1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сте имале секс, а при тоа да не сте средени?

Дискусија во 'Секс' започната од Tanjamm, 20 мај 2018.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    6.924
    Допаѓања:
    10.057
    Додека сте девојки имате време за редовно туширање, депилирање, но, што е со жените кои имаат куп обврски, куќа, работа, деца. Дали се случило партнерот да не начека несредена и што во таков случај? Сте се засрамиле, ви било непријатно, ви префрлил? Не верувам дека сите жени кои имата деца и се долго во брак дека успеваат да се средат како кога биле девојки и биле без обврски. Пишете искуство.

2. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    314
    Нема што да се страмиме од сопрузите ако не сме "средени"

На Osamena devojka, WildMk и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    55.703
    Еве јас сум во долга врска, ама имам и ја влакна, па релевантна сум за коментар.

Значи се депилирам и недела- две кожата е мазна, влакната почнуваат да растат, арно ама не може да се депилирам толку брзо - восокот не фаќа кратки влакна. Мора да поминат барем 3 недели, па и 4 за повторно да одам на депилација. Е некогаш се случува и циклус да добијам, па депилацијата се одложува за 5 недели.

Како би можела постојано да бидам средена кога тоа практично не е возможно доколку се депилираш? Дали треба да го избегнувам дечко ми и да немаме секс заради некое влакно плус? Брич е единствената опција да бидам мазна постојано, ама кожата ми се иритира кога ја бричам. Решение?

Тасма мазна може да сум само кога би имала секс за една вечер, нели, со сите подготовки и планирање. Вака во реален живот - јок.

На тема хигиена, дали ти @Tanjamm навистина мислиш дека жените кои се у брак се небањани? Многу ме интересира како ги замислуваш жените во брак? Со мрсна коса, умирисани мишки и бела кошула која е сива на краевите јер треба да го намират мажот, децата, да средат дома?

Во кој век живееш, живо ме занима???

За бањање, значи тело и коса комплет, мене ми се потребни 15 минути. Денот трае 24 часа, па ако во тој период немам време да се замијам под мишка, не само маж, сите треба да ме избегнуваат. Јер пот смрди, па како сакаш кажи.

На Cinnamon Bun, done, Oneo и 64 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.174
    Ако во моментот кога ќе ни се присака а не сум измиена/туширана не ми е забрането да му кажам на сопругот- почекај да се измијам па ќе продолжиме :D Нормално е со некој што живееш и делиш сѐ да имаш поотворен пристап за вакви работи, и отворено да си кажеш.

Што се однесува до депилација, све е објаснето од @Rebecca_R :)
    Се депилирам по потреба, кога имам желба, пред одмор и слично, а не само ради секс. Влакната се и природна работа, не верувам дека постои маж кој би одбил секс ради тоа што партнерката не е тасмосана.

На done, zalosna, Victorian и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    55.703
    Јас се депилирам затоа што мене ми е поубаво кога кожата ми е мазна. Во принцип, меки влакна имам, на допир не се забележуваат, повеќе од естетска гледна точка не ми се допаѓаат.

Инаку, ако се бањаш редовно, особено ако се тушираш редовно, не може да мириса не-знам-како, па тоа да е причина да го одбијам и да немаме секс. Пример сум се туширала пред спиење, а тој сака да имаме секс за добро утро, нема да падне у несвест од миризбата, тоа сигурно.
    Може да кажам чекај да се истуширам после трчање, ако сум била на работа 8 саати а надвор е 40 степени, ама не може од неколку часа да се усмрдиш до тој степен да падне у несвест ако те соблече со цел сексуално да општите.

На enijov, sj *O*, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.421
    Темава треба да се заклучи со коментарот на Ребека, девојката кажа се што треба да се каже во врска со ова!

На zalosna, realGirl, lilo и 14 други им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.897
    А не е ред кога некој отвара тема да си каже и за него, или е темава уште една од типот "чекај да кажам за другите, јас и онака сум во се најдобра" :D
    Големиот проблем, туширање. Немам време ни да дишам деновиве, па 15 минути за туширање наоѓам секој ден. Се фрлиш под тушот пред спиење, додека трепнеш - спремна си.
    Ако се вратам од некаде цела испотена, или од работа, правец ми е тушот веднаш, перфекционист е и за него важи дека штом се влезе дома се соблекуваат алиштата со кои си бил надвор, исто и за мене. Нормално, ако сум испотена и се пресоблекувам нема да си облечам нови алишта и да седам испотена :D
    Плус ќе ти влезе под тушот и ќе имате секси предигра, или ако си како мене обавезно ќе врискаш :rofl:
    Не се туширам за секс, за себе си се туширам.

На sj *O*, bittersweet, Kikikikiri0405 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.072
    Допаѓања:
    24.780
    Ако за не средена се мисли не свежо депилирана/бричена,не чешлана или со не лакирани нокти одговорот е ДА, посебно сега во 9ти месец бремена и да сакам да сум со бричот во рака секој втор ден не изводливо ми е :)
    Ама и никогаш не се притискам да сум тасма 24/7 така да бричење интима на секои 2 недели,нозе во лето се знае секој трет ден а во зима не толку често среќа пак и не сум толку влакнеста, ако треба да бидам искрена овој мојов пак мрази кога се бричам, на почеток на врска цело време под притисок дка морам да сум секој ден тасмосана и удирав брич секој ден, мислам некаде по 2 или 3 месеци тој пушти срце и ми кажа дека му е по убаво кога има влакненца ;)

Плус кога живееш со некого заедно нормално е да те знае и средена и не средена.

На Annath, Sesil, ❤️Sneze❤️ и 8 други им се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.525
    Допаѓања:
    25.565
    мене пак сексот ми е најубав кога не сум средена...(средена)...хммм;)

На ❤️Sneze❤️, SummerGirl, wannaBeMomma и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    6.924
    Допаѓања:
    10.057
    Реков, јас сум девојка, и ок е да се избиричиш, има време, но мислев и еве се потврди дека тие што се во брак или долга врска не секогаш се депилирани.

На SummerGirl, ADOKI и baba Rada им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    11.791
    Допаѓања:
    131.128
    И да се бричиш еве како тебе да речиме денес се бричиш имаш секс средена си ок
    Утре дента или евентуално трета ден имаш пак секс Дали и тогаш бричиш на влакно од неколку милиметри?
    Како се средуваш тогаш?

На marchi-cool и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

jacqueline.s Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    17.627
    Баш ме интересира која е таа девојка која не е во брак или долга врска и се депилира секоја недела? Прво влакната не можат од корен да се извадат ако се кратки. И која девојка би давала по минимум 300 ден, 4 - 5 пати месечно за интимна депилација, за да биде нон стоп тасма?
    Јас пак откако се омажив почнав по редовно да одам на депилација!
    Многу генерализираш.

На bittersweet, blackwave, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    55.703
    Арно тоа, туку со туширањето што правиме? Зошто го игнорираш моето прашање?

На sj *O*, blackwave, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Tetrapak

Tetrapak Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2017
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.382
    Еве мислење од машка гледна точка
    Воопшто не ми е битно дали е средена или не,мислам ако е средена е поубаво нели,ама јасно ми е дека неможе секогаш ама баш секогаш да биде средена,секако туширање е нормално за секој без разлика дали е маж или жена...ама дали е средена таму доле кога ни се сака воопшто не е важно...така да не се оптеретувајте премногу околу тоа

На sj *O*, ❤️Sneze❤️, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Tetrapak

Tetrapak Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2017
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.382
    Иначе и не секој маж е среден нели?

Последна измена: 20 мај 2018
    На Lola122, sj *O*, blackwave и 7 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    15.159
    Допаѓања:
    262.209
    Ами јас со три деца под 3 години ич да не пишувам на темава.
    Небањата, недепилирана, мрсна и распарталена изгледа шетам:worried::sweat:.

На sj *O*, zalosna, Petar80 и 26 други им се допаѓа ова.
  17. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    5.598
    Во однос на депилација, не сакам да мислам дека посебно сопруг би ти пререкол за нешто толку човечки како имање влакна. И уште па да се срамам од нормалното функционирање на моето тело. :^)
    Ако на возрасен маж, кој решил да општи со жена не му е јасно дека и жените имаат влакна, не знам што повеќе да кажам.

Друго, многу лоша генерализација во однос на тоа дека жените во брак се несредени и небањати, а оние надвор од брак штом отворат очи, трчаат во веце со бричот. Депилацијата меѓу другото, е апсолутно право на избор во и надвор од брак.
    Тажно е што жени на жени си наметнуваат нереални стандарди за убавина.

За туширањето, не сакам ни да коментирам.

На sj *O*, Gosh, blackwave и 18 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    18.851
    Допаѓања:
    306.554
    кои глупи предрасуди ги имате за жените во брак (facepalm)
    Демек до денес си девојка и си тип топ ,од утре си во брак и ти паѓа одма мрак на очи :^)

На Anja.manja.l, sj *O*, zalosna и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    55.703
    Три деца, маж, куќа... :worried: :worried: :worried:

Зошто туширање кога утре пак ке се испотиш? :rofl:

На sj *O*, zalosna, Victorian и 18 други им се допаѓа ова.
  20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    15.168
    Може мисли дека мажениве жени се бањаат еднаш неделно. :D

На blackwave, ivi1987, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.