Постои легенда за животно слично на мајмунот што се однесува како човечко суштество, а живее во шумите на Северна Америка. Ниедно такво суштество досега не било фатено, иако многу ловци и излетници тврдат дека го виделе или дека виделе негови траги, поради што го викаат Големото стапало (Big foot) . Слични приказни раскажуваат Јетите на Хималаите. Верувате ли вие дека постои вакво животно ??
Јас не. Тврдења без докази не ми се доволни за да верувам. Ако некој има да приложи нешто во контекст на муабетов, нека стави, сакам да читам дискутабилни работи п.с. кога ја видов темава мислев дека се работи за некоја што се жали за своите големи стапала
Иам гледано емисија на Нешнл џеографик ченл и воопшто си нема врска ова големо стапало. Како деца на некој човек(сеа откриваат на негде 20-30 години) дека стапалките од ''Big Foot'' ги правел татко им.Нашле некои тајни бла бла и како со кора од дрво или незнам со што правел отисоци во земјата.И еве како шо велат децата не е вистинско,ама има некои работи кои шо се малце занимливи.Во стапалките,велат дека нашле влакно на некое мистериозно животно и баш слики даваа и како според оваа теорија МОЖЕБИ значи МОЖЕБИ постоело или постои ама никој не докажал за сигурно
Според мене постои вакво диво суштество коешто е мешавина од мајмун и човек,некаква врста на диви луѓе чијшто мозок не е доволно развиен како на современите луѓе,па може да се каже дека се повеќе мајмуни отколку луѓе,односно имаат ментална структура на оние примитивни луѓе коишто живееле во орда како во доба на дивјаштвото. Имам читано за нив уште како дете во Политикин забавник со приложени фотографии од едно такво суштество коешто бега со главата свртена на страна кон фотоапаратот бидејќи се исплашило од фотографот,а и тие како диви луѓе се кријат од нас бидејќи се плашат. Исто и на Фрушка Гора една жена била нападната и силувана,па родила наказа од едно вакво суштество,не знам што станало понатаму со жената и со детето,друга жена,пак,била бакната со француски бакнеж во уста од едно вакво суштество. :geek: Јас мислам дека секој си има право да верува во што си сака и дека ако не ги провоцираме овие диви суштества со големи стапала нема ни тие нас да не напаѓаат бидејќи тие се свесни дека не се луѓе како нас и затоа и се кријат од нас за да не ги фаќаме и уништуваме како што,впрочем,сме уништиле и многу други животински видови коишто сега се пред истребување поради нашата алчност и ненаситност за власт и за моќ!