1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да одам на психолог за да го заборавам?

Дискусија во 'Разделби' започната од Aleksandra77, 24 март 2013.

1. Aleksandra77

Aleksandra77 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    So nego sum veke 8 godini. Zenet e i nema namera da se razvede, Veli deka me saka, a so nea zivee poradi deteto. Jas sum vlubena vo nego.Celata tragedija e uste i vo toa sto rabotime zaedno. Sekoj den go gledam na rabota.Mnogu pati raskinuvav, No po nekoe vreme pak mu se vrakav, Potocnom ne me ostavase na mira, mi vetuvase, mi zboruvase, trcase po mene...
    Jas so glavata znam deka treba da prekinam so nego. no... srceto ne saka da go zaborava. Sakam normalno semejstvo, maz,, Godinite pominuvaat, a jas sum sama.

Dali e dobro da odam na psiholog za da mi pomogne da go zaboravam. No se plasam deka site ke mislat deka sum luda pa zatoa odam na psiholog. I sram mi e da mu kazam ,, imam ljubovnik, pa sakam da me izlecis od nego,,.
    Mozebi nekoj znae nekoi knigi ili nesto slicno za da procitam i nekako sama da se oporavam?
    [mod-kirilica:3ng257kt][/mod-kirilica:3ng257kt]

2. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    dali da odam na psiholog za da go zaboravam

Навистина е грешка што си дозволила тоа да се случува,но што е тука-тука е,нели?Нема од што да се срамиш на психолог не одат луди воопшто.Оди секој на кој му е потребна помош,некој за разговор.Едноставно ова сега што ни го кажа нам кажи го на таа личност со која ќе разговараш.Доколку не се отвориш сосема нема да добиеш совет,помош.Безразлика што ќе ти каже таа личност ти самата треба да бидеш свесна дека треба да продолжиш напред дека треба да основаш семејство и да бидеш со човек на кој ќе му бидеш единствена и нема да му бидеш ЉУБОВНИЦА туку ќе му бидеш ЖЕНА!
    Со среќа,се надевам ќе успееш да се избориш :inlove:

На Aleksandra77 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Од прва рака , би ти рекла да си мавнеш едно дестина врели шамари да се свестиш, да отидеш до црква да бараш прошка од Бога и да си ја олесниш душичката да си најдеш мир. Да бегаш како од најголемо зло подалеку дури имаш младост и нерви, да си бараш среча во друго огниште и да си ги исполниш моминските сни оти овој само ти ги сопира и ти троши младост неповратна.
    Од друга страна, гледам 21 имаш, а како тоа од 13 години си заедно со него? Од тогаш работиш со него? Дај бар малку вистина ако е реален проблемов, ако не те молам накултурно да не пишуваш невистини оти време се губи да се помогне на оној кому на вистина му треба.
    И не е срамно да отидеш да разговараш со стручно лице, секогаш непознатите се пообјективни и непристрасни. Се надевам помогнав ако е макава вистинска, а не само бедна измишњотина желна за внимание и кревање буки.
    НАјдобронамерно од мене сето ова, поздрави

На senza.parole, aerodrom, CrnceSK и 2 други им се допаѓа ова.
  4. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    Искрено незнам да ти дадам конкретен совет за твојов проблем.
    Само едно ми падна во очи
    На психолог, т.е. психијатар не одат само луди луѓе.
    Повеќето од нив се сосема здрави луѓе, кои имаат проблем или им е потребен совет.

Всушност, ако следиш некои важни личности пеачи, политичари, деловни луѓе, сите имаат свој личен психијатар на кој му ги кажуваат маките. Тоа му е нему работата, да ги слуша проблемите на луѓето кои зборуваат опуштено и доверливо и да им даде по некој совет.

Ако сметаш дека треба, појди си :)
    Не е тоа страшно.

5. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас само можам да кажам ако е вистина ова КНИГА сигурно нема да ти помогне

На Tumblr му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    4.654
    Да не се залажуваме. Ако стварно си сакала да го оттргнеш - ќе си најдела начин. Дај сфати си ја работава за озбилно ако стварно го имаш проблемов. Смени број, игнорирај го - ќе си се откаже. Појди некаде на гости да се оддалечиш. Ова не е детска играчка па со исфеменизирани книги и со моќта на потсвеста да помине.
    Биди решителна, се се може со цврста волја. И добро, нели ти е жал за детето и мајката?

И навистина, од 13 години со женет човек? :o Знаеме оти некои женски се понапредни од другите, ама немој до толку. :fubar:

Ти препорачувам да одиш на психијатар, да.

7. AloneM

AloneM Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Najprvin lesno ni e na nas sega da te sovetuvame ostavi go, ne ti treba, prodolzi si so zivotot..
    Te razbiram deka ti si vo toj magicen krug i deka izlezot ne ti e lesen. No ne pa i nevozmozen. Ubavo sto ti si ja sogleduvash situacijata, i ubavo sto sakas i baras da si pomognesh.
    Licno smetam deka poveke ti treba cvrsta odluka otkolku strucna pomosh. No, ako toa e presvrtnica, tvojot konecen prekin, inicijalna kapsula da se otkacish od nego, neli odish na psihijatar demek za toa, togash posetuvaj i psihijatar. A Vlado Janevski pee "luge se nek si prozborat" ova apropo ona sto ke kaze i pomisli okolinata za toa. Vprocem sekoj umen ne obrazovan, tuku bash umen ne gleda nisto loso vo posetata na psihijatar.
    Od mene pak sovet, ti mozes i bez mnogu propratni trakatanci da go sutnesh, i veruvaj uf kako e lesno, samo kako i za se vo edinstveniot ni zivot treba cvrsta odluka i istrajnost vo odlukata. Motiv neka ti bide tokmu nemanjeto repriza na zivotot.

На Aleksandra77 и NoellePage им се допаѓа ова.
  8. Aleksandra77

Aleksandra77 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    знам. пробав мислам се. се трудев да го заборавам. но нешто ми се случуваче во душата, како да каменев. не ми беше ништо интересно, животот како да ги изгубил боите, не се ни радував, не ни плацев. едноставно се претворав во камен, без чуства, желби, потреби.
    Јас многу рано останав без татко. Скоро не го ни паметам. Потоа мајка ми мораше да работи за да не прехрани. Остана млада со 3 деца во раце. И јас одев да работам да и помагнам. Тој многу ме потсетуваше на татко ми. Незнам... во изгледот можеби, По мислите си го замислував таткоми како најдобар, најубав, Го идеализирав.
    Во почетокот ништо немаше меѓу нас. Обични разговори, сочуство. 4 години сме разлика. Тој се ожени рано бидејки девојката му затрудни и мораше да работи. Ми беше пријател. Ме гушкаше и се чуствував заштитена

9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    4.654
    Александра, тој е можно и цел живот вака да си те мотка. Знам дека ти е тешко, по последново мислење уште толку можам да сфатам како ти е.
    Но, мораш да престанеш да го идеализираш. Ти си млада девојка, не е крај на светот, продолжи напред.
    И да, нема ништо срамно во идење на психолог.

На Aleksandra77 и Tumblr им се допаѓа ова.
  10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    8.875
    Aleksandra,извини така што ќе ти се обратам,но срам ти е да посетиш психијатар а не ти е срам да одиш со женет човек :^) ?
    помогни си себеси колку и да е тешко тоа!мислиш татко ти би сакал вака да завршиш,да беше жив?твоето семејство ќе се гордее со тебе?не ти е жал за мајка ти?
    јас ќе се обидам да ти дадам малку поинаков совет кога ќе се сретнеш со дотичниот,пробај да го аназилираш без да го споредуваш со никого.ќе видиш дека тој не те сака,и дека ја злоупотребува твојата доверба.ќе видиш дека кога ќе ти треба,него ќе го нема.
    обиди се.....и не плаши се од резултатите.

друго што сакам да ти речам е немаш ли милост кон жена му и детето :fubar: ?еден ден и ти ќе бидеш во брак,и недај боже да ја доживееш истата судбина,од срце ти кажувам!
    имаш младост,живот пред тебе а веќе си потклекнала.после ќе слушаме како мажите сакаат само секс,е така е кога им се допушта тоа право :worried:

11. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Алекс душо.Прво јас не црнчам на факс и се малтретирам за да им објаснувам на луѓето дека кај мене треба да доаѓаат луѓе со проблеми,а јас по период на сознавање треба да одлучам дали тој човек има пореметување или привремени површни проблеми кои емоционално неможе да ги поднесе. Има луѓе кои одат на психолог кои буквално немаат проблеми само понекогаш се чувствуваат лошо,така да не се срами воопшто. А ако имаш личности во животот кој ти наведуваат дека одењето на психолог е лошо,треба што побрзо да ги одстраниш од животот.
    А што се однесува до проблемот,мене ми е многу нормален проблем кој се јавува кај многу жени. Се ќе биде во ред. Само биди сигурна дека кога го оставаш. Оставај го засекогаш. Па дали ќе ти треба година-две-три да го преболиш и не е голема работа :)

Ако ти треба повеќе информации слободно обрати ми се

12. AloneM

AloneM Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Не, не да пробуваш, туку оставаш за секогаш. Не од утре, од денес од сега од овој миг. Па тешко ќе ти биде, ех да си жива и здрава, времето ќе работи за тебе. И девојче аман почитувај си се, а мажи милијади на светов.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    8 години човече?!?????? Знаеш ли дека ти кога ќе се омажиш се ова што го правиш ќе ти се врати ( не дај боже). Каков психолог или напушти ја работата или најди си друг.

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.337

Токму ова (зголемените букви) е твојот проблем за кој навистина ќе ти треба помош.

15. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    882
    Се согласувам со slavica999 ......

Мојот совет - најди друга работа, прекини ги сите контакти, главата горе и напред. Заслужуваш многу многу подобар живот !!