Форумџика на годината

Депилација или бричење на интимната зона?

Дискусија во 'Тело' започната од Slatkica, 18 јануари 2010.

?

На каков начин ги отстранувате срамните влакна?

1. Депилација

452 глас(а)
    46,2%
  2. Бричење

481 глас(а)
    49,1%
  3. Не ги отстранувам

46 глас(а)
    4,7%
  1. Slatkica

Slatkica Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Zenski kako se spravuvate so vasite sramni vlakna????? Dali se depilirate ili bricite??? Iskreno depilacijata mnnnn boli, pa zatoa konkretno jas praktikuvam bric iako znam i nekogas da se izdepiliram..... :D :) :D

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 666

666 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    kolku i da boli podobro da ja istrpis bolkata otkolku da ''bockas'' naokolu :lol:

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. michelle79

michelle79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    107
    Se depiliram so krema za depilacija. Odlicna e, i ne boli sto e najvazno. A sum probala i depilacija.... bolno.....

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  4. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    depilacijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa definitivno.....neznam kako moze nekoj da se brici...toa otsekogas mi e takvo nejasno nesto....ednas se trgnav so bric posto neocekuvano trgnavme na bazen a ne propustam prilika da plivam....pa za 3 dena izrasnaa vlaknata , me bockase , cesase....bockav..kako kaktus...strasno bese......neka boli kolku saka depilacija e depilacija ne da se trgas sekoe tusiranje so bricot i baska nikad ne si mnogu interesna u krevet ako zabockuvas....deckoto kutar si znae....zatoa mislam deka sekoja bolka e podobra zaso za mene toa bese agonija dodeka mi potporasnaa vlaknencata za :lol: depiliranje i NIKAD VISE BRIC...samo za od kolena nadole, neli nemoze da se ceka za depilacija....suknjicka ,sorc....

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Крем за депилација и ништо друго. Ем брзо, ем ефективно пошо прилично бавно ми растат влакна :D

6. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    200
    јас се бричам бидејќи од депилацијата ми се иритира кожата. Сепак ако можеш да се депилираш би те посоветувала да не користиш брич, а ако се решиш да се бричиш ОБАВЕЗНО да имаш посебен брич за интимните места. Поздрав

7. Lolipop92

Lolipop92 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Почесто се бричам, но понекогаш се депилирам и со крема...баш е супер!

8. snegulcence

snegulcence Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Jas iskreno praktikuvam bric , zasto imam mnogu osetliva koza i mnogu mi se iritira so depilacija,no sepak ako ti nemas takov problem ti preporacuvam da se depiliras... pozz

9. skorpija1992

skorpija1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    36
    депилацијаааа
    нема се замараш цел месец
    а со брич трева секоја недела :D :D

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Slatkica

Slatkica Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    :D zenski vistina e deka bricot e"ubij boze" non stop samo so nego v raka da si so se vika, no sepak, imam probano i so depliator ali iiiiiiiiiiiiiiiii mn bole, zatoa kazete mi pls kakva krema korstite i dali efikasno posle podolgo vreme bricenje, da mozis so krem da se depiliras??
    *****FALA***** pozzzzzzzzzzz :)

11. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Pa koa sum koristela krema bila veet rozeva i dobra e da, pomeki se vlaknata koga rastat samo mnogu mirisa na zapaleno :lol:
    so bric nz da se bricam :? Najubavo e depilacija na pocetokot boli posle se naviknuvas i meraci e za 100ce ti ja pravi bonbonce :P 8)

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Natasha-Sofi

Natasha-Sofi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    11
    Me interesira kolku cini intimnata depilacija, posto na drugo mesto nemam vlakna, osven i pod miska. Porano se depilirav so depilator, se naviknav ne me boli, no sega sum so dve deca i nemam vreme sama da se depiliram. Koga ve depiliraat po salonite gola si, bez gaki, kako, znam deka nekoi depiliraat so gaki ama toa e sigurno ako ne se depiliraat celi. Pisite mi

13. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    jas sum za bric,ili krema,na depilacija ne sum bila,nekako mi e bezveze da i se cepam na nekoja si tamu :) baska od kaj da bidam sigurna deka so istiot vosok prethodno ne depiliraala druga?posto nekoi za da zastedat poveke pati go koristat istiot vosok.za drugi delovi od teloto moze ama za intimniot mislam deka nikogas nema da idam na depilacija.ama od kaj da znam moze nekogas ke go smenam mislenjeto.

14. Blue

Blue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16

Ako te depiliraat mora da si gola!!! :lol: toa koga nosis gakji e ako te depiliraat samo na preponite do predelot na gakjite...

15. Teaty

Teaty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    DEvojki znam deka ova ne e bas za na toa mesto meguatoa sto milsite za vadenje na vlaknata na nadusnicie so depil krema mnogu pati gi imam vadeno so vosok i lenti meguatoa neznam sto da pravam veke bidejki mn. mi se gusti.

16. Natasha-Sofi

Natasha-Sofi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    11
    Znaci gola i otvorena kako kniga, ama rabota si imaat kozmeticarkite. Samo dali znaes kolku cini takvata depilacija, pa ako mi odgovara ke se presramam.

17. LaRagazza

LaRagazza Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    121
    Epa jas tamu kaj sto idam e 300 denari ama te depilira so bel vosok,neupotreben,sto go koristi samo za tebe. Super e,prvite 2-3 pati boli ama posle se naviknuvas.Jas sega ne ni osekjam na preponi koa me depiliraat poso redovno veke 2 godini si se depiliram.I ne treba da vi bide sram,toa im e rabota na depilatorkite,gledaat 20 dundi vo denot,naviknati se.Toa so bricenjeto mi e stvarno primitivno,a so krema e isto kako bricenje!Bezveze

18. butterfly89

butterfly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    105
    дефинитивно депилација исклучиво со топол восок.И јас имам нежна кожа и од леден восок ми се иритира кожата затоа за тие сто имаат понежна кожа искрено мој совет е да се депилираат со топол восок боли само до 3 пат, а брич во никој случај

19. loli674

loli674 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Потполно се согласувам......Најубо е со топол восок плус цел месец си рат....

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.134
    Допаѓања:
    156.152
    Уште сто животи да се депилирам многу ќе ме боли и крв ќе ми тече!Крај!
    А ај да имав густи и дебели влакна,немам бре,овие се меки,ретки ама со длабок,голем корен,да му невиди!
    Уууууууууууу нешто што намногу ме прави тужна,нерасположена и шити ми е депилацијата.Најискрено,од папок ја чувствувам одвратноста кон тоа дури и сега кога удобно си лежам!Ми уништува и предодморско расположение,предсвадбарско расположение,предроденденско,а за пред квалитетен интимен живот да не праам муабет.Не си давам слобода да се бричам,кремосувам,пустам,секогаш од корен,ама кога ќе ми дојде тој ден од месецот кога треба да ја спастрам шумичката сум бетер од климактерична жена! :Down: