Ако отворам орочен депозит во банка пример на 6 месеци и ако во период меѓу тие 6 месеци сакам да ставам и вадам пари, дали ќе можам?
Знам дека имаше едно време флекси депозит, мислам во Стопанска, со можност да ставаш и да вадиш пари.
Можеш кога сакаш да ги извадиш. За каматата зависи од банка до банка, но скоро во сите е исто - каматата се пресметува "по видување" а не по бројот на орочени месеци
Ако имам орочени пари, а пример 6 месеци се навршуваат на 5 април, дали јас пред тоа можам да дополнам пари или мора да чекам? Прашувам повеќе за дополна, а не за празнење. Ако има некој банкар нека пише.
Имам едно прашање , за уплата на депозит. Треба да уплатам депозит јас како физичко лице на физичко лице, за да резервирам соба за на одмор. Дали смеам да го направам овој трансфер, од мојата сметка на сметката на др.физичко лице на пп30. Доколку некој знае итно нека ми одговори . Однапред благодарам
Дозволено е, со ПП30 ако плаќате од ваша сметка, а со ПП10 ако плаќате на шалтер во готовина, само во цел на дознака убаво наведете за каква уплата се работи, тоа е заради ваша заштита, за да утре ако нешто биде да си барате поврат на парите.