашања?
    5.Дали е возможно да бидеш одбиен после интервјуто?
    6.Ако ги поминеш сите фази, дали сигурно ке бидеш вработен или тоа зависи од директорот/секретарот на институцијата?
    7.Што се подразбира под работно искуство во струката? Дали ако имам работено а не сум бил пријавен дали се важи тоа искуство?

Ви благодарам
    P.S. за поедноставна комуникација, прво напишете го бројчето на прашањето и потоа дадете одговорот или коментарот за одреденото прашање.

2. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    485
    Дали некој ги има одговорите од пршањата од агенција за администрција?

3. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.229
    Допаѓања:
    1.637
    Здраво
    Видов оглас за вработување на Агенцијата за администрација и сега ме интересира, дали единствен начин да се пријавам за таа работа е преку страната, односно пријавата што е ставена на Агенцијата за администрација? Нели може да се најде тој оглас и да се пратат документи на поштенска адреса? И доколу мора преку пријавата што ја има на страната на Агенцијата за администрација дали мора профилот да ми е 100 % потполнет? Значи ми бараат Уверение за здраствена способност, добро тоа лесно ќе го извадам, но не ми е јасно дали е задолжително сертификат од познавање на англиски јазик, сертификат од полагање на TOEFAL, не ми е јасно како да го добијам тој сертификат каде се полага?

4. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    Дали има некој вработен во агенција за администрација?

5. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.099
    Дали некој знае каде може да се најдат или пак да ги сподели прашањата од втората фаза, за полагање на испит за Административен работник?