Верувам дека на мноогумина им се случило да ја бројат секоја минута од денот само за да помине врмето.Не зборам за досада.Туку кога и да има еден куп работа на вас не ви се работи,туку ја броите секоја помината минута,чекајки нешто,некого.Што правите? Како го наогате спасот од ова? Нели се вика кој чека ке дочека,но сепак кога чекаме нешто,некого,минутите се како вековите,а не пак саатите/деновите. Спојлер Како што проверив ваква тема нема,а ако е дупла-клуч.
Паа на мене гога едвај чекам нешно времето минува толкуу бавно..А кога сакам да мине бавно, мине брза (( Ама кога сакам брзо да мине земам или седам на компјутеро или цитам некоја книга гледам ТВ )
И мене ми лета, без разлика дали ми се брза и не ми се чека за нешто или не времето е единствен човеков непријател кој не можеме да го сопреме и уништиме
Минута како еден час ми се причина денес кога со такси одев на болница, мислам дека возачот лазеше а јас припагав од болка, ми идеше да излезам и да трчам, едвај издржав
Времето... До 25-та година ми минуваше бавно 10/час, до 30-та 30/час, до 35-та 50/час, до 40-та 100/час, а сега 200/час!!! Лета, просто неможам да поверувам колку брзо се сменуваат деновите, неделите, месеците...
Јас одсекогаш сум имала чувство дека немам време.За ништо.А и немам.Ми лета времето...не можам да постигнам се.Ах..
Последниве неколку години мислам дека времето ми летнува, поминува и дур се свртиш поминале неколку години. А посебно месециве што пројдоа, ми се чини како само 1 да е само поминат, а 10 месеци си заминале. Си помислувам некогаш да живеам вечно што ќе правам, но тогаш нема да го ценам времето, нема да знам што е вредно, а што не.
Времето мене најбрзо ми помина во средно.А ништо не работев,ниту учев многу,ниту излегував многу...Така ги изгубив тие четири години. Само на компјутерот,сосем случајно ќе земам да читам нешто и не дочитувам.Мислам тоа ми беше најдосадниот период. Едноставно ништо убаво и интересно не ми се случуваше.
иако последниве година две имам чувство дека немам време за ништо неможам се да постигам ако се случи да да мам такви моменти глеам тв или седам на компјутер така побрзо ми поминува
Ми се чини кога безделничам по цели денови, се префрлам од кревет на кревет, од телевизор на компјутер или само лежам и се тегачам, времето лета ли лета, не сум ни забележала како поминале 2 часа а јас изгубена во простор и во време лежам или си стојам покрај шпоретот.. Ее,лета времето Ама пак кога работам нешто или учам, никако десет минути да поминат Има една мисла за времето, многу е добра: " Лошата вест е што времето лета, добрата вест е што вие сте пилотот "
Кога чекам некого по патот се врткам како улава одам порано не ми се седит дома кога ќе одам некаде со некого
Трпеливо си чекам. Некогаш чепкам по телефонот, влегувам на нет, а кога сум дома понекогаш читам или гледам тв.
Времето според мене е ресурс што треба најрационално да се искористи. Ако не и најбитно денес, посебно кога е време на информации.