Див/Диво срце (Yabani) [2023]

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Ivana J., 8 април 2024.

1. Ivana J.

Ivana J. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    56

Али, кој беше киднапиран од добро воспоставено семејство и се наоѓа на улица на само пет години, се враќа дома точно петнаесет години подоцна како Јаман.

Животот му украл многу. Затоа ја знае вредноста дури и на иглата што ја има. Тој успеа да изгради свет со пријатели од кои никогаш нема да се откаже. Тешкотиите со кои се соочил на улица не му го помрачиле срцето, напротив, го зајакнале. Затоа секогаш наоѓаше начин да ја подигне надежта во себе. Многу добро ги познава сиромаштијата, гладот и понижувањето, но не останува заглавен во своите искуства. За Јаман ништо не е невозможно.

Ова е приказна за борбата на овој млад човек да се пресоздаде себеси како Јаман-Али.
    Изгубено дете.
    Мајка која не престанува да го бара синот.
    Други деца гладни за таа мајчинска љубов.

Серијата навлегува во неговата потресна борба да се вклопи во семејството и општеството во кое некогаш бил дел, сето тоа додека се помирува со длабоките промени што се случиле за време на неговото отсуство.

GKOP-B5W0AA-eGo.jpg

Yabani е турска телевизиска драмска серија која е во продукција на NTC MEDYA, а во режија на М. Чагатај Тосун. Серијата спаѓа во жанрот драма и е создадена од Хилал Јилдиз. Продуцентската куќа зад шоуто е NTC MEDYA, со продуценти Фатих Аксој и Мехмет Јигит Алп.

Во главните улоги:

Halit Özgür Sarı - Јаман-Апи Сојсалан
    jaman.jpg

Simay Barlas - Руја Аркан
    ruja.jpg

Yurdaer Okur - Серхан Сојасалан
    serhan.jpg

Dolunay Soysert - Неслихан Сојсалан
    neslihan.jpg

Bertan Asllani - Алаз Сојсалан
    alaz.jpg

Seray Özkan - Чагла Сојсалан