Звучи чудно, хах? Диета со млеко.. Токму така! Значи диетата максимум се држи 3 недели и конзумација на било каква храна не смее да се практикува. Се исфрла исхраната и се пие само млеко при чувство на глад.. ВАЖНО: НЕ СЕ ПРЕПОРАЧУВА ПИЕЊЕ ПОВЕЌЕ ОД 2 и пол литри млеко дневно. Првите два три дена не се забележуваат резлутатите на слабеење но потоа на секои 3-4 дена се губи до 3 килограми. Всушност млекото во својот состав содржи екстра калциум кој помага во губењето на телесна тежина. За време на оваа диета не се препорачува физичка активност. Лично искуство: Ја имам држено диетава пред 2 месеци и бев 62 килограми. Се придржував на неа недела и пол и успеав да ослабнам 6 килограми (без никаква активност) . Првите два три дена ми идеа огромни кризи, но имав читано дека туширањето и бањањето повеќе пати во денот не опуштаат и чувството на глад се намалува. (Така да практикував да се туширам едно 5 пати во дента. ) Успеав да симнам 6 кг. Диетата е строга и брза и не се препорачува за луѓе со слаба крв и неморам да напоменам дека има Јо-Јо ефект бидејќи секоја една диета има Јо - Јо ефект доколку не ја контролирате исхраната по завршетокот на истата.
Диета со Млеко Оваа е богами само за мене. Јас за млеко сум, буре без дно. Од утре изгледа ќе ја почнам, доста веќе се оставам за во понеделник, па ќе видиме што ќе направам. х) Крвта јас барем како што знам, не ми е многу слаба, само што железото ми е слабо. Нема врска, малце потешко ќе ми оди, додека го разџвакам, ама после веќе се е навика.
Диета со Млеко Луѓе бе не зафркавајте три недели само млеко да се конзумира????? Па крава треба да си чувам на балкон. Кој ќе преживее само на млеко, ќе попапсате за три дена. Дај не се зафркавајте со вакви работи, ако сакате да ослабнете почнете некоја нормална диета, со храна која желудникот всушност треба да ја свари, а не само да се исплакне со млекце. Не сте бебиња по 2 и пол литри млеко да пиете на ден.
Млечна крава бе. Ко божем јас ќе издржам 3 недели? Не бре, јас една нормална диета, дали ќе издржам толку, а не па оваа. Ама вреди да се проба.
Верувајте и јас реагирав вака прпат коа чув за диетава ватафак? само млеко.. но млекото заситува многу и дава чувство на подуеност
Ако е таа диета која ја знам може, не само обично млеко туку и кисело млеко. Јас ја почнав диетава, ја држев и на крај завршив на брза помош од напад на желудникот Млекото не заситува, туку исто како и водата моментално ќе ве подуе, меѓутоа ако ја држите а пиете и кафе преку ден верувајте нема да може желудникот да издржи. Ех камо да бев со овој памет и тогаш
ова го пробав без некаде да прочитам гледам внук ми само млеко пие и ништо не му е и некогаш овошје. јас го пиев недела дена супер ама повеке не и да ви казам една споредба иако јаворовиот сируп се пие со вода некако по лесно ми беше незнам зошто ... децата имаат наголем осет за храната кога не се гладни не јадат а ние возрасните секогаш.... немора само млеко јадете се што и тие млеко и гриз млеко со малку бисквити овошје природна храна ..... и по малку јас во млекото ставав и несквик има витамини .....поззз