Дали некоја од вас ги има пиено овие хормонски апчина ? и дали имавте некаква промена во телесната тежина ? Однапред ви благодарам
Дабростон Jas gi piev prvite nedeli od bremenosta,i ko gi ispiv ginekologot mi gi prepisa povtorno uste edna doza da ispijam,ama ne gi piev,zato sto mi bese loso od niv,kako ke go ispijam apceto kako kamen da sum goltnala me bolese zeludnikot i mi tezese kako cigla da imam. [mod-kirilica:2q0u4s6z][/mod-kirilica:2q0u4s6z]
Дабростон во бременоста Во 5 недела од бременост ми дадоа да пијам хормонална терапија(ДАБРОСТОН) поради дијагностицирана циста на јајник..Ве молам за искуства!Благодарам!
Дабростон во бременоста veronika i jas sum 5ta nedela i zemam utrogest vaginalno po 2 sekoja vecer toa e kako dabroston...go zemam kako preveencija bidejki imav spontan pred 10 mes.
Дабростон во бременоста начелно,разбрав дека овозможувале задржување на плодот..но слушнав и дека имале прилично непријатни њузефекти:срцебиење,несоница,напнатост и сл.Докториве многу често ги препишувале и навистина ми е чудно како така си препишуваат хормонска терапија.Еве кај тебе Белувче имало индикации ради предходен спонтан абортус ама јас немав таков проблем,всушност единствена причина поради која можеби треба да ги пијам е мојата возраст,имам 37 г.
Дабростон во бременоста Точно така. Спаѓаш во групата на ризични трудници и за да не настанат компликации како крварење, спонтан абортус, се дава прогестерон (орално или вагинално). И јас примав прво утрогестан вагиналети а потоа пиев и дабростон. Не штетат на плодот и на неговиот развој, само помагаат да се задржи во матката.
Дабростон во бременоста А кажи ми Блонд,долго ги пиеше и имаше ли некој контраиндикации?Ептен сум скептична и претпазлива кога се во прашање хормони..
Дабростон во бременоста дабростонот го пиев и јас, поради претходна вонматеричност но и поради кафеавиот исцедок кој го имав, се пие до 12 недела, т.е додека да влезеш во 3 месец, се додека не заживее...кај мене за жал не беше пишано да го имам и второто , имав спонтан, мене дури ми го даваа и 4 пати на дена што е и многу, но не се секирај, кај тебе е превентивно поради годините, се ќе биде во ред...за некој месец ќе си имаш бебуш, а јас за некој месец пак ќе се фатам за работа....
Дабростон во бременоста Dabrostonot nema da ti nasteti,jas go piev do 5 mesec 3 pati na den bidejki krvarev do 3 mesec isto taka primav i progesteron inekcii ednas nedelno za da se zadrzi plodot.Sega imam zdravo bebe rodeno vo 39 nedela. Ovie hormoni ne se strasni ni stetni nema da ti napravat nikakvi problemi ni tebe ni na bebusot samo mozat da ti pomognat.
Дабростон во бременоста искрено жалам за твојата загуба и од сесрце ти посакувам во најбрзо можно време повторно да ги видиш двете цртки на тестот за бременост и секако 9 месеци потоа да родиш здраво бебенце.со срека и со лесно!
Дабростон во бременоста Ти благодарам на подршката, премногу ми значи, со работа сеуште не сме почнати, здравје после свадбата, кон октомври, здравје на двата -пати ми успеа од 3 пат, па со Господ напред овој пат нека е и од прва. сеуште психички заздравувам ама ќе бидам добро...имај лесна бременост, и мој совет до тебе и до сите бремени е без преоптоварување, што може психата ништо не може...пиј го лекот и кулирај, ни зошто го пијам ни како..ништо ич...заминувај од темава и читај си нешто весело, не се замарај...поздравче од мене...ти посакувам се најубаво, и фала богу најубав бебуш..
Дабростон во бременоста не се плаши од Дабрастон,не се штетни,јас имав спонтан па наредниот пат кога останав бремена ми ги дадоа да ги пијам со цел да немам проблем со плодот,правилно да се развива и да не го загубам истиот,така ги пиев до 12 недела.Си родив здраво машко бебче кое веке е 4 години. Веке си мислам да си родам уште едно,па со господ напред,многу би сакала да имам керка!!!!
Дабростон во бременоста Значи вака, сакав да ве прашам за дабростон, мене ми ги препишаа, а ми кажаа дека се е во ред. НЕ сум имала некакви проблеми претходно и малку се зачудив зошто ми ги дадоа, па читав за нив и прашав неколку луѓе и ми кажаа дека од нив многу се поправало се подујувало и не знам што друго. Ве молам за совет, дали таа информација е точна???
Труднички муабети Jas koristam 2 pati po 100, ama mnogu mi e tersene toa stavanjeto.Da bea za oralna upotreba drugo ke bese,vaka ke pomacime nekoe vreme...vazno bebusot da e ziv i zdrav
Труднички муабети Зошто не го прашаш докторот дали може орално да ги зимаш. ЈАс до 13н ги пиев . Се зимаат на двата начина и орално и вагинално. Еве не Уник се тука сме. ЈАс си наоѓам занимација, почнав една книга да читам и добро ми оди, интересна ми е , па малку одмарам од читање се и сешто по нет Ти кажи како си, полека се ближи денот, еве одминуваат и двете недели, баш те мислев, има ли нешто ново, како се осеќаш??
Труднички муабети Velat deka oralno imale mnogu nus pojavi i organizmot tesko gi podnesuval.Baska imale podobar efekt vaginalo konkretno za mojot slucaj(prvata bremenost zavrsi so spontan)
Дабростон Мене гинекологот ми ги даде од 16ти ден на менструација,да ги пијам 10дена,2по1,и ако не ми дојде за 3 дена откако ќе ги прекинам,рече напрај си тест најверојатно си бремена. (инаку ми ги даде пошто претходно имав спонтан) .Гледам има многу кои ги пијат,читам на запад се забранети а кај нас редовно ги даваат. За тежината не се секирам дека ќе ја покачам,ама приметив дека градите ми станаа ептен осетливи,стомакот ме боли исто како пред ПМС(мислам дека во секој момент ќе добијам) и ми се гади отприлика 2 часа откако ќе го испијам апчето. Вагиналети не можам да ставам пошто сум на работа,па затоа одлучивме со оваа варијанта. Сте имале ли вакви симптоми вие,навистина с загрижив сега