Форумџика на годината

Дали ви пречи кога мали деца ви се обраќаат со тетка?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Rama, 31 мај 2015.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Како што е редот,бидејќи јас ја отварам темата ,па да си кажам еве,ми сметаше кога родителите на некои деца ќе речеа оди кај тета Рама,пред да се роди Внук ми ,велев дека сакам да ме вика дада(ама од дома ме караа,каква дада кога си му тетка):Dама кога го зедов во раце,веднаш самата си велев дојди кај тета,ах убавец на тета,сега внук ми ме вика ТЕТЕ ,и сум многу горда на тоа,па и не можам да се доначудам,почнав да си го применувам зборчето тета и со други деца,веќе не ми смета..а на вас?
    Во принцип би ми сметало некој да ми рече тета кој има 15 год,а јас имам 25:wasntme:ова го кажувам зошто има и такви( оправдувам збор-тетка,само во разлика од 20 години,а не 10 и помалку).
    П.с ова ми е прва тема,се надевам нема да оди во корпа:D
    Ајде тетки да ве видам:P

На N.2106, Crna Dama, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Помаливе деца од братучеди/ки во фамилијава ме викаат по име или дадо, ама едно циганче кога ми рече тетке дај ми пари да ти поживее швалерот на 17 години и тоа ми идеше да му ја свртам една балет да игра.|(

На crazylady, Someonespecial, Samomarija.056 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Па еве веќе по трет пат ќе станам тетка и ниедно од внучињата не ме вика тета. Или на име или дада.
    А не би ми сметало. Баш ми е слатко толку малечко детенце да ме вика тета. :inlove:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.734
    Мене не ми смета. Имам 2 внучиња, на пат е уште едно, и многу сум радосна кога ме викаат тето. Мислам, не ме викаат тето сеуште, туку тете. Знаете оној јазик од 2-3 годишно колку е слатко кога така ќе ти рече, ќе ги изедам тогаш. :inlove:

На crazylady, zalosna, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Обично кога некое мало дете(со кое не сум во роднинска врска) ќе ми рече тетка ,се чувствувам како постара жена искрено. :lol: Ама,сега за некој месец ќе се породи сестра ми и едвај го чекам денот кога малата принцеза ќе ме нарече тета. ^_^

На crazylady, Someonespecial, Ketchup и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Vilince

Vilince Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    20
    Сега не, но ако се навратам 2 години назад ми пречеше. Човек тешко се навикнува на промени, па така тешко ми беше соочувањето со фактот дека времето си минува и тоа брзо.
    ,,Како се случи мене тетка да ме викаат?"- е ова се прашував. Сега ми е сосем нормално и кул да ме викаат ,,тете" . 8)
    A најтазе случка: основци здружно, баш хорски ми испеаја ,, Добар ден тетке". Првиот пат ми беше чудно дека им се радував штом ги видов весели и растрчани со ранци на рамо - ме вратија назад во детството и така убаво ми потврдија дека сега тие се деца, а ние тетки.
    Сега постојано си поминувам низ училишниот двор, да се развеселам и да слушнам уште некое ,,ТЕТКО'' :D

7. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    а може да пишуваме за тие малите дечиња што ги запознаваме, а не викаат „тетко“ наместо „дадо“ ?

Мене не ми смета (непознатите возрасни уште не почнале да ме викат госпоѓо, фала богу) :D ама деца бре... не можеш да им се лутиш.

Мене не ми е проблем, ама кога едно исто дете мене ме нарече тетко, а дечко ми - батко, аууу, срцето ме запече :D

На Victorian, Rama и Mishela им се допаѓа ова.
  8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    Сите ме викаат на име Ане , дури внук ми ми вели дека сум му другарка а не тетка :D

На YoungandBeautiful и Rama им се допаѓа ова.
  9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Тргнавме со темите нема што :D Која ли ќе е следна? :D

На zalosna и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Имам 6 внуци од први братучеди и само двајца од нив ми викаат тето, најмалите де :D
    Двајца од нив се веќе големи по 16-17 год. И глупо им е да ми викаат тето, тие најчесто со име ми се обраќаат.
    Другите зависи како се расположени :D
    И не се лутам, напротив слатки ми се кога ќе ми се стрчат во прегратки викајќи тетооо :)
    Сличен случај и јас како Магнолија
    Внук на дечко ми, му вика бате а мене тето :D

11. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Хахаха, ех Рама да знаеш колку внуци од први братучеди имам, и колку се постари од мене ќе ти се сврти.

Има една група од четворица први братучеди и нели они постари, најмалиот од нив е 5 години постар од мене, јас ним тетка, па они нагалено тетак ме викаат. :rofl: Дечко ми им е тетин :lol: Останатите ме викнаат по име, а најмаливе со кои сум многу блиска ме викаат дада, или по име, чудно им е како можам да им бидам тетка.. А баш би сакала да ме викаат тето :D Ми звучи многу слатко и нежно.

На Victorian и Rama им се допаѓа ова.
  12. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.377
    Јас сум тетка ама 13 годишна может ли да поверувате и тоа не тетка од внуци од сестра не знам нешто роднинско и кпга ќе ме види тете леле аман бе на 13 години хахахах смешно ми е ама и глупо :D:D:D

13. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Да и тоа многу, одма си се прашувам дали изгледам постаро од годините кои ги имам. Плус ако ми се обратат со дадичке се осеќам слатко. :$

14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Mene decata sekogas mi se obrakaat so nadimakot koj go imam.Imam I vnuci, no nikogas ne me vikale ni tetka ni dadicka.

15. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Ми пречи и тоа многу.
    Внуциве не ми се обраќат со "тето",имам 18 години...и сеа некое детенце од 10 години да ми се обрати со тето нема смисла,многу ме лути искрено.
    Циганчињава по улица,теткеееееее дај 5 денари,господ две близначиња да ти дајт.
    Абе,абе деца...8 години сум постара од вас не сум тетка.
    Инаку многу ме изнервира последна ситуација на гости бев,и бидејќи носам наочари...Мајкава му вика на девојчево: ЕЈјј немој биди мирна,гледај ја теткава со наочариве колку е лоша !
    Девојчево инаку има 6 години.
    Прво ме нервира од родителиве одма инстиктивно поради тоа што носам наочари ги учат нивните дечиња да ми се обраќаат со тето. Не ги обвинувам толку децата,колку што се криви родителите.Тие така ги научиле.

Со "Тето" oправдувам да си обраќаат после 25 години,а сега не.

На Rama, Victorian и ku4ence им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.991
    Допаѓања:
    135.276
    Па не дека баш ми пречи ама некако чудно ми е. А се повеке мои пријателки имаат нивни деца и нормално коа мајката е моја возраст јас за нив да бидам тетка. Ај до кај 4-5 годишни деца океј ми е да ми се обратат со тетка ама деца од 10 години не... Па немам ни 25 години толку големи деца да ми се обраќаат со тето. Обракање со тето признавам над 20 години разлика. :D

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.867
    Допаѓања:
    4.583
    Јас не се лутам ако дечињата кои се помали од мене дваесетина години да ме викаат чичко. За помала разлика (со оние, кои не сум во роднинска врска) би ми сметало. Ама, се нервирам кога некои тетки и чичковци, се лутат ако ги наречам така. Па како да ги викам врсниците и постарите од моите родители? Господин и госпоѓа (госпоѓица) ми се повеќе за луѓе што се целосни странци во мојот живот.
    Кога сме кај роднинските односи, е тогаш нема сакам - неќам. :) Ќе си се викаме она што сме си. :) Единствено на една тетка (на мајка ми прва братучеда) не и` се обраќам со тетко + името, бидејќи е постара од мене цели 10 години, иако на мајка и` и` се обраќам со бабо + името (разлика триесетина години :) ).

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.362
    Воопшто не се замарам со тоа кој како ме вика.Имам побитни грижи во животот од тоа.Дадо,тето..сеедно ми е.Дете си е дете не го кажува тоа сигурно за да ме навреди.

На Sfera и zalosna им се допаѓа ова.
  19. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Не ми пречи но ми е малку чудно.
    Чудно затоа што до пред некоја година ми се обраќаа со дадо а сега се татка но тоа воопшто не ме плаши ниту ме тера да се чувствувам стара.

20. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Мене воопшто не ми пречи туку напротив и јас станав млада тетка:$ имам 20 години а веќе имам две внуки од сестра ми и едната е поголемка и секогаш ми се обраќа со тето и многу ми изгледа слатко и не ми пречи :D:)

На Doryana, zalosna, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.